Hello There, Guest! Login Register


Cafea de specialitate pentru angajati

#1
Salut,

Intrucat nu am gasit nici un topic deschis pe aceasta tema, doresc sa aflu opiniile voastra despre o initiativa in adoptare (faza de proiect si selectie parteneri) a unei companii mari.

Compania X doreste sa ofere angajatilor un asa numit "coffee corner" echipat profesional si macar de doua ori pe saptamana o/un BARISTA sa prepare cafea si sa educe angajatii despre tainele profesiei si adevarata cafea si modul corect de preparare.
Bineinteles in rasnita va fi selectat numai cafea de specialitate si proaspat prajita.
 
Reply
#2
OFF: Cluj? Sunt curios ce companie, si daca faceti angajari  Big Grin
Brewtus | Honne | AeroPress | Aergrind
 
Reply
#3
Se intampla in Bucuresti in destule locuri deci probabil si in Cluj, dar nu se "cunosc" pentru ca sunt chestii interne.
Dar in functie de numarul de angajati total, numarul de angajati ce pot participa la sesiuni, echipamentele necesare si costul acelui barista, se pot alege solutii diferite. 
Pe de alta parte, unora dintre angajati poate o sa li se para o viata mai usoara o cafenea proprie dupa un astfel de 'curs' si sa ramaneti fara cativa oameni, cum s-a mai intamplat Smile
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  many more
 
Reply
#4
In Cluj, din ce stiu, cei de la UiPath au cafea de specialitate de la Prajitoria Olivo, dar si recuzita(cesti, espressor, rasnita, etc). Cei de la Prajitoria Olivo ofera si abonamente pentru cafea. Poate poti lua legatura cu ei.
E: Lelit PL41TEM | S: Ascaso Competition 14g | R: Mahlkönig VARIO Home | C: Yume Coffee
 
Reply
#5
(10-05-2019, 09:42)flipu2k Wrote: OFF: Cluj? Sunt curios ce companie, si daca faceti angajari  Big Grin

Salut, nu e din Cluj.
 
Reply
#6
daca nu reusesti sa gasesti un barista o optiune buna pt un volum mare de oameni ce doresc cafea de specialitate ar fi un levier profesional cu boiler mai mare (ex: profitec pro 800, izzo pompei, bosco) deoarece are putine variabile ( de exemplu: temperatura, volume out, timp) si o rasnita capabila de dose by weight/timer + un distribuitor si un tamper. un astfel de setup si un neinitiat poata sa foloseasca (pt un incepator partea grea este cantaritul in/out, timpul de extractie etc, nu apasatul pe buton sau tras de levier) . ramane doar problema protectiei muncii.. nu stiu cine ar fi responsabil in caz de accidente  (lovire cu levierul, ars cu aburul, bagatul mainii intre cutitele de la rasnita)
strietman CT1 + Honne;   Flair Signature Pro, Kinu m68
 
Reply
#7
Apropo de solutie pentru angajati. Intr-adevar la o firma mai mare e incomod de-a dreptul sa faca espresso fiecare angajat. Iar ca sa ai propriul barista, trebuie sa fii firma mare.
Am vazut la expozitia de weekend-ul trecut la PapaJacques o scula interesanta de brew. Face pana la 32l pe ora, insa se pare ca are si frati mai mari.
Din ce am inteles, se da in utilizare si este aprovizionata cu cafea de la el.
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)