Welcome Back Log In Create Account

Cafe del Sol

S-a deschis in Bacau o fabrica de cafea, Mr. Tosh care vinde brand-ul Cafe del Sol.
Au un prajitor Giesen de 60 kg / sarja cu capacitate de 2 tone pe zi. Profilurile de prajire au fost facute de Alexandu Niculae.

Pentru publicul larg au Barzilia Santos macinata si boabe. Am cumparat o punga de 1 kg pentru birou acum ceva timp si a fost destul de buna pentru 50 lei / kg. Ei sustin ca toata cafeaua e proaspata desi nu are trecuta data prajirii pe pachet. Cand am cumparat prima punga de la magazin am avut norocul sa intalnesc agentul care aducea cafeaua si am facut rost de un contact.
Saptamana trecuta asm sunat sa mai cumpar doua pungi si mi-au fost propuse mai multe soiuri care nu erau in magazin.

Am ales un Peru si ceva din Uganda, 120 lei / kg. Amandoua sunt foarte bune, mai ales Peru. Sunt prajite light, uniform, fara boabe verzi in pachet. 

Nu stiu cand vor da drumu la un magazin online, dar pentru cei din zona Moldovei cred ca este accesibil, proprietarii fabricii au si o firma de distributie si sustin ca distribuie in 9000 de magazine.

Daca gasiti pe undeva, merita incercat.
Vibiemme Domobar Picollo, Baratza Sette 270

Reply
Poti pune o poza cu boabele, te rog.

Reply
Interesant, dar oare care sint cele 9000 de magazine?
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply
Nu-s chiar 9000 dar 5000 sunt sigur:
Quote:„Vânzările merg foarte bine – a apreciat Răzvan Dan. Am ajuns deja în 5.000 de locații din Moldova, în județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Neamț, Suceava, Iași și Botoșani. Ne-am extins și către sudul țării, pe piața din capitală. Am intrat pe București în lanțul de magazine ISSA și suntem în discuții finale cu un distribuitor mare care are zona București-Ialomița-Ilfov-Târgoviște-Teleorman-Giurgiu. Am bătut palma, urmând să începem în luna mai”.

https://www.desteptarea.ro/cafe-del-sol-...-cumparam/

Articolul are ceva din candoarea unui ziar de la ţară, aşa că trebuie citit ca atare.

Reply
Baietii vor fi concentrati pe vanzare engross si distributie horeca, din ce stiam. Dar cu pretul acela, nu este exclus ca multe dintre zecile de prajitorii din tara mai stangace in calitatea boabelor si a prajirii, sa tremure putin.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Asta este situl producătorului: http://delsolcafe.ro

Pe site are doar cafea măcinata. Daca vrei poți sa comanzi prin formularul din situl lor.
Personal nu ma convinge foarte mult dar colegi care au încercat poate știu mai bine. Se axează pe Brazilia (> 800 m) si pe o cafea doar arabica. Nu știu ce profil de prăjire folosesc ei sau cat de proaspăt este cafea.

Cred ca ei vreau sa se pune pe o poziție intermediara intre Lavazza, Jacobs, Fortuna, etc. si prăjitori de cafea de calitate proaspăta prajita (Claro, Guido, Yume, etc.). Cine știe, poate este benefic pentru a învață persoanele despre cafea de calitate.

La rubrica Subiect te rugăm să ne specifici ce produse Cafe del Sol îți dorești, dar și cantitatea.Un asistent de vânzari te va contacta telefonic imediat (între orele 10:00 – 17:00) și te va ruga să îi confirmi comanda.Dacă totul este lămurit vom expedia coletul de îndată, cu plata ramburs.Modalitatea de expediere este prin TNT, iar costul pentru unui colet (între 0,1 kg și 2 kg) este de 9 RON.Costul transportului pentru comenzi mai mici de 200 de RON este în sarcina cumpărătorului.

La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
(03-05-2018, 15:07)Lyvyoo Wrote: Baietii vor fi concentrati pe vanzare engross si distributie horeca, din ce stiam. Dar cu pretul acela, nu este exclus ca multe dintre zecile de prajitorii din tara mai stangace in calitatea boabelor si a prajirii, sa tremure putin.

