Hello There, Guest! Login Register


Poll: Doriti sau nu limitarea pretului unui produs SH de pe bursa, la maxim valoarea de cumparare?
You do not have permission to vote in this poll.
Da, pretul de vanzare trebuie sa fie limitat la maxim valoarea de achizitie, asa cum a fost si pana acum. Consider ca este o regula echitabila intr-o comunitate
41.67%
55 41.67%
Nu, piata SH ar trebui sa fie libera si sa ne intereseze doar starea produsului nu si costul sau initial
30.30%
40 30.30%
Nu, fiecare vanzator e liber sa puna ce pret doreste, dar in anumite conditii care sa evite specula: sa fie primul proprietar, sa fie transparent legat de pretul de cumparare, sa nu vanda mai mult de doua produse pe an cu pret mai mare etc.
12.88%
17 12.88%
Da, pretul de vanzare trebuie limitat, insa pentru o perioada determinata, un anumit nr. de ani, apoi produsul poate capata valoare istorica (nu se mai gaseste, modelul nou e mult mai scump, a fost o serie limitata, a fost o serie de test etc.)
15.15%
20 15.15%
Total 132 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Bursa - negociere oferte, sugestii de imbunatatire

Cum nu exista o bursa unde sa iti vinzi locul pe KS la o licitatie... inseamna ca nu cere nimeni asa ceva, ca daca era cererea, aparea si oferta Smile
 
Reply
Nu asta a fost scopul. Iar renuntarile au fost relativ putine. Inclusiv la cei de pe forum au fost cazuri de renuntare si preluarea de catre altcineva (vorbesc de grupuri). Plus ca ar fi trebuit sa se implice si Kickstarter ca mediator.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
(03-01-2023, 12:39)TVTVTV Wrote: Presupun că n-ai plătit pe râșnițe 1000, respectiv 2000 de lei, așa-i?

Vand eu Arco cu 500 de lei, dar vreau banii acum si produsul il dau peste 2 ani, e ok?
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg
Ex: Lelit PL41TEM, Lelit PL43MMI
 
Reply
Preturile sunt mai mici pentru early adopters…
De asta e incorect sa luam doar factura in calcul.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
(03-01-2023, 18:11)razvandumitru1 Wrote: Vand eu Arco cu 500 de lei, dar vreau banii acum si produsul il dau peste 2 ani, e ok?

Anul ăsta mi-am cumpărat mașină nouă. Am dat pe ea 21630 de euro. Mi-a fost livrată după ~8 luni. Conform teoriei tale, dacă o vând acum ar trebui să cer 25% în plus pe ea, în virtutea faptului că am așteptat 8 luni să mi se livreze. Ți se pare corect?

Mă rog, nici măcar nu este vorba despre moralitate aici. Repet: nu-i prost cine cere. Ideea era că ai un regulament. Atâta tot.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
Nu este deloc acelasi lucru…
La tine e vorba de ciclul de productie, ca dureaza fabricarea. Dar nu ai platit pentru o masina care nu era inca omologata, nu?
Si poate se face anul acesta. Sau peste 2 ani. Sau poate peste 3 ani iti da banii inapoi ca nu au fost incantati de rezultat.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
OK. Facem altfel. În 2014 am plătit 56800 de euro pe un apartament cu 2 camere, într-un bloc aflat în construcție. La momentul viramentului bancar, blocul cu 4 etaje avea un singur etaj construit. Dacă aș fi vândut imobilul imediat după ce i-am făcut recepția, aș fi putut să cer/iau 25% în plus pt. că acum cumpărătorul nu-și mai asumă nici un risc? Sigur, nu putem compara mere cu mere pt. că pe piața de imobiliare ai cerere mult mai mare decât pe nișa asta a cafelei. Însă...

Mă rog, revin la ideea principală, și anume la post-ul căruia i-am răspuns inițial:
 
(29-12-2022, 13:46)tzucky Wrote: Preturile curente de achizitie sunt pe site-ul Goat Story, si sunt mai mari decat cele solicitate de mine, la oricare din cele doua rasnite. Just my two cents Smile 

Este o lume liberă unde fiecare face ce vrea. Ziceam doar că tzucky a interpretat greșit regulamentul, atâta tot.

