Hello There, Guest! Login Register


Bine v-am gasit

#1
Va salut! Numele meu este Alex, sunt din Cluj-Napoca, ma bucur ca am gasit acest forum plin de informatii utile pentru mine acum. Bine inteles ca inca nu am apucat sa citesc tot forumul, acest lucru ar fi imposibil la cate discutii sunt, asa ca va rog sa ma scuzati daca pun unele intrebari, la care raspunsurile sunt prezente cu siguranta pe anumite thread-uri. Sunt incepator in ale cafelelor, pana acum am baut cafea la ibric cu lapte si zahar, recent am cumparat un aparat automat Saeco (sh), care a schimbat putin perceptia cafelei, si a inlaturat si zaharul din ea, si partial si laptele, asa ca dupa 4 luni se saeco, am hotarat sa fac un upgrade. M-a cam prins microbul, la fel ca si cu celalalt hobby al meu: wet shaving-ul (barbieritul nu e chair asa de simplu, ai nevoie de sapunuri de barbierit, pamatufuri, briciuri, pietre de ascutti, strop de piele, etc..., si nu doar de o bucata din fiecare).
Cafea pana recent am consumat, cafea gata macinata din comert (brandurile consacrate: Jacobs, etc)
Acum am o cunostinta care imi aduce cafea boabe de afara, dar cu siguranta voi trece la cafea proaspat prajita, trebuie sa caut sa vad ce avem prin cluj.
 
Reply
#2
Salutari,
Ai noroc incat sunt multe prajitori si locatii de calitate in Cluj.
Recomand sa faci o tura la ei, si sa incerci toate tipurile de cafea inainte a unei achizitii.
(espresso, capp, flat w, v60, aeropress, etc. )
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
#3
(05-02-2019, 08:21)rusalexro Wrote: cu siguranta voi trece la cafea proaspat prajita, trebuie sa caut sa vad ce avem prin cluj.

... Bine ai venit