Espressoman infocat
Galati
15-02-2021, 17:06
(This post was last modified: 15-02-2021, 17:13 by Albert.)
HAIDETI SA IMPARTASIM EXPERIENTE-
MAI MULT SAU MAI PUTIN PLACUTE-CU,CUMPARATURILE DIN CHINA
-Aliexpress,Bangood,AliBaba,Gearbest s.a.m.d
Espressoman infocat
Milano
Eu am comandat în mare parte de pe aliexpress pentru ca ai protecție la plata cu cardul. Dacă nu ajunge "jucăria" sau nu e compliant faci claim și poți primi banii înapoi fie toți fie o parte, după caz.
Am peste 100 de comenzi, majoritatea mărunțișuri dar mi-am luat și roborok-ul tot de acolo, de ex.
Foarte important sa ai comanda cu tracking și sa nu te grăbești.
Poți găsi la unele produse livrare din Europa.
De pe gearbest luat ceva chestii pe care nu le găseam pe aliexpress cu livrare din Europa, un gimball și parca mi box 3. Aici am primit comanda în max 5 zile cu DHL, fără vama. Totul perfect.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
Espressoman
Bucuresti
Cumpărăturile din China vor trece toate obligatoriu prin vamă, ceea ce probabil va amplifica problema întârzierilor la birourile vamale ale Poştei Române. Plus că se va adăuga la fiecare mărunţiş taxa de magazinaj şi nu va mai renta.
Eu mi-am luat mărunţişuri pe care nu le găsesc în Europa. Nu vorbesc de România; până de curând cumpăram mult din UK, de unde e coletărie cu consolidare şi, până la Brexit, transport rutier acceptabil la preţ. Dar pe Ali sunt lucruri pe care nu le găseam nici din UK. Pentru partea de cafea, mi-am luat ibric electric pe 12V, cu afişaj digital. Foarte ok pt espresso şi, spre deosebire de versiunea simplă şi stupidă vândută local, chiar funcţional.
Posibil să mai merite la cumpărăturile care oricum treceau prin vamă din cauza dimensiunii, dar numai dacă Poşta va prelucra mai eficient coletele, ceea ce nu cred, sau Ali va organiza depozite în EU, să vină ca livrare intracomunitară prin serviciile de curierat.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
Espressoman infocat
Bucuresti
15-02-2021, 17:34
(This post was last modified: 15-02-2021, 17:34 by vladdooo.)
si mie mi-au venit in ultima perioada coletele de pe ali la posta cu vama
o sa limitez pe cat posibil viitoarele achizitii din acest considerent: sa pierd 1-2 ore pt ceva de 10-15$...
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
Espressoman infocat
Ploiești
Sunt vânzători de pe aliexpress care au depozite în Europa(Polonia, Belgia, Germania etc) și livrează la usa pt o suma egala cu livrarea în România.
Posta taxează ce este peste 10$,dar eu am avut situații de 12/14$ in care deși am fost chemat la posta pricipala din oraș nu am plătit nimic
.
Banggood au dezamăgit ca nu am avut tracking și am primit o comanda după 6-8luni. Am renunțat la ei.
Geekbuying sunt ok când au campanii de reduceri și când găsești cod promo. De la ei am trotineta electrica 100% mulțumit, dar tot de la ei am luat niște căsti xiaomi mi air2se care sau stricat stand degeaba.
Ce vreau sa spun este ca îți asumi niște riscuri când comanzi de pe astfel de site-uri, din cauza asta nu am luat lucruri care sa coste mult, decât în câteva cazuri și după verificări serioase ale vânzătorului.
Espressoman infocat
Bucharest
De ani buni comand de pe aliexpress si mai nou de pe gearbest si banggood.
Foarte rar s-a intamplat sa nu vina produsele si atunci am primit banii inapoi fara prea mari batai de cap.
Important este sa te inarmezi cu rabdare pentru ca unele comenzi le-am primit dupa 2 luni, chiar si mai mult.
Spre exemplu acum astept un cantar (de precizie pt cafea) comandat pe 5 ianuarie si nu-mi fac sperante sa-l primesc luna aceasta...
Din iulie 2021 o sa se aplice automat tva de 19% pentru toate comenzile de aliexpress (evident si restul site-urile de cumparaturi din China). Avantajul va fi ca nu mai ajung in posta cu vama si dezavantajul va fi ca orice comanda chiar daca este pana in 10 euro va avea inclus tva. Exceptie o sa faca comenzile care pleaca din depozitele din Europa.
