Espressoman fresh
Bucuresti
Salutare,
Ma insor in septembrie si ca un pasionat de cafea care se respecta mi-ar placea sa am cafea de specialitate servita pentru invitati. Ma gandesc la un truck/bar mobil cu unu/doi barista dispusi sa faca cafele vreo 3 ore pentru 80-100 invitati. M-ar ajuta niste sugestii de cafenele care ofera acest tip de serviciu.
Multumesc !!
Espressoman infocat
Bucuresti
Salutare! Eu am un bar mobil de cafea pentru evenimente si sunt din Bucuresti.
Poti vedea mai multe detalii pe TikTok - aalb sau aalbcoffee.
Iti trimit numarul de telefon in mesaj privat si putem discuta mai multe detalii.
Zi buna!
Dalla Corte Studio + Mahlkoenig E65W GBS
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
A mai fost in trecut o cerinta din asta... si s-a pus problema daca invitatii vor aprecia cafeaua de specialitate...
Espressoman infocat
Slobozia
eu parca imi aduc aminte ca cerinta fusese sa se dea drept marturii niste pungute cu cafea de specialitate
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Nu merita si e simplu de ce.
Dupa ce mananci fel si fel (mai ales cu sosuri, uleiuri, grasimi, deserturi) si mai si bei, nu ai ce sa mai gusti din cafea de specialitate.
Cu alte cuvinte, e o risipa totala de timp si bani. E un gest frumos, dar nu merita sa-ti bati capul.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra
Espressoman infocat
Bucuresti
05-08-2025, 14:14
(Edited 05-08-2025, 14:15 by dal3x.)
Va pot impartasi putin din mica mea experienta:
In teorie, asa este, your average consumer nu va aprecia cafeaua de specialitate asa cum apreciaza un adevarat espressoman. Insa nu stiu daca despre asta e vorba. La un astfel de eveniment nu te vei duce niciodata cu o cafea din gama vision de la Guido sau din gama Pearls de la Dropshot (sau ceva similar de la alte prajitorii). Insa te vei duce cu o Brazilie corecta, poate un Peru, un El Salvador, care preparata corect si da, in cele mai multe cazuri, cu lapte, va genera o experienta cel putin interesanta si net superioara oricarei cafele oferite standard de o locatie de genul.
Iar cum cafenelele unde se serveste cafea de specialitate sunt tot mai multe si mai populate, sunt mari sanse ca invitatul sa fi fost deja expus la o cafea de specialitate si chiar daca nu face diferenta intre un washed sau fermented, sa poata detecta diferenta de gust dintre o Jacobs si o cafea de specialitate.
Sunt curios sa aud si perspectiva voastra, mai in amanunt!
Dalla Corte Studio + Mahlkoenig E65W GBS
Espressoman infocat
Timisoara
(05-08-2025, 13:18)RazvaNNN Wrote: eu parca imi aduc aminte ca cerinta fusese sa se dea drept marturii niste pungute cu cafea de specialitate
Nu stiu daca au mai fost si altii, dar eu am oferit la nunta pungute cu cafea de specialitate ca marturii. A fost de efect si foarte apreciata.
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix
Craiova
Pentru ca le-au savurat pe urma in tihna acasa... nu dupa un meniu de nunta traditional... apropo de ce zice Denis, si pe buna dreptate...
Pe de alta parte au inceput si la noi sa se schimbe tabieturile... la o nunta gen xyz, daca miri au mai mult de spus decat parintii si nasii, nu e exclus sa te trezesti cu preparate moleculare in farfurie.
Sarmale deja nu se mai servesc la 2 nunti din 3.
Espressoman infocat
Bucuresti
Am fost de curand la o nunta ceva mai restransa fata de cea in discutie (40-50 persoane) cu cocktail bar, unde se servea si cafea (espresso sau bauturi cu lapte) si am recunoscut dupa mirosul specific de cafenea ca nu aveau ceva specific horeca, gen Illy, Lavazza etc. Dupa ce am luat un espresso, am conversat cu barmanul si mi-a confirmat ca foloseau blenduri Dropshot, respectiv Nomad. Pentru mine a fost o surpriza placuta pentru ca fac parte din club, insa nu stiu cat de mult a fost apreciata de restul participantilor.
