(25-12-2014, 20:26)Zaheyu Wrote: ... Mie mi se pare ca sistemul de pe forum, putin prea elegant, avantajeaza vanzatorii.
Multe produse se vand SH la preturi nefiresc de mari.
(02-01-2015, 13:03)dannyd Wrote: ... Chiar daca nu ar fi vorba de o degradare fizica, tot ramane una morala.
... as fi curios cine garanteaza pentru toti membrii de aici (inclusiv pentru mine) ca nu o vor face "lata" si apoi se vor retrage cu eleganta ...
... Parerea mea este ca produsele care se vand aici ar trebui sa aiba un pret mai mic decat pe site-urile specializate in vanzari
(02-01-2015, 14:26)Adri@n Wrote: ... Mai trebuie tinut cont de un lucru: nivelul de cunostinte, cultura (generala sau intr-un anumit domeniu) samd nu au de multe ori nimic in comun cu CARACTERUL unui om. Ajunge sa te uiti la persoane gen...
...
Cine anume garanteaza pentru capacitatea vanzatorului de a evalua starea tehnica a aparaturii detinute ...
(sublinierile imi apartin - pic si eu in acest topic, pe cale de stramutare... probabil cafeneaua off-topic ar fi cea mai buna gazda, prea se discuta din toate...)
"eleganta" aceasta, asa cum o inteleg, este genul de
netiquette, de corectitudine formala care ne caracterizeaza in relatiile virtuale si care poate ascunde destule slabiciuni sau ignoranta in fiinta noastra reala;
impingand mai departe, pe o directie usor patetica, si respectand regulile jocului pana la capat, mi se pare
normal sa pretindem decenta unui pret sub cel mediu pe piata SH! intre noi, cei din comunitate!
se include nota de ajutor oferit, imposibil de cuantificat numai in bani, dar care depaseste ajutorul de care ai avut la randu-ti parte...
exista argumente ca bursa SH favorizeaza vanzarile si deci, preturile mai ridicate, si le consider demne de luat in seama si de respectat;
cred ca un comentariu contra, incadrat in limitele bunului simt pe net, este chiar binevenit si nu ar trebui sa starneasca reactii de "aducere la unanimitate"; pana la urma e un
punct de vedere minoritar care are dreptul sa fie cunoscut si respectat;
se pare ca in mediul protejat al forumului, cu o
cerere permanenta, si o
increzatoare receptivitate, cei ce sunt avantajati sunt vanzatorii si acestia ar trebui sa considere oportunitatea publicarii unui anunt, drept un
privilegiu;
dezechilibrul bursei mi se pare firesc, in conditiile date si am toata convingerea ca nu exista masuri de compromis care sa echilibreze onorabil situatia, de ex. prin desfasurarea controlata a unei tranzactii in bursa forumului;
cel ce castiga, va fi intotdeauna cel care are mai multi bani :)
o argumentatie pragmatica, de tipul acordului intre doi adulti vaccinati, "frate, frate, dar branza-i pe bani...", sau al trasabilitatii produsului, scoate tranzactia din contextul de intelegere colegiala/comunitara si il plaseaza in mediul sec, comercial, ostil cu care probabil multi dintre forumisti sunt familiarizati;
intr-un asemenea mediu, tranzactiile sunt cel mult,
corecte; corecte pentru cine?
corect, este un cuvant care ne poate aseza, detasati afectiv, intr-o zona 'dezinfectata'...
"parcul" de masini al forumistilor este in marea majoritate entry-level cu putine exceptii de masini profesionale luate de noi;
bursa SH abunda in entry-level sau in SH-uri revandute;
cat de corect este ca eu, care am utilizat cu grija un espressor entry level si mi-am consumat cu el energii si frustrari - nu de incepator, ci de luptator incapatanat si pasionat, cu o masina limitata - il vand altuia, aproape nou, cu 80% din pret, convins fiind ca atata valoreaza pe putin, si evitand a gandi ca si cumparatorul, la inceputurile pasiunii sale, va repeta toata chinuiala mea! ca il fac sa plateasca nu numai valoarea 'corecta' a masinii, dar si pretul ignorantei mele!
pentru ca nu sunt de acord cu principiul cazon "fa-ti ucenicia cu ceva greu de utilizat" ("
learn on a hard to use platform" ) pe care nici eu, alaturi de altii, nu l-am vazut niciodata lucrand! doar generand frustrati, sceptici, talente irosite, obiceiuri gresite si greu de corectat!
un sistem bazat pe incredere reciproca poate fi functional numai intr-un cadru inchis, protejat, ceea ce il pune in randul unor structuri elitiste, deloc populare; mafiote posibil, in lumea noastra :)
forumul in sine, ca orice sistem viu, e plin de contradictii; ceea ce e bine, macar ca sa ajute la limitarea raspandirii dogmei...
inca de la plecare, nou inscris, il intrebam pe Lyvyoo, dupa ce un intrus marlan isi facuse numarul public, daca nu ar fi bine sa existe un sistem de admitere selectiva si de trial pentru membership; acum, la fel ca si Lyvyoo atunci, nu mai cred in viabilitatea unui asemenea sistem; e mult mai naturala si mai eficienta pana la urma capacitatea de "fagocitoza" a membrilor implicati, in timp ce forumul ramane deschis cu capacitatea sa de absorbtie, marii majoritati a celor meniti sa fie si aici;
cum se spune? avem forumul pe care-l meritam...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)