#Lelit Mara X #Eureka Mignon XL #Duomo 8 #Bravo tamper #Felicita Arc
#AVX EM3202SW # Eureka Libra
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero)
Espressoman infocat
Bucuresti
de pe banggood am cumparat la inceputul lunii decembrie ceva cu livrare din cehia, n-a ajuns nici pana acum
am primit banii inapoi rapid in ianuarie (am avut asigurare, coletul era fara tracking)
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
Espressoman infocat
Iasi
Tot ce am cumpărat de pe ali express a ajuns, chiar dacă mai greu pt unele produse.
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso
Espressoman infocat
Ploiești
(15-02-2021, 17:49)neapci Wrote: De ani buni comand de pe aliexpress si mai nou de pe gearbest si banggood.
Foarte rar s-a intamplat sa nu vina produsele si atunci am primit banii inapoi fara prea mari batai de cap.
Important este sa te inarmezi cu rabdare pentru ca unele comenzi le-am primit dupa 2 luni, chiar si mai mult.
Spre exemplu acum astept un cantar (de precizie pt cafea) comandat pe 5 ianuarie si nu-mi fac sperante sa-l primesc luna aceasta...
Din iulie 2021 o sa se aplice automat tva de 19% pentru toate comenzile de aliexpress (evident si restul site-urile de cumparaturi din China). Avantajul va fi ca nu mai ajung in posta cu vama si dezavantajul va fi ca orice comanda chiar daca este pana in 10 euro va avea inclus tva. Exceptie o sa faca comenzile care pleaca din depozitele din Europa.
Ai un link legat de asta? Ca eu acum aud prima ...
Espressoman infocat
București
Interesanta ideea cu TVA-ul automat, ar ajuta un link. Chiar si asa, ramane avantajul ca nu mai vin la vama si sa fim serioși, sunt produse care chiar daca le adaugi TVA-ul sunt mult mai ieftin decat pe plan local. Asta cu depozitele din EU este discutabil, in sensul ca produsul sa aibe un singur tracking number direct dintr-un depozit EU si nu reetichetarea sa aibe loc in EU cu un al doilea tracking number, lucru care AliExpress il folosește de cativa ani si care Posta Romana s-a prins si taxeaza livrarea initiala, respectiv China. AliExpress sunt ok, primesti banii garantat înapoi daca deschizi disputa si e întemeiat motivul. Cred ca o singura data am pierdut banii pe un display cand AliExpress a tinut fara motiv cu vanzatorul si asta in 6 ani. Pe Banggood am comandat cateva produse ca aveau prețul bun, livrarea este o loterie, nu cum expun ei acolo, dar nu au probabil nici 20% din produsele de pe AliExpress. Gearbest am cumpărat foarte putine, au stoc chiar mai mic decat Banggood, cred ca AliExpress ramane site-ul principal iar Alibaba din cate știu vinde doar engros.
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Daca venii vorba ...
RON 4,851.98 21%OFF | XEOLEO electric coffee grinder commercial espresso machine coffee bean milling machine 1000W grinding machine coffee maker
https://a.aliexpress.com/_mPR80Dl
am intrebat vanzatorul...pare sa fie o clona dupa ek 43 ....nu prea am gasit multe detalii pe alte site uri ....
Bugster by Hedone # custom ACS VOSTOK 2 grups#Bentwood vertical 63# Bravo tools # Kinu m47 simplicity # acaia pearl # Kaleido m10 pro roaster
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(15-02-2021, 19:37)IonutMihail Wrote: AliExpress sunt ok, primesti banii garantat înapoi daca deschizi disputa si e întemeiat motivul.
N-as baga mana-n foc, din vreo 5 dispute (sume de 30-80$) doar la una am primit banii integral si rapid, la restul partial sau deloc. E umpic de loterie totusi...
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
Espressoman infocat
Bucuresti
Salutare,
Mi-am comandat si eu paharele de la Kruve si vin din China prin YunExpress. Ultima informatie pe tracking este "Customs declaration delay" cu un mare semn de exclamare rosu... Cei care ati mai patit, trebuie sa fac ceva, sa ma duc undeva sa platesc ceva sau doar ma atentioneaza ca o sa dureze mai mult?
Mersi.
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg
Ex: Lelit PL41TEM, Lelit PL43MMI
Espressoman infocat
Lyon
Da-ne un tracking number.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
Espressoman infocat
Bucuresti
Pare ca s-a rezolvat, apare in tranzit acum.
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg
Ex: Lelit PL41TEM, Lelit PL43MMI