120lei pe kg de SO nu e chiar ieftin. Si nu cred ca vorbim de cafea de specialitate.

Reply
Pai scria 50 lei / kg mai sus @radutug. Sau poate se referea la un contract horeca baban... 
La 120 lei bineinteles ca nu e nicio noutate in peisaj.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
@dev: in articol se vorbeste de 5-6 RON pe 100g care ar face in jur de 50-60 RON/Kg.
Nu este cafea de specialitate dar cred ca este peste ce se gaseste, la ora actuala, la acest pret.

Aici sunt ceva extrase din interview:

Proprietarul Mister Tosh Caffe avansează câteva motive clare pentru care ai prefera Cafe del Sol. În primul rând pentru că rețeta acestei cafele este făcută de campionul mondial, Alexandru Nicolae, unul dintre oamenii care au făcut posibil acest proiect.

În al doilea rând, valorile pe care le transmite producătorul băcăuan sunt „palpabile și foarte clare”, pentru că oferă trasabilitate (consumatorul trebuie să știe mereu de unde vine Cafe del Sol) și calitate (se folosește numai cafea Arabica, deloc Robusta).

„Suntem singurii care trecem data prăjirii cafelei pe ambalaj – mai spune producătorul. De la acea dată, cafeaua pleacă de la noi în maxim 72 de ore”

Reply
(03-05-2018, 15:51)Lyvyoo Wrote: Pai scria 50 lei / kg mai sus @radutug. Sau poate se referea la un contract horeca baban... 
La 120 lei bineinteles ca nu e nicio noutate in peisaj.

50-60 de lei Brazilia no-name, 120 de lei SO generic.

@micrenda eu as pune la bataie o punga de Etiopia Kaufland versus orice scot baietii astia de la Bacau in aceeasi bani si nu cred ca un bautor de cafea informat ar alege cafeaua de la Bacau.

Reply
Alex are stilul lui bine definit si il aplica la Bob. Asa, colaborari externe pentru profilarea unor sarje mari de cafele a avut si cu Doncafe (poate si cu altii), dar asta nu inseamna ca ce se bea la Bob are vreo legatura cu slabuta calitate de la Doncafe Fresh.

Reply
Da, cu 50 lei iei Sidamo, alte soiuri mai bune au alte preturi.
Si Sidamo, e foarte buna pentru 50 de lei, prajita light nu este asa amara si pastreaza o urma de aciditate. Toate cafelele sunt prajite light. 
Voi pune mai tarziu si o poza cu boabele, totusi nu prea imi iese cu telefonul....am sa incerc in lumina mai buna.

Reply
Am reusit sa fac cateva poze, 
cu Brazilia,
[Image: uYmUTxr6Rh3ni2AWDoZ8sleAc5daaK1IaOl0B_gL...99-h974-no]
Si Uganda
[Image: hO8yIUrlUSg0YF_t_LZ5giDGWszZ8DdFpdqiJbpC...99-h974-no]
iar daca ar fi sa pozitionam Cafe del Sol intre Doncafe si Claro......Mie imi place mai mult decat Claro, Peru cel putin.

Reply
Cafea Peru de la Claro este o cafea cam dificil de extras. Cred ca este potrivita pentru cei pasionati de acest sortiment. Am incercat o data si nu m-a placut foarte mult.

Reply
@radutug le-ai dat share de pe contul de gogu unde le ai private.

Reply
Mie imi place Cajamarca de la Claro, iese foarte buna.
Asta de la Cafe del Sol imi place si mai mult :D .
Amandoua mi se par destul de echilibrate (ma refer la aciditate / bitter), asta de la Cafe del Sol este un pic mai complexa.

Reply
Am primit azi cafea noua de la ei,
Peru Chanchanmayo prajita 14.05, 90 lei.

Reply
Felicitari noului campion national la roasting-Andrei Oprisan! Smile

https://www.instagram.com/p/Bi2TIpfhuXS/...ca_romania

Reply
Interesant clasament.

Reply
[Image: 2y3e1cc.png]

Vad ca au fost prezenti la mondiale anul asta. Pe site au si sectiune de specialty. A comandat cineva, merita?
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
O fi buna daca o dau la jumatate de pret...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)