Hello There, Guest! Login Register

Cafea proaspat prajita Timisoara

Intrebare de novice:
de unde cumparati cafea proaspat prajita in Timisoara ?
si ce cafea boabe sa cumpar pentru un espresor manual Staresso Mirage 2023 ..
Nu radeti . Chiar nu stiu ce sa cumpar!
Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Hario V60 / Melitta
Arco manual grinder/ KinGrinder K2

Reply
Eu as incepe cu Dulce de Pitalito de la PapaJacques. Il gasesti la ciocolateriile Chantia/Leonidas.
La Doppio gasesti mai multe variante de la Pressco, sigur ceva va fi pe placul tau.
Celelalte locatii unde mai gasesti cafele de la diverse prajitorii ar fi: Comun(Uncommon, 80+, Nomonym), Statia de cafea( TheBarn), StreetCoffeeRoasters, Ovride(Manhattan, Friedhats), Nori(Arusha)
Honne (de vanzare) | Kinu M47 Phoenix + OreaV3~V60~Clever~Aeropress~Picopresso

Reply
   Intr-o plimbare intre giratoriile de la Botanic sau Punctele Cardinale pana in Piata Operei, gasesti o multime de cafenele de specialitate. Unii vand cafea prajita de ei, altii vand de la prajitorii despre care s-a mai discutat pe aici (Pressco, Arusha, Manhatan, The Barn, etc.), altii spun ca au ei o colaborare cu prajitorul xulescu meserias, care prajeste de 20 de ani, dar nu prea stiu ce vand. La unii scrie pe punga Etiopia, Columbia, Brazilia si cam atat fara alte date de identificare a cafelei, la altii gasesti pe eticheta aproape toate informatiile utile.
   In primul rand te uiti la data prajirii, la unii scrie pe eticheta daca profilul de prajire este pentru espresso sau filtru. Chiar daca majoritatea spun ca prajirea este medie, omniroast sunt diferente semnificative intre mediu la unii si mediu la altii. Depinde si ce tip de cafea iti place. Mai bei cate un espresso si la cafenea, cu conditia sa ti se spuna clar din ce cafea este preparat si vezi ce iti place, ce nu iti place.
   Poti cumpara si online, cu avantajul ca alegi orice cafea din portofoliul prajitoriei, la cafenele au de obicei o selectie din cafelele disponibile, alese dupa gustul celor de acolo. Eu am cumparat mai multe pungi online. E bine sa comunici cu prajitoria inainte sa fii sigur care-i data prajirii.  Dezavantajul este sincronizarea cu curierii, aici un mare plus pentru Muse care trimite si la easybox.
   Pana acum, de la cafenea am cumparat de la Doppio (gasesti aproape toate cafelele Pressco), Narativ (au cafele prajite de ei, mai spre dark chiar daca scrie mediu), Ovride (Arusha, Manhatan care nu mi s-a parut nu stiu ce), Garage Coffe (au doua trei cafele prajite de ei), Statia de Cafea (Arusha si The Barn).

Pentru inceput as cumpara cafele in zona de 50-60lei punga de 250g, destule cafele semnificativ mai scumpe nu aduc nu stiu ce plus la gust, arome, textura. Altele sunt excelente, dar dureaza ceva timp pana reusesti sa optimizezi parametrii extractiei ... cei care se pot controla.

Reply
Va multumesc.
complicata treaba. cred ca voi merge pe comenzi  on line. Acum trebuie sa sper ca ma va tine rasnita. fiind manuala, sper sa nu cedeze motorul primul.?
Hario V60 / Melitta

Reply
Dragi colegi va rog sa aveti rabdare cu mine. Sunt nou nascut, acum invat sa respir.
M-am hotarat ptr inceput sa cumpar cafea de la Sarkis. Cum fac? Este si ceva cupon de reducere ptr membrii , unde il gasesc ?  Pe site la sarkiscafe nu gasesc unde sa ma inregistrez. Inteleg ca e mai ieftin transportul daca cumpar peste 1Kg si sa platesc in cont ?
Borcane ieftine pentru pastrat cafeaua boabe de unde iau ?
Ajutor, e greu la inceput.
Angel
Multumiri anticipate.
Hario V60 / Melitta

Reply
Nu cred ca are rost sa te complici cu borcanele. Poti pastra cafeaua in pungile in care vine. Dupa 2-3 comenzi o sa ai suficiente pungi sa o imparti in cate portii vrei.