Dacă vrei părerea mea, din prințip aș plăti ăia 214 lei în plus pt. un Arco nou-nouț, în ideea în care-s actele pe numele meu și că poate între timp procesul de fabricație a depășit un pic mai mult stadiul de prototip. Unde mai pui că nici nu încurajez specula, cu ocazia asta. Smile
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
Si blocul era in constructie, planul aprobat, etc.
Si da, puteai sa-l vinzi cu pret mai mare la final, principiul este cam acelasi: dand bani in avans, ajuti producatorul, care astfel iti ofera un pret mai bun. Nu toti dispun de fondurile necesare.
La Kickstarter avem mai multe etape:
1) strangerea de fonduri
2) productia propriu zisa. Daca punctul 1 a fost OK.
Ca sa revenim la analogia cu blocul, iti prezinta cineva un proiect fantezist in care nu are terenul, nici proiectul si nici nu garanteaza ca la final va exista blocul.
Ai da 50.000 euro pe un posibil apartament pentru care, daca totul iese bine, peste 4-5 ani poti lua 100.000? Dar la fel de bine, peste 4 ani se poate sa te judeci cu ei si sa primesti 10.000, ca atat a ramas pentru fiecare creditor.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
Si chiar au existat cazuri ca cel de mai sus... cea mai mare frauda in crowdfunding.
https://www.sec.gov/litigation/complaint...25109a.pdf

Doar ca nu e cazul de fatza, Goat Story avea o poveste... de succes, deja in spate, nimeni nu s-a bagat avand vreo indoiala cu privire la onestitatea lor, iar cei care stiu la ce sa se uite sub o carcasa nu au vazut nimic nefezabil in proiect.
Intarzierea a fost pur si simplu cauzata de pandemie, absolut acceptabila in conditiile date. Mie personal nu mi-a produs vreo palpitatie.

Daca as avea ceva de carcotit, ar fi nu ca se cere mai mult, ci ca se cere prea mult... deja s-au rulat cateva vanzari de over stock de la celelalte pledge, si exista o  oarecare stabilizare intr-o plaja de preturi cam la nivelul Kinu Phoenix.
Dar asta este un proces de cerere si oferta, ar trebui sa se regleze de la sine. Daca va sta ceva timp cu ele nevandute, stiti care e urmarea logica... sau invers.
Avea succes mai mare daca facea pasul asta inainte de Craciun, acum s-au cam golit buzunarele... Wink
 
Reply
Ati reusit, cu grație sa-i faceți praf topicul lui @tzucky. Nu vreti sa pricepeti ca @tzucky nu a cumparat nimic de la Goat Story asa ca nu vinde la suprapret. A participat la finantarea unui proiect pe Kickstarter si pentru asta a primit doua rasnite. Atata timp cat pretul de vânzare de pe site-ul producătorului a fost intotdeauna mai mare decat pretul cerut de @tzucky nu vad care e problema cu regulamentul. Daca o primea cadou trebuia sa o puna gratis pe marketplace?
Cred ca exagerati si nu procedati deloc corect.
 
Reply
TVTVTV nici un fel de comparație nu tine. Mașinile și apartamentele sunt alta categorie de bunuri cu alte mecanisme de reglare a pieței, a cererii și ofertei. 
Asa pot sa vin și eu cu un exemplu din extrema cealaltă: cumpăr de la un târg de antichități o moneda veche cu 10 lei, ma duc și o evaluez și aflu ca e rara și valorează 5000 de euro. Vrei sa o vând cu 8 lei? 

Ce incercam sa spunem toți e ca regulamentul are hibe și nu poate fi aplicat decât în cazul produselor cumpărate prin intermediul reducerilor forumului, de care beneficiem toți și evident nu putem profita de pe urma lor inseland pe alții din cadrul forumului. 

Te-ai gândit ca colegul Tzucky putea sa meargă direct pe Olx sa vânda produsele și poate cineva de pe forum le-ar fi vrut dar nu poate beneficia de ele din cauza regulamentului?
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg
Ex: Lelit PL41TEM, Lelit PL43MMI
 
Reply
Well, well... o gramada de opinii aici, cu parere de rau offtopic, in ambele directii. 
O sa rog un moderator sa stearga, sau mai degraba sa mute toate comentariile offtopic (inclusiv acesta al meu) intr-un nou thread, legat de update-ul regulamentului. 
Pana una alta, acest topic este despre vanzarea unei rasnite din doua, asteptarea mea este ca cei interesati in cumparare sa posteze aici, sau sa ma contacteze in privat. 

