Espressoman infocat
Bucuresti
Am descoperit de curand un video despre cafea de specialitate pregatita practic ca un ceai:
https://www.youtube.com/watch?v=fX2luBkOd6s
Mi se pare interesant, nu am mai vazut astfel de cafea. Ei sunt din State, in europa nu gasesc.
Ati incercat vreodata ceva de genul?
Espressoman
Bucuresti
E imersie, se face la french press (doar ca ai sita metalica in loc de pliculet), la Clever (doar ca ai filtru de hartie si draw-down se face sub influenta gravitatiei, in loc sa scoti tu pliculetul sau ceva similar au cei de la Yume in pachetelele lor (si stiu ca unele companii aeriene folosesc ceva similar).
Bezzera Aria (de vanzare), Honne, Outin, Aergrind
amator espresso traditional
Bv
nu e ceva la care ma pricep... doar la ceaiuri!
dar oricum, stii probabil ca se gasesc tot felul de pliculete (goale) pentru ceai, in care poti pune si cafea; probabil macinata grosier, a-la french-press (oricum, peste 1 mm particula de macinatura...) -
gugle sau
altii tot pe-acolo...
... invers, am facut si eu de multe ori cu Magica: ingramadeam frunzele de ceai in sita din portafiltru si apoi extrageam cat puteam de lung... (la masinile cu pompa vibratoare, e bine sa nu depasesti un minut...) - aparenta comoditate, dar cu pliculetele in care pregatesti doza e mult mai bine! mai ales cand lucrezi single dose - adica faci un singur ceai, sau/si cand il pregatesti inainte (ca sa-l bei la serviciu, de ex.) ,,,
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)