Pietro, Kinu Simplicity, DF64, DeLonghi, V60, Aeropress
Trader
Timisoara
Bogdan Georgescu, antreprenorul care prăjește cafea
la minutul 10:48 vezi ce parere se exprima despre cafeaua de specialitate ....
cuvintele sunt de prisos !
Espressoman infocat
Sibiu
(05-08-2025, 15:41)sNap7 Wrote: (05-08-2025, 13:18)RazvaNNN Wrote: eu parca imi aduc aminte ca cerinta fusese sa se dea drept marturii niste pungute cu cafea de specialitate
Nu stiu daca au mai fost si altii, dar eu am oferit la nunta pungute cu cafea de specialitate ca marturii. A fost de efect si foarte apreciata.
A fost de efect si apreciat gestul, din punctul meu de vedere.
Daca cineva primeste o punga de cafea boabe si nu este pasionat de acest lucru cel mai sigur nu are cum sa utilizeze acea cafea in mod cat de cat optim.
Eu vad cateva posibile situatii:
- are un espressor cu rasnita incorporata si mai mult ca sigur ca nu-si bate capul cu reglajul rasnitei.
- are un espressor si va cauta sa-ti macine pe la cineva cafeaua, mai departe e usor de imaginat ce si cum
- nu are nici macar un espressor sau rasnita, reuseste sa o rasneasca si o foloseste la ibric sau filtru, ca doar n-o sa arunce cafeaua
Daca la un eveniment mai mare se poate aduce un espressor si cineva in masura sa prepare bauturi pe baza de cafea de specialitate, cu siguranta ca impactul este mult mai puternic. Posibil si multa reticenta din partea invitatilor pentru ca nu multi sunt deschisi sa incerce ceva diferit despre care, mai mult ca sigur, au auzit ei "ca e tare", "ca-ti da palpitatii" sau "ca nu o sa mai dormi".
Starseeker (AK74 & Edge Plus) + Rocket R58 + Hottop
Espressoman infocat
Bucuresti
Salutare!
Si noi avem un pachet pentru nunti sau evenimente de genul acesta. Mentionez ca avem bar mobil cu echipamente profi si cafea de specialitate SCA 88+ .
Iti pot lasa oferta daca imi trimiti nr tau intr-un DM.
Spor cu organizarea :)
Florin Lemnaru,
Fluid Coffee
Espressoman infocat
Iași
(05-08-2025, 17:02)ML-CAFE Wrote: Bogdan Georgescu, antreprenorul care prăjește cafea
la minutul 10:48 vezi ce parere se exprima despre cafeaua de specialitate ....
cuvintele sunt de prisos !
Îți dai seama că este strict părerea lui subiectivă, nu are nicio legătură cu restul lumii. Am văzut clipul mai demult și pare că omul atunci a avut primul contact cu cafeaua de specialitate, probabil acum deja o apreciază și el....sau nu și-a bătut capul. Dar tipa din juriu știa despre ce este vb și i-a zis că-i ce trebuie sau ceva de genul.
Dacă tot e de dat cu păreri, eu subscriu ce a scris @
dal3x
Cafeaua de specialitate, sau cel puțin cea de origine proaspăt prăjită chiar a luat amploare și din ce in ce mai mulți oameni știu ce-i aia cafea bună și că nu-i vb de cărbunii din comerț. Duminică a avut un prieten inaugurarea unei cafenele și chiar am stat de vb cu mulți clienți care știau ce-i aia cafea de specialitate. totodată au fost și care consumau cafea comercială și au apreciat cafeaua de specialitate pe care atunci au băut-o prima dată (unora chiar nu le venea a crede că o cafea cu lapte poate fi ușor dulce fără a adăuga zahăr și chiar au fost surprinși plăcut de gust).
