Ax
Posts: 196
Joined: Oct 2018
Constanța
Am achiziționat câteva pungi de cafea Columbia procesare anaerobe, unele din ele erau gustoase alte cu toate că aveau puncte SCA peste 88 sau 91 nu a fost chiar ce mă așteptam eu, care este cauza prețului foarte mare la cafeaua procesat anaerob față de cele spălate sau natural
Lelit Mara X, Eureka Turbo, EurekaXL, GENE CBR101
Espressoman infocat
Posts: 115
Joined: Sep 2021
Bucuresti
Dar de ce te-ai astepta ca o cafea procesata anaerob sa fie mai ieftina decat una naturala? Pe fermier il cost la fel pana la punctul de recoltare. Dupa recoltare procesarea anaeroba presupune niste pasi in plus: folosirea unor tancuri ermetice, controlul temperaturii pe timpul fermentatiei, etc. Acesti pasi sunt costuri in plus.
Daca fermetatie nu e controlata cum trebuie se pot dezvolta arome nedorite care compromit intreg lotul, iar cost in plus.
Ax
Posts: 196
Joined: Oct 2018
Constanța
@
CristiaN.h , nu am făcut referire că am așteptări să fie mai ieftine, unele cu puncte SCA mici de 84 niște prețuri zic eu exagerate și unele cu puncte SCA mari de peste 88 care î-ți justifică prețul nu erau la gust chiar așa WOW
Lelit Mara X, Eureka Turbo, EurekaXL, GENE CBR101
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 15.003
Joined: Feb 2015
Craiova
Plus cantitatile, inerent mai mici la anaerobe...
Loturile mici au fost mai scumpe, de regula... dar nu obligatoriu.