Hello There, Guest! Login Register

CREM ONE PID GSP vs Lelit Bianca v3

Ma gandesc sa fac un upgrade la al meu Lelit PL41TEM si inca nu ma pot hotara la care din aceste doua sa ma opresc.  Espressorul il folosesc cam la doua sau patru cappuccino pe zi in proportie de 90% din timp.  Astept ceva sugestii de la forum-istii care detin sau care au habar(mai mult decat mine) espressoare DB. Va multumesc.
Lelit Bianca V3 ,G-IOTA  G-Micron DF64E

Reply
Pentru cappuccino cred ca e ok și un aparat fără profilare. Părerea mea e sa mergi pe un DB. Dacă chiar vrei între astea 2, mergi pe soluția mai ieftina.

Mai ales dacă nu bei extra light roasts.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Salut.
Folosesc de 4 luni fratele mai mare al lui Crem One GSP
PRO: pompa rotativă silențioasă, boilere mai mari, încălzire rapidă, programare on-off, posibilitate racordare la rețeaua de apă cât și la cea de scurgere, reglare relativ ușoară a presiunii, PID prietenos după ce te obișnuiești cu el posibilitate upgrade soft prin USB(de verificat la modelul GSP), loc pentru cântar pe tava scurgere, per total ușor de folosit (wife proof) atât extracție cât și partea de steam, durată preinfuzie, temperatura samd
Contra: slab quality control la partea finisaje inox, mai exact marginile sunt aspre, nu au fost șlefuite corespunzător, sau cel puțin la acel preț ai așteptări ca părțile metalice (grilaj tavă, grilaj încălzire cești, capac rezervor) cu care mână vine în contact și care se freacă inevitabil de alte părți metalice să nu fie aspre și cu mici urme de laser/plasmă. Mi-am asumat alegerea deoarece oricum se vor zgâria în utilizare și le voi polisha ulterior.
Sunt limitat din cauza râșniței și ți-aș recomanda să nu uiți acest aspect, foarte important.
E nevoie oricum de mai multe detalii, exact ce cafea preferi, poate un buget, nou SH. Poate găsești un espressoman în zona ta cu un DB.
Expobar Brewtus cu pompă rotativa, Bezzera Bellona, sunt o grămadă de variante de la Profitec, Lelit, Vibiemme ușor de folosit.
Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, -Profitec T64, -Nuova Simonelli MDH

Reply
Și eu am făcut trecerea de la lelit 42temd la crem one, fără profilare. Întrebarea mea este ce rasnita vei folosi? Personal am constatat că am fost nevoit să rasnesc mult mai fin pentru crem. Dacă la lelit puteam folosi ușor Kinu, aici nu mai pot, pentru că trebuie să macin mult mai fin și nu am nervul necesar.
Eu aș zice că este posibil să constați că vei avea nevoie de altă rasnita
Lelit Bianca V3 Black, Bentwood Vertical 63, Kinu M47 Phoenix, Felicita Arc, VST15G, Outin nano. Anterior: Crem One 2B VP PID WTN, Fiorenzato AllGround, Lelit PL042TEMD

Reply
(02-02-2023, 21:41)iliescu.iulian Wrote: Și eu am făcut trecerea de la lelit 42temd la crem one, fără profilare. Întrebarea mea este ce rasnita vei folosi? Personal am constatat că am fost nevoit să rasnesc mult mai fin pentru crem. Dacă la lelit puteam folosi ușor Kinu, aici nu mai pot, pentru că trebuie să macin mult mai fin și nu am nervul necesar.
Eu aș zice că este posibil să constați că vei avea nevoie de altă rasnita

Momentan am rasnita din semnatura dar sunt sigur ca o sa fie nevoie de o rasnita mai buna. Ma gandeam ca in prima faza o sa ma descurc si cu rasnita actuala.

Reply
Dupa ce m-am documentat putin m-am hotarat sa iau un Lelit Bianca dar parca as schimba tot acum si rasnita. Ma gandeam sa iau o rasnita care se situeaza in zona de 2000 lei. Ce parere aveti de Lelit PL72 avand in vedere ca le folosesc pentru doua sau patru cappuccino/ zi si uneori la cate un espresso ? Ma gandeam sa fac un pachet deoarece mai prind inca 5% reducere.

Reply
Este cam zomotos si cam greu de reglat PL72-ul, insa rezultatele sunt decente daca aliniezi cutitele. M-as uita in bugetul acesta si la Giota, nu am avut-o dar lumea pare multumita pe aici - asta daca esti ok cu SD.
Lelit Bianca, Atom 75, Niche, Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso, Aeropress, Hario V60, Bonavita, Felicita Arc

Reply
Am avut PL72, am trecut la Giota, PL72 pare mai solida si durabila, cu exceptia rotitei de reglaj din plastic.
Ca gust, Giota e o idee peste PL72.
ECM Puristika + DF64 SSP MP.  Aeropress+Timemore C3

Reply
(13-02-2023, 15:38)anyidulike Wrote: Am avut PL72, am trecut la Giota, PL72 pare mai solida si durabila, cu exceptia rotitei de reglaj din plastic.
Ca gust, Giota e o idee peste PL72.

G Iota l-ai gasit peste PL72, acesta din urma fiind folosit cu boabe in hopper sau in regim single dose?
Honne, DC Studio, Wilfa Uniform, Aergrind, Outin

Reply
Daca vrei neaparat timer mai bine G-micron Digit, ca sa zici ca te incadrezi si pt SSP-uri in viitor. PL72 nu este stepless (dar se poate modifica din ce spunea un coleg) si ai retentia unei rasnite normale care nu e single dose. Daca renunti la timer ai DF64 direct.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
(13-02-2023, 22:22)Lyvyoo Wrote: Daca vrei neaparat timer mai bine G-micron Digit, ca sa zici ca te incadrezi si pt SSP-uri in viitor. PL72 nu este stepless (dar se poate modifica din ce spunea un coleg) si ai retentia unei rasnite normale care nu e single dose. Daca renunti la timer ai DF64 direct.

Ma bate gandul sa iau  G-micron Digit pentru ca are hopper si mi-e mai comod asa. Nu stiu nimic despre fiabilitatea lor . Sper sa fie ok. Azi ,cand ajung acasa o sa caut factura cu care am cumparat pachetul   Barista Home Premium acum sapte ani deoarece vad ca se mai ofera 5% reducere pentru fidelitate.

Reply
Până la urmă a fost Lelit Bianca + G-Micron Digit. Mulțumesc cremaperfecta.ro pentru bonus-uri și pentru promptitudine.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)