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST
Espressoman infocat
Bucuresti
Florin face spectacol cu latte art, invitații vor fi impresionați indiferent dacă se pricep la cafea sau nu.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Craiova
Preparate cu lapte seara tarziu... nu trebuie sa fii italian ca sa ti se revolte stomacul
Espressoman fresh
Bucuresti
(06-08-2025, 09:55)renatoa Wrote: Preparate cu lapte seara tarziu... nu trebuie sa fii italian ca sa ti se revolte stomacul

Vezi ma...chiar si atunci cand avem ocazia sa introducem oamenii in minunata lume a cafelei de specialitate tot gasim motive sa fim carcotasi: ba ca e cu lapte, ba ca e tarziu. Nunta e de zi, se va bea cafea dupa pranz..este acceptabil pentru dumneavoastra ?
Espressoman infocat
Bucuresti
06-08-2025, 11:04
(Edited 06-08-2025, 11:07 by Talisker.)
Nu numai lapte, va fi sigur si cu zahar sau miere

Cei care sunt putin mai aventurosi probabil vor cere si Irish
Lelit Anna, William
Espressoman infocat
Bucuresti
Părerea mea sinceră este gol all in. Merită indiferent de nivelul de cunoaștere al invitaților.
In luna Mai am fost la un amic ce a făcut un botez la curte, langa Slatina, iar pe langa cadou, m-am oferit să ii fac cafea acolo, am improvizat un loc de cafea cu aparatura din semnătură, și deși majoritatea persoanelor erau oameni simpli, au apreciat cafeaua, procesul in sine, cafeaua din ceașcă, fie ea simpla (espresso mai lung așa) cu lapte sau diverse băuturi tonice.
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.
Espressoman infocat
Timisoara
La ultima nunta de fitze (de aia fara sarmale

) la care am fost, am primit cafeaua ca in imaginea de mai jos.
Espressoman infocat
Deva
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Craiova
06-08-2025, 14:23
(Edited 06-08-2025, 14:24 by renatoa.)
Nu esti matale obisnuit cu mine, care scot in fata doar negativele... tocmai ca sa fortez argumentari relevante.
Lumea reala nu este doar like ca in FB.
(06-08-2025, 10:22)Gilbert1 Wrote: (06-08-2025, 09:55)renatoa Wrote: Preparate cu lapte seara tarziu... nu trebuie sa fii italian ca sa ti se revolte stomacul

Vezi ma...chiar si atunci cand avem ocazia sa introducem oamenii in minunata lume a cafelei de specialitate tot gasim motive sa fim carcotasi: ba ca e cu lapte, ba ca e tarziu. Nunta e de zi, se va bea cafea dupa pranz..este acceptabil pentru dumneavoastra ?
Espressoman fresh
Bucuresti
Si eu am intrebat anul trecut atat despre marturii cat si despre cafea de specialitate la locatie inainte de nunta. Dupa feedback-ul primit de aici si discutat cu cativa prieteni am ales niste marturii sub forma unei ciocolate de specialitate (bean to bar) cu cafea in compozitie de la Livstory.
Pentru cafeaua servita la fata locului am discutat cu cei de acolo care aveau o rasnita + espressor cu 2 grupuri - nu mai stiu exact brand-ul, dar foloseaua Lavazza si mi-au zis ca pot veni cu orice cafea doresc. Cu o zi inainte am luat 2kg de cafea Rio Itaipu de la Mabo si au pus-o pe rasnita in ziua evenimentului, s-a consumat doar 1kg, dar cei care au baut cafea (majoritatea cu lapte) au apreciat-o si cativa chiar m-au intrebat ce cafea s-a folosit.
Mentionez ca cei de la bar nu au stat sa regleze rasnita pentru boabele respective, nu am avut oricum timp atunci sa intru in detaliile astea cu ei, dar per total cred ca a meritat efortul.
Mult succes cu pregatirile!
Lelit Bianca v3 White, DF64 Gen 2