O sa raspund totusi catorva dintre subiectele ridicate de colegi, pentru a intregi problematica. 
(03-01-2023, 12:39)TVTVTV Wrote: pesemne că ești un pic confuz. Haide că te ajut eu
Cu siguranta, aceasta postare putea fi si mai lipsita de valoare si continut daca erai un pic rautacios. Ti-a iesit!  Din pacate, e departe de atitudinea pe care marea majoritate a membrilor o asteptam aici, pe forum, asa ca te rog ca pe viitor sa iti alegi cu mai multa grija cuvintele. 
(03-01-2023, 12:39)TVTVTV Wrote: Presupun că n-ai plătit pe râșnițe 1000, respectiv 2000 de lei, așa-i?
Am platit pe rasnite (erau mai multe, inclusiv astea doua) peste 2000 Euro. Cum facem calculele, ce calcule, si cu ce comparam?
Apropo, factura va fi pusa la dispozitia viitorului cumparator, fiind documentul care atesta garantia. 

Un exemplu prezumptiv, dar extrem de posibil si comparabil "mere cu mere": in baza punctelor de fidelitate, am posibilitatea sa cumpar de la o anumita prajitorie un Comandante cu aprox. 150 lei, plus punctele respective de fidelitate. Testez Comandante si nu imi place, ca mi se pare ca Arco imi da o macinatura mai OK. Decid sa o vand, aici pe Marketplace. O pun la 149, sau la 999? Cum interpretez regulamentul? ​​​​​​​Doar zic...  Rolleyes
 
(03-01-2023, 19:24)TVTVTV Wrote: Ziceam doar că tzucky a interpretat greșit regulamentul
Am citit foarte atent regulamentul, de la prima observatie pe care am primit-o in sensul asta. Te rog sa aduci argumente afirmatiei, altfel doar pierdem niste timp si umplem niste pagini inutil. 
 
(03-01-2023, 20:19)renatoa Wrote: ar fi nu ca se cere mai mult, ci ca se cere prea mult...
Prea mult fata de ce? 
 
(03-01-2023, 19:24)TVTVTV Wrote: Dacă vrei părerea mea, din prințip aș plăti ăia 214 lei în plus pt. un Arco nou-nouț
Hai si cu parerea mea: 
1. Si asta e nou-nouta, am zis in anunt. Sunt doua seturi de cutite, am folosit doar unul, care va ramane la mine. 
2. 214 + transport
3. Nu pot sa nu observ ca post-ul e un pic pe barosaneala  Big Grin
 
(03-01-2023, 20:19)renatoa Wrote: Daca va sta ceva timp cu ele nevandute, stiti care e urmarea logica... sau invers.
(03-01-2023, 20:19)renatoa Wrote: Avea succes mai mare daca facea pasul asta inainte de Craciun
Ultima remarca, nu e o apologie a pretului "enorm", dar mie inca nu imi prea vine sa vand niciuna din ele, mai ales ca daca ma trezesc peste niste luni ca mi-ar mai trebui una, probabil nu voi mai gasi aici, ci doar in Slovenia. Si nu stim la ce pret. Sunt rasnite foarte faine, doar ca doua bucati, plus o Sette din dotare, in momentul asta, e prea mult. 
Incercam sa le gasesc scenarii de utilizare, sau spatii de stocare, asta faceam inainte de Craciun. Iaca! 

De inchidere, multumesc tuturor pentru "Up". dar zau, nu era cazul. 

Hai sa avem un an mai bun, cu totii. Si sa incercam sa fim mai buni, ca nu doare bunatatea. Ba dimpotriva.  Cheers!
La Pavoni Europiccola 2006 | NAKED Profiling Kit | IMS all the way | Arco (de vanzare) | Baratza Sette 270 v2 | Brewista Smart Scale 1 | Concept-Art tampers | To be continued...
 
Reply
Acum , înțeleg din postarea ta , de ce ai cerut 2000 RON pe una electrică , oricum nu vrei sa le vinzi , dar cine musca musca ,
.
Hai sa fim mai buni mai darnici ca stimabilul ne face un favor prin vânzarea acestor râșnite .
Sa fie pace in lume!!! Și da , cam ai dreptate in tot ce ai zis !!!
Spor la vânzare .
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
tzucky, îmi cer scuze pt. tonul mai... acid. Mi-l asum și recunosc că poate nu a fost cel mai potrivit.

