Welcome Back Log In Create Account

Breville Mini Barista / Placa Electronica defecta / Calitate service Breville

Buna ziua.
Am un Breville Mini barista achizitionat acum 2 ani si cateva luni. A incetat sa se mai deschida, si l-am tirmis in service la Breville romania.
Concluzia investigatiilor este ca a cedat Placa electronica, piesa de baza - cost 400 ron sa o schimbe (aparatul nou a costa 1000, deci 40% din costul de nou). Am iesit din garantie de 4 luni. Nu imi merita costul in aceste conditii.
Sunt astfel de probleme frecvente, sau am avut eu ghinion?
Mai are vreo valoare aparatul in aceste conditii? Merita sa il repar?
Serviciile Brevile Service mi s-au parut neprofesioniste. Nu am primit o explicatie pentru cauza cedarii si nu a existat nici inentie de a se pune in postura clientului.

Reply
Ia legatura cu @kamasi, si el membru aici, tot din Iasi.
Daca e dispus, si are timp/chef ar putea sa se uite pe placa aia... sau sa descopere ca e altceva de fapt...
De regula chestiile astea pica in partile de forta/alimentare, care sunt si cele mai usor de reparat.
Rar sunt defecte in partile delicate, de procesare/display, care sunt cam ireparabile.

Dar si asa, tot nu scapi fara macar 200 lei... gandeste-te ca la un service auto numai manopera este 18 Euro/ora, si asta la Opel, cel mai ieftin...
Mai curand mi-as pune problema cum pot sa il fabrice asa ieftin, la doar 1000 lei, in care intra 190 tva si transportul din china pana aici...

Ai mai putea pune 2 poze aici cu placa pe ambele parti, sunt defecte care se detecteaza imediat doar vizual.
Un exemplu elocvent gasesti in topicul de service Sette, o bobina care se dezlipeste, de la vibratii, este pozata... si se tot dezlipeste, si degeaba, nici fabricantul nici dealerul local nu iau nici o masura, stiu doar sa recomande inlocuirea placii...
O bobina similara ar trebui sa ai si tu, este parte din orice sursa de alimentare electronica.
Iar daca ai si rasnita incorporata, ai si vibratii...

Reply
Breville nu e mare marca in domeniul espresso, chiar daca au cumparat Lelit. La fel cum nici Delonghi nu este marca, in ciuda faptului ca au cumparat La Marzzocco si Sanremo. Fondurile din spate sunt una, proiectul si realizarea tehnica a espressoarelor sunt alta treaba.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
O parere... bazata nu stiu pe ce... pe cat de complicate pot fi facute lucrurile ca sa dai impresia de seriozitate si sa ceri bani gramada pe ce nu merita ?
Dar cand il desfaci pe ala ieftin, si nu iti pica fisa ca ti se vinde grup saturat la 500 lei, asta imi ridica intrebari ca despre judecata la CCR a cauzelor... gustul in ceasca, si polishul carcasei... sau cum iti zambeste ca Gioconda dimineata la trezire...

(20-08-2025, 13:53)CriOla Wrote: ...
Serviciile Brevile Service mi s-au parut neprofesioniste. Nu am primit o explicatie pentru cauza cedarii si nu a existat nici inentie de a se pune in postura clientului.

Poti citi si despre cele Lelit acelasi lucru. Sau majoritatea service-urilor de electrocasnice sau auto...
E vorba pur si simplu de deprofesionalizarea celor care lucreaza acolo.
Ce invatamant vrei sa formeze un tehnician electro(teh)nist ?
Macar de s-ar reveni la bresle/ucenicie/meserie care se fura, nu se invata... dar nici macar speranta nu putem trage.
Si culmea, acum cand avem access la toate cunostiintele din lume in palma...

Reply
Liviu Popa de la service-ul de langa Mega Mall imi spunea ca in continuu cauta oameni la service, e depasit de munca si cerere, dar nu mai vin oameni din spate, nu mai sunt interesati sau vin si pleaca rapid.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(20-08-2025, 15:09)renatoa Wrote: Ia legatura cu @kamasi, si el membru aici, tot din Iasi.
Daca e dispus, si are timp/chef ar putea sa se uite pe placa aia... sau sa descopere ca e altceva de fapt...
De regula chestiile astea pica in partile de forta/alimentare, care sunt si cele mai usor de reparat.
Rar sunt defecte in partile delicate, de procesare/display, care sunt cam ireparabile.

Dar si asa, tot nu scapi fara macar 200 lei... gandeste-te ca la un service auto numai manopera este 18 Euro/ora, si asta la Opel, cel mai ieftin...
Mai curand mi-as pune problema cum pot sa il fabrice asa ieftin, la doar 1000 lei, in care intra 190 tva si transportul din china pana aici...

Ai mai putea pune 2 poze aici cu placa pe ambele parti, sunt defecte care se detecteaza imediat doar vizual.
Un exemplu elocvent gasesti in topicul de service Sette, o bobina care se dezlipeste, de la vibratii, este pozata... si se tot dezlipeste, si degeaba, nici fabricantul nici dealerul local nu iau nici o masura, stiu doar sa recomande inlocuirea placii...
O bobina similara ar trebui sa ai si tu, este parte din orice sursa de alimentare electronica.
Iar daca ai si rasnita incorporata, ai si vibratii...

Multumesc pentru informatii!

Reply
(20-08-2025, 16:00)Lyvyoo Wrote: Breville nu e mare marca in domeniul espresso, chiar daca au cumparat Lelit. La fel cum nici Delonghi nu este marca, in ciuda faptului ca au cumparat La Marzzocco si Sanremo. Fondurile din spate sunt una, proiectul si realizarea tehnica a espressoarelor sunt alta treaba.

Salutare - am o intrebare : Ca si espressor de "trecere" de la unul automat spre unul complet manual e OK ?
Adica - incepi sa vezi ce inseamna o extractie , cum sa o faci etc ... 
Multumesc
LELIT Bianca V3 PL162T + EUREKA Mignon Specialita Smart Black + EUREKA Mignon Automatic Tamper + VARIA AKU Black Scale + Lelit metal tamper + Lelit knock box + Site IMS 
SAGE Oracle Touch Dual Boiler 

Reply
Complet manual ? Confused Huh
Atunci placa aia care i s-a defectat ce rol o mai avea ... cum de nu poate sa extraga fara ea...

Reply
@adixplod
Trebuie exorcizare, nu prea exista treceri.
Te referi in general sau de la Breville?

Reply
(22-09-2025, 15:39)adixplod Wrote:
(20-08-2025, 16:00)Lyvyoo Wrote: Breville nu e mare marca in domeniul espresso, chiar daca au cumparat Lelit. La fel cum nici Delonghi nu este marca, in ciuda faptului ca au cumparat La Marzzocco si Sanremo. Fondurile din spate sunt una, proiectul si realizarea tehnica a espressoarelor sunt alta treaba.

Salutare - am o intrebare : Ca si espressor de "trecere" de la unul automat spre unul complet manual e OK ?
Adica - incepi sa vezi ce inseamna o extractie , cum sa o faci etc ... 
Multumesc
Daca vrei un espressor ieftin, durabil , usor de intretinut, cu care sa inveti sa faci espresso , te sfatuiessc sa citesti si despre
DeLonghi ECP33.21.BK, 1100 W,
Poate vei afla ca se poate face espresso si cu bani putini daca nu tii musai sa ai carcasa din inox.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)