04-05-2020, 13:50
Bine v-am gasit. Desi sunt membru pe forum de aproape 1 an nu prea am postat mare lucru, mai mult am stat sa ma documentez.
Am descoperit forumul cand cautam sfaturi pentru achiziționarea unui espressor, dupa ce primisem cadou in facultate un mic voucher. M-au cam speriat informatiile, dar eu zic ca luasem ce era mai important astfel incat sa-mi fac viata mai usoara dupa, asa ca am cautat un espressor cat de cat robust si usor de "depresurizat". Alte pretentii nu puteam avea la un buget de 300 de lei si asa am ajuns la Zass ZEM 04, o porcarie de rasnita manuala si foloseam exclusiv apa Bucovina. Acum am trecut la o cana filtranta care clar a schimbat gustul cafelei. N-as putea zice ca in bine sau in rau, tine de preferinte.
Am inceput timid cu depresurizarea care s-a facut doar din sita, portafiltrul fiind depresurizat oricum. Rasnita a fost pusa deoparte dupa doar o saptamana frustranta in care fie nu reuseam sa ajustez granulatia, fie se deregla pe parcursul macinarii, cantarirea nu era mereu precisa. Prea multa bataie de cap am considerat. Initial locuind in Iasi am inceput sa iau cafea de la Maison du Cafe in cantități mici, gata macinata cu care m-am inteles foarte bine.
Incet incet au aparut si diferite improvizatii pentru un inel de dozare, un WDT (care arata ca un monstruleț ; designul nu a fost prioritar) si dupa ce m-am mutat in Cluj am reusit sa pun mana pe o rasnita Eureka Mignon ceva mai veche, in detrimentul Lelit 043MMI la care am facut o adaptare pentru single dosing dintr-un burduf de planetara, teava pvc, o garnitura improvizata, inspirat fiind de o postare de pe forum si un alt clip de pe youtube.
Momentan mergem inainte cu espressorul din dotare, la care controlul temperaturii e cam singurul minus pentru pretentiile/papilele mele de acum, ajustarile fiind mai mult "guesswork". Cand va ceda asta sau cand nu o sa-l mai suport, urmatorul pas e ceva cu PID neaparat.
La finalul postarii deja prea lungi, cateva poze cu extractii + un exemplu de utilizare eficienta a spatiului )
Am descoperit forumul cand cautam sfaturi pentru achiziționarea unui espressor, dupa ce primisem cadou in facultate un mic voucher. M-au cam speriat informatiile, dar eu zic ca luasem ce era mai important astfel incat sa-mi fac viata mai usoara dupa, asa ca am cautat un espressor cat de cat robust si usor de "depresurizat". Alte pretentii nu puteam avea la un buget de 300 de lei si asa am ajuns la Zass ZEM 04, o porcarie de rasnita manuala si foloseam exclusiv apa Bucovina. Acum am trecut la o cana filtranta care clar a schimbat gustul cafelei. N-as putea zice ca in bine sau in rau, tine de preferinte.
Am inceput timid cu depresurizarea care s-a facut doar din sita, portafiltrul fiind depresurizat oricum. Rasnita a fost pusa deoparte dupa doar o saptamana frustranta in care fie nu reuseam sa ajustez granulatia, fie se deregla pe parcursul macinarii, cantarirea nu era mereu precisa. Prea multa bataie de cap am considerat. Initial locuind in Iasi am inceput sa iau cafea de la Maison du Cafe in cantități mici, gata macinata cu care m-am inteles foarte bine.
Incet incet au aparut si diferite improvizatii pentru un inel de dozare, un WDT (care arata ca un monstruleț ; designul nu a fost prioritar) si dupa ce m-am mutat in Cluj am reusit sa pun mana pe o rasnita Eureka Mignon ceva mai veche, in detrimentul Lelit 043MMI la care am facut o adaptare pentru single dosing dintr-un burduf de planetara, teava pvc, o garnitura improvizata, inspirat fiind de o postare de pe forum si un alt clip de pe youtube.
Momentan mergem inainte cu espressorul din dotare, la care controlul temperaturii e cam singurul minus pentru pretentiile/papilele mele de acum, ajustarile fiind mai mult "guesswork". Cand va ceda asta sau cand nu o sa-l mai suport, urmatorul pas e ceva cu PID neaparat.
La finalul postarii deja prea lungi, cateva poze cu extractii + un exemplu de utilizare eficienta a spatiului )