Îți mulțumesc frumos pt. explicații, însă cu toată stima îmi mențin suma afirmațiilor de mai sus: ceea ce faci tu aici poate fi lesne asociat speculei. Tu știi asta și încerci să interpretezi regulamentul formului (care interzice specula) în favoarea ta.

De ce "speculă"? Pentru că tu ai plătit semnificativ mai puțin pentru produsele pe care le vinzi și încerci să obții mai mulți bani prin revânzarea lor.

De ce deranjează? Achiziția râșnițelor a fost "publică", deci comunitatea știe aproximativ cât au costat. Prețul tău pare a fi semnificativ mai mare, iar tu nu explici de ce. În schimb, îl compari cu prețul actual al râșnițelor, aparent "ca să ne iei ochii".

Corect ar fi fost să explici de unde vine prețul mai mare. Habar n-am, poate ai ajustat la inflație. Poate ai ajustat la dobânda medie capitalizată a titlurilor de stat pentru perioada 2020 -> livrarea efectivă a produselor. Fsck knows. Oricum, orice explicație ar fi fost mai OK decât "le vând mai ieftin decât costă acum pe site-ul Arco".

Scuze pt. OT. Poate chiar mută Liviu OT-urile undeva, dacă ar unde. Dacă nu, bye-bye posts. Smile
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
Eu zic sa introducem mercurial, ce mai atatea discutii...  Big Grin
 
Reply
Sunt total de acord si am fost de la inceput (dovada si acest topic) ca regulamentul bursei este perfectibil. Poate chiar e recomandat sa il actualizam si poate ca am ramas in urma cu unele prevederi. Eu as incerca si un proiect pilot de X luni (3-6) in care sa nu mai ramana decat regula numarului de postari minim si a vechimii. Sa vedem ce ar putea iesi de aici?!

In acelasi timp avem nevoie de niste minime prevederi adiacente pentru ca altfel riscam sa transformam aria de achizitii de grup in sursa de specula si evaziune atunci cand se coreleaza cu o bursa fara reguli. Gen sa cumpere cineva 4-5 rasnite mai ieftin intr-o astfel de achizitie (cu un user interpus sau nu) apoi peste X luni sa le vanda cu 50% adaos pe o bursa fara reguli. Cui foloseste? De ce ar trebui eu ca admin sa girez cu pielea mea in fata autoritatilor pentru oferirea "adapostului"?

Sa nu uitam nici de optiunile pe care le selectam cand decidem sa pornim o achizitie de grup, unde ne declaram numele real si scopul.

In prezent regulile legate de prevenirea speculei nu tin de reduceri de forum, nu scrie asta nicaieri, ci pur si simplu am cazut de acord pe acest topic ca ar fi moral sa lasam bursa ca o recompensa data espressomanilor nu ca un drept natural, de care sa ne folosim pentru a oferi mai departe o scula de preparat cafeaua. 

Voi studia si eu alte regulamente de pe alte forumuri si in acelasi timp va invit si pe voi sa aduceti propuneri de imbunatatire.  Ca si admin mi-ar conveni sa fie totul mai liber, as avea mai putine batai de cap dar voi sunteti ok cu asta? Nu riscam sa ne transformam in olx si in piata de desfacere SH scumpa pentru cine e biat destept?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Nu cred ca trebuie sa confundam sau sa amestecam achizitia de grup cu crowdfundingul.
Achizitiile de grup pot fi perfect legale daca sunt facute ca la carte... massdrop imi vine in minte ca cea mai mare schema de genul asta pe care o cunosc, si merge bine, si nimeni nu acuza acolo de specula.
Chiar si la o achizitie de grup, daca iti ramane ca initiator gratis un produs din 100 aduse, nu as numi asta specula... numai riscul valutar si are valori mai mari de provizionare.
Specula incepe cand cumperi cu intentie de la massdrop, si postezi pe olx cu pretz de avstore, daca nu e clar dau si cifre...
 
Reply
Ca sa fie clar, eu nu am aruncat ipoteze fata de ce s-a intamplat, doar faceam niste simulari pentru viitor, ca sa nu ajungem la aceste situatii intr-un nou regulament.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Pentru simplificare, regulamentul Kaffe Netz poate fi o buna sursa de inspiratie, nu neaparat in totalitate. Citez, cu Translate din germana:

The sales forum is an additional offer for our community and not just any sales platform among many.