Gasesti o lista cu discount-uri pt comunitate:
Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect - Discount-uri ale prajitoriilor de cafea
Lelit PL91T, Niche Duo, Aeropress   

Reply
Da MI nr tau de tel pe privat
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Multumesc pentru sfat.
Voi comanda in pungi mici de 250 grame .
Pungile cu cafea boabe de la Sarkis sunt ok pentru pastrat cafeaua mai mult timp? au supapa?
Hario V60 / Melitta

Reply
Eu folosesc pentru pastrat cafeaua - Airscape Black - 850ml de la Barshaker , este foarte solid si are un capac cu supapa care scoate aerul la inchidere.
Cafea cumpar online pentru ca nu am gasit in Timisoara ceva sa fie pe gustul meu inca.
Lelit Victoria ,Vario-W

Reply
Multumesc pentru sugestie.
Hario V60 / Melitta

Reply
(24-05-2023, 19:54)NvM Wrote: Eu as incepe cu Dulce de Pitalito de la PapaJacques. Il gasesti la ciocolateriile Chantia/Leonidas.
.....

De curiozitate am intrat zilele astea la ciocolaterie sa vad ce-i cu cafeaua asta. Punga minim de 0.5kg/70lei, cea mai proaspat prajita de prin 23 aprilie. Am intrebat daca au prajita in mai si tanti de acolo s-a cam ofensat la ce pretentii am, ca doar cafeaua are 6 luni termen de valabilitate si din aceeasi cafea fac si acolo la "aparat" si e foarte buna. Asa ca am plecat cu gandul sa nu mai calc pe acolo. Apoi cititnd pe aici despre cafele care-s bune dupa nu stiu cat timp, ba unele s-au plimbat de la polu nord in desert si inapoi Wink am zis ca toata lumea merita a doua sansa Smile De data asta am nimerit acolo pe alticneva, doamna foarte serviabila, a gasit cea mai proaspat prjita din 25.04, era si din 28 dar deja macinata in punga (ar trebui puse ceva mesaje de avertizare pe cafeaua deja macinata Dodgy ). Am luat si un espresso facut acolo, chiar bun. Acasa am facut azi o singura portie, a iesit un espresso si mai bun Shy .  Tinand seama ca e 70lei punga de 0.5kg, in conditiile in care majoritatea cafenelelor de pe aici vand 250g in aceasta zona de pret, pare un best buy loco pentru incercari, experimente, optimizari, chiar daca nu e proaspat prajita.

Reply
Am incercat aceasta cafea si la "pour over", dupa mai mult de o luna de la prajire inca face bulbuci in etapa "bloom", dar nu am obtinut nu stiu ce arome. Este o cafea potrivita pentru aripa tare, espresso, moka pot, aeropress retete tip strong, etc.

Reply
Cafeaua prajita light rezista in timp, crescuta la altitudine mare, uscata incet, iti trebuie cafea verde de calitate nu din astea ieftine. Astea prajite mai tare (omniroast/ espresso) nu.
Roest L100+,KaffeLogic Nano7, Sculptor 078, 2xNiche, Ultra, Bentwood, Ek43, P64, DF64, Kinu, Kony, Guatemala SB, Favorite 2a, Decent, ACS Evo, Bezzera Mitica+Magica, Flair, 2xGaggia C, 2xRancilioS +ITO, 5xPeppina, 2xPavoni,Riviera, Breville BES860, Dip dk65

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)