Welcome Back Log In Create Account

Cafea verde, comanda de grup... pe dos !

Merge ca inlocuitor de robusta dar nu as folosi niciodata cafea din Indonezia ca SO.

Reply
Daca va uitati mai jos in lista, a aparut si triple-picked, cu pret mai pe masura :)

Reply
Am auzit că e mai bună-n gură, decât în ochi.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Adica e acra?
:D
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Azi a ajuns cafeaua.
Multumesc @renatoa!
Propun celor ce au cumparat ca, dupa ce incep sa prepare, sa vina cu impresii legate de gustul si aromele cafelelor prajite.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Din trei surse diferite ar fi preferabil, ca la orice zvon care se respecta :)

De impresii vorbesc, daca nu am fost clar ;)

Reply
@RaduCarutasu eu pana acum am experimentat 3 sarje pe Kenia. Inca nu am ajuns cu ea unde trebuie pentru ca sunt nemultumit de aspect ( tipping/scorching ).

Interesant e ca gustul e bun, dar si mai interesant e ca cel mai bun gust l-a avut sarja cu temperatura cea mai mica de drop in (135 grade). Nu stiu care e explicatia dar pe urmatoarele 2 sarje nu a mai fost atat de puternica aroma de capsuni. Probabil ca s-a evaporat spray-ul lui Renato intre timp =))

Daca ai posibilitatea, as fi interesat sa vad o poza pe o Etiopie sau o Kenie prajita de tine (eventual insotita de un grafic Artisan).  Eu nu le dau de cap si pace, chiar daca nu-s la fel de dificil de prajit ca o naturala.
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
drop inseamna evacuarea, la final de prajire, probabil ai vrut sa zici charge...  Confused

Reply
Da. Am mai vazut ca lumea mai zice drop in (pt charge) si drop out pe home barista dar ai dreptate, e mai corect/explicit charge.

Reply
Fiecare cafea are particularitățile ei, chiar daca suna foarte generic.

Trebuie să-ți cunoști foarte bine echipamentul ca să poți anticipa eventualele modificări necesare în timpul prăjirii.

Am vreo 2-3 luni de când nu am tras o africană spălată și prima șarjă încercată m-a luat cam tare prin surprindere.

Reply
Poza1: kenia AA prăjită mai intens. S-a dus uniformitatea de la prima prăjire. Aciditatea a scăzut dar a apărut o picătură de amar. Exact cât îmi place
Poza 2: Guatemala Organic, fotografie in lumina directa a soarelui. Este puțin mai light decât Kenia dar nu sunt diferențe atât de mari. Rezultatul (poza 3) este plăcut dar puțin mai acid decât Kenia, posibil și datorită curgerii mai rapide la Guatemala decât la Kenia care a dus presiunea in 10 bari.

Întrebare:
Am setat pompa cu portafiltrului pus în 9.5 bari (valoare care apare în ceasul din dreapta jos). În unele extracții (cele mai plăcute defapt) presiunea reală în manometrul de sus se duce in 10 bari. Este bine așa sau e recomandabil sa reduc presiunea pompei in 9 bari sau trebuie să urmăresc o râșnire optima care să îmi asigure o presiune de maxim 9 bari in manometrul de presiune de pe grup?
Mulțumesc![Image: 8d0183d8fe3a8745d9f426e4790fca46.jpg][Image: 51d4c24d121114ac824547fbe612b2df.jpg][Image: b07dd7fa9e66d4495ee4b7ab5be8c7c7.jpg]

Nu îmi spuneți că sunt boabe cu ciupituri de insecte sau spărturi. La Kenia am făcut poza cum am scos-o de la răcit.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
@dev - Foarte bine punctat. Am observat si eu ca sunt diferente mari chiar si pe acelasi tip de cafea. Mai exact, Kenia washed pe care am avut-o de la bestcoffee/cortina se prajeste foarte diferit fata de cea de aici. Presupun ca au densitati diferite, cea de la cortina parea o idee mai uscata, dar e doar o parere personala. Printre altele, cred ca trebuie sa am si eu oleaca mai multa grija cu modul in care stochez cafeaua verde.

Reply
Ethiopian Guji G1m washed Special Price

- pentru cine cauta o cafea cu arome, fructe si aciditate peste medie, puteti opri cautarile.
- e o cafea cu personalatate care se lasa greu cucerita, un fel de fata batrana cu pretenetii, iar din 3 sarje am doua terminate sub 9 minute si una "copata" bine peste 13 minute. Inca nu am reusit sa intru in zona 10-11 minute. 
- dupa aspect as spune ca nu e o cafea pentru cine aspira la prajiri super light. 

[Image: iFNQgQu.jpg]

Reply
Renato te rog sa ma treci si pe mine cu 5 kg :)
iti multumesc
Bellezza Francesca | G-iota | Bezzera Unica | La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 

Reply
Executat ! Inca 8 kg si avem cutia gata...

Reply
(02-10-2018, 16:23)renatoa Wrote: Executat ! Inca 8 kg si avem cutia gata...

Daca mai am loc, as lua si eu niste cafea din aia plina de capsuni (zic unii) la gust:
- Kenia 4 kg
Multumesc!
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Și încă 4 la mine și gata cutia!
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Cutia e gata de mult, va fi chiar livrata maine, doar ca nu mai postez aici de cand m-ati pus sa fac spreadsheet unde aveti toate datele comenzii curente.

Kenia este o punga de 5 kg, din care voiam sa pastrez eu un kg, dupa ce ii trimiteam 4 lui RaduC.
Daca dumnealui accepta impartirea cu tine in alte proportii, sa zicem 3+2, pe mine nu ma deranjeaza sa renunt la kg ala de capsuni, pardon boabe de cafea :D

Altfel, te pun in lista la cutia urmatoare, care e lansata deja, cu 5 kg tot din kenya asta, pentru laddu.

Reply
Nu este problema. Am dat o tura pe aici și m-am gândit să nu stea căpșunile prea mult sa nu se dospească. Dacă s-a pus de alta cutie cu atât mai bine. Mai avem ceva stocuri de Ethiopia și Guatemala.

Reply
asa. ma bag eu la cutia urmatoare:
Colombian Fairfield Guillermo Manjarrez 5kg
Etiopian Rocko Mountain Reserve Natural Process 5kg
Kenia "cu capsuni" 5kg
Nicaragua Pacamara Pulped Natural 5kg

credeti ca o sa-mi ajunga?
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
(15-10-2018, 20:33)renatoa Wrote: Cutia e gata de mult, va fi chiar livrata maine, doar ca nu mai postez aici de cand m-ati pus sa fac spreadsheet unde aveti toate datele comenzii curente.

Kenia este o punga de 5 kg, din care voiam sa pastrez eu un kg, dupa ce ii trimiteam 4 lui RaduC.
Daca dumnealui accepta impartirea cu tine in alte proportii, sa zicem 3+2, pe mine nu ma deranjeaza sa renunt la kg ala de capsuni, pardon boabe de cafea :D

Altfel, te pun in lista la cutia urmatoare, care e lansata deja, cu 5 kg tot din kenya asta, pentru laddu.

Suntem colegi si putem imparti.
Pot lua din nou odata cu transa urmatoare.
Cum se doreste. Eu sa stiu doar ce am de plata.

Reply
Mulțumesc mult Radu! Dacă poți renunța la 2 kg eu le vreau. [emoji16]

Reply
După sec-ul lui Fane, e cam gata cutiuța.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
am luat un Rostmeister unui amic si acu am musterii. acu e la faza la care si-a umplut neamurile si prietenii cu cafea prajita de el. :)
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
(15-10-2018, 21:45)mihneasusan Wrote: .....Dacă poți renunța la 2 kg eu le vreau. [emoji16]

Cu drag!
In consecinta, il rugam pe @renatoa sa separe cele 5 kg asa cum a propus, 3 la mine si 2 la tine si daca  va mai face demersuri pentru inca o noua comanda il rog sa ma ia in calcul cu 2-3 kg de capsuni, pardon Kenia. :D

Reply
Pai cu ce a adaugat Fane se fac 25, asa ca mai raman 3 care pot fi de Kenia ale lui mihnea si nu mai incurcam borcanele/cutiile. O pot lansa pe asta chiar maine si saptamana viitoare va fi la Fane.

Reply
(15-10-2018, 21:24)Fane Wrote: ...
Etiopian Rocko Mountain Reserve Natural Process 5kg
...

Rocko e out de vreo 3 pagini in urma, nu prea mai intri pe aici :)
Nici cu spreadsheet-ul nu esti la curent pesemne, iti trimit link acum.

Reply
Ai vreo prelucrata natural africana in oferta?

Reply
77 Natural Ethiopian Sidamo Werke Uchuro Grade 1
63 Tanzania Tarime Wamacu Farmer Group Natural
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Ti-am trimis link la "shit"...

Si in loc de pacamara, pe post de central americana naturala ti-as recomanda hondurasul, cerro azul.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)