The following therefore applies to all offers:
The forums for private offers are reserved for active members of the coffee network. Therefore, the following requirements apply to creating a topic in these forums: 1/2 year affiliation and at least 25 posts .
( These restrictions do not apply to the commercial forum . However, traders must follow our general guidelines for advertising , see below and in the general forum rules.)
Please describe the item for sale as accurately as possible to avoid queries. Pictures are very helpful (see the instructions for picr.de ).
Put the appropriate prefix in the title of the offer : “ Sell ”, “ Swap ”.
An asking price must be specified in order to rule out a sale against the highest bid.
Parallel offers on other sales platforms are not permitted .
References to offers on auction platforms (e.g. eBay links) may not be posted here.
Only one ad is allowed per device .
" Pushing up " an offer with new posts without relevant content is not permitted.
If the item is sold, please put a corresponding prefix in the heading ("Done").
Links to affiliate sites are not allowed
It is not possible to reply to posts in the "Purchase, Sale, Exchange -> Machines" section. Thus, the functionality is limited to the publication of offers. Please ask questions as a PM ( start conversation: click on the nickname, whereupon his profile will open and then on "Start conversation".) . It is possible for the creator to add supplements (also in the form of answers).
Commercial offers may ONLY be placed in the sub-forum of the same name.
Postings that violate these rules can be deleted without comment.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Lyvyoo ai zis bine, bursa e un cadou pt noi, am luat de curand o Eureka XL de la cineva din alt oras, cu 1900 lei de la un membru, veche de mai putin de 1 an, dar f putin folosita, impecabila, bonus hopper SD si tavita printate 3d, garantie inca valabila. In conditiile in care a fost luata pe la 2600 lei si acum e 3000 parca. Vanzatorul, rasnita, experienta - totul nota 10

Nu aveam incredere pe olx sa fac asa ceva FARA sa o vad Smile Deci treb sa ramana partra cu increderea prin aceste reguli
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
Foarte virulente reactiile, mai ales ca nu se bazeaza pe nimic, doar pe exemple inchipuite cu blocuri in constructie, masini cumparate recent si alte aiureli Big Grin

In opinia mea, in definirea speculei ar fi cateva aspecte:

Situatia 1:
  • daca este vorba despre un produs achizitionat in urma unui group buy al forumului (organizat de catre administrator/finantator si/sau membri ce faciliteaza achizitia) atunci sa existe o perioada "tampon" de cateva luni (3, 6 luni, depinde) in care produsul sa nu poata fi vandut la un pret mai mare ca cel de achizitie. Daca am avea 2 group buys sa zicem, pe an, primul sa zicem ca a fost in luna martie, 3-6 luni sa fie perioada tampon, iar dupa aceasta perioada produsul sa poata fi vandut si la pret mai mare daca este cazul, pentru ca nu ai de unde sa stii daca la urmatorul group buy pretul va fi acelasi, deci dupa perioada tampon si pana la urmatorul group buy se poate intampla orice si cine vrea sa cumpere un astfel de produs sa isi asume riscul de a plati ceva mai mult unui coleg sau daca sa plateasca poate ceva si mai mult producatorului
  • daca este vorba despre un produs achizitionat in urma unui cod promotional sau intelegere intre forum si un dealer autorizat - in aceasta situatie pretul de vanzare pe forum catre un alt coleg nu are de ce sa fie mai mare ca pretul redus cu cod pentru un produs care se gaseste in stoc si poate fi comandat oricand de catre altcineva

Situatia 2: produse achizitionate fara vreo facilitate a forumului - singura regula de bun simt este ca produsul sa nu fie la pret mai mare ca ofertele de pe piata de la acel moment si sa discutam despre produse aflate in stoc si la acelasi nivel de taxare (produsul sa fie vandut in Romania sau importat cu toate taxele platite).

Las si cateva exemple de situatii care evident nu au cum sa fie specula:
  • vrei un produs care a fost finantat prin crowdfunding dar la care ai ratat ocazia sau nu ai vrut sa te implici - evident ca nu mai ai cum sa pici pe pretul de la lansare de care au beneficiat cei de la inceput, asa ca platesti oricat esti dispus cui vinde asa ceva
  • vrei un produs care a iesit din fabricatie - iarasi evident ca platesti la valoarea pietei acel produs, nu la cat a costat pe vremea cand se gasea de cumparat si poate acum il vor si altii
  • vrei un produs cumparat la origine de catre cineva care a obtinut prin buna relatie cu un dealer un discount bun, insa tu daca nu il poti obtine la fel de usor nu are de ce sa te mire ca vanzatorul sa ceara mai mult fata de cat a dat in acel moment pe produs
  • legat de o rasnita Kinu care se presupunea ca trebuie sa coste mai putin pentru ca a trecut prin x maini deja - irelevant, daca produsul este bun, numarul posesorilor e irelevant si e irelevant si pretul de achizitie, producatorii ajusteaza preturile cu inflatia si/sau pe baza succesului cererii de la an la an
Lelit Anna, William
 
Reply
Legat de cazul de la punctul 1a - ajungem la situatia hilara in care un membru  al forumului trebuie sa vanda produsul din acelasi lot mai ieftin decat un prieten care a fost bagat in group buy dar nu este/era pe forum la data achizitiei. La group buy nu este obligatorie calitatea de membru al forumului. Plus ca poate te ajuta si el sa iei la un pret mai mic acel produs (pe forum ai gasit 7 amatori, dar cu alti 3 prieteni s-au adunat 10).
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
Ideea nu ar fi sa complicam ci sa simplificam. Deci nu se pune problema ca cineva (eventual eu) sa trebuiasca sa verifice facturile de achizitie, sa ceara documente cand a cumparat, de unde, cu ce pret, care este diferenta cumparare / vanzare etc. Deja s-ar trece la un mic ANAF in house daca s-ar aplica propunerile complexe de mai sus.

Mai cantaresc si astazi dar intentia mea este sa aplicam regulamentul kafenetz, usor modificat, pentru o perioada de 3 luni, urmarind efectele. Daca totul se simplifica si 80% din useri sunt multumiti, atunci ne-am atins scopul.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Discutia asta a pornit de la rasnitele Arco. De exemplu rasnita combo manual/electrica a fost cumparata parca cu 168 euro prin crowdfunding buy group, procedura fiind initiata si finalizata prin intermediul acestui forum. Daca nu era forumul acesta majoritatea nu ar fi reusit sa cumpere la 168euro, ci individual probabil la 250 sau 290 euro. Pretul cerut acum de vanzator pe rasnita SH fiind in jur de 400 euro, pretul produsului nou la producator fiind 450 euro.

Cred ca in primul rand ar trebui sa fie obligatoriu ca vanzatorul sa specifice in clar
- pretul de achizitie (adica pretul cu care a cumparat produsul respectiv),
- metoda de achizitie,
- data achizitiei,
- motivul vanzarii,
- pretul cerut (eventual si argumente pentru un pret mai mare, daca pretul e mai mic nu cred ca ar mai comenta cineva Smile).

Legat de limitarea pretului cerut, e dificil de implementat fiind posibile o multime de situatii specifice, acelasi produs fiind achizitionat la preturi diferite in conditii diferite. Important este ca vanzatorul sa furnizeze onest toate informatiile initiale si sa fie liber sa stabileasca ce pret doreste. Cumparatorul poate sa ofere ce pret considera el. Este treaba cumparatorului si a vanzatorului daca vor sa verifice, furnizeze facturi, etc.

O limitare care  nu ar pune probleme este cea legata de vechimea pe forum si numarul de postari necesare (poate fi un numar minim care se reinnoiste anual, la 3 luni, etc ) pentru a putea vinde ceva.
 
Reply
Pai in cazul crowdfunding și implicit și Arco cei care au inițiat group buys și-au blocat bani, au riscat sume. De ce sa conteze cu cât au achiziționat ei acele produse? Poți cumpăra azi la cât vinde? Da? Atunci cumpara de unde e mai ieftin. Ce relevantă are ca cineva care blochează ceva sute/mii euro face un mic profit atâta timp cât la sfârșitul achiziției cumpărătorul cumpara ceva mai ieftin decat e la momentul respectiv in shopul oficial sau in alte surse?
Nu îmi pare ok ca cineva - Liviu in acest caz- sa facă pe detectivul/polițistul. In caz de “teapa” ce faci? Ii dai ban userului? Big Grin

La produse noi îmi pare simpla soluția. Piața sa regleze prețul.

La produse sh poate merita o reglementare dar și acolo pot sa apăra multe cazuri speciale.

LE: voi citiți ce scrieți? Sa se specifice prețul de achizitie? Wtf? De ce ar conta asta? Metoda de achizitie la fe, de ce sa conteze? Motivul vânzării? Cine va scrie adevăratul motiv? Cum îl verifici?

Facem prea mare caz pt un marketplace și cred ca e posibil sa se facă mai mult rău decat bine cu toată “cenzura” asta.
Acs Evo leva - Kinu m47 - V60
 
Reply
(05-01-2023, 14:35)Talisker Wrote: Foarte virulente reactiile, mai ales ca nu se bazeaza pe nimic, doar pe exemple inchipuite cu blocuri in constructie, masini cumparate recent si alte aiureli Big Grin

Citește, te rog, încă o dată primul meu post pe această temă și apoi extrasul de mai jos din regulamentul marketplace-ului Espressoman:
 
Quote:- obiectele SH supuse vanzarii nu au un pret peste cel de achizitie, decat atunci cand se justifica prin modificari explicate si dovedite 

Prețul de achiziție al combo-ului a fost ~170 EUR. Omul îl vinde acum cu un uplift de 230 de EUR. Părerea mea este că încalcă regulamentul. Părerea lui este că nu. Eu mi-am susținut părerea. El și-a susținut-o pe a lui. Restul este cancan.

Dacă vrei să judecăm lucrurile prin prisma moralității, putem și așa: omul a cumpărat ceva la preț preferențial cu ajutorul unei comunități și acum îl vinde, fără justificare, la preț dublu aceleiași comunități. Dacă ție nu-ți sună a speculă chestia asta, înseamnă că ai alte principii morale. Sau poate sunt eu învechit.

Spor la extracții.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
My two cents: Nu ar trebui sa fie responsabilitatea forumului sa previna specula. Nu inteleg de unde conotatia asta negativa a cuvantului "specula". Pe deasupra, sunt nenumarate exemple si motive pentru care nu se poate identifica specula, si nici nu se poate pretinde ca un produs sa se vanda sub un anumit pret. Cu cat incerci mai mult sa reglementezi nejustificat piata, cu atat risti mai mult sa o strici. O piata libera se auto-balanseaza.
Profitec GO | 1Zpresso K-Ultra | Baratza Encore ESP | Brewista Artisan v3 | Timemore Black Mirror Nano | April Brewer | Hario V60 Switch | Timemore B75 | AeroPress Clear Blue
Past: Kinu M47 Simplicity | Fellow Ode v1.1 |  Bialetti Moka Induction
 
Reply
si eu cred ca s-a facut prea mare "tamtam" in urma acestei postari. omul a pus la vanzare 1 rasnita pe care a platit suma x de bani fara sa o vada fara sa stie cum e (putea sa fie inutilizabila si sa o arunce la gunoi ... deci banii ii pierdea). daca el cumpara 20 de rasnite atunci si acum le vindea, as fi inteles problema... dar asa? lasati omu sa vanda produsul si daca cineva ii ofera suma oferita ok, daca nu, probabil o sa scada pretul
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Staresso Mirage Pro | Skywalker Roaster
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso

 
 
Reply
@Liviu - Poate mai dai o dată drumul la poll. Observ că s-au mai schimbat un pic preferințele userbase-ului. Smile
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
(05-01-2023, 16:10)TVTVTV Wrote: ...omul a cumpărat ceva la preț preferențial cu ajutorul unei comunități și acum îl vinde, fără justificare, la preț dublu aceleiași comunități
Singura mea intrebare este cu ce l-a ajutat comunitatea aici? Nu a fost o reducere negociata la nivel de forum, nici la termen de plata pentru utilizatori.
Singura chestie a fost de "intalnire", e clar ca aici gasesti mai usor pasionati de cafea. Dar nu as zice ca a fost de baza in acest gen de achizitii astfel incat sa conteze la revanzare.
Inca ceva: pe durata asteptarii s-au mai schimbat oamenii din group by, dar atunci s-a vandut la pretul platit. Oricum, era doar la nivel de promisiune, nici vanzatorul si nici cumparatorul nu vazusera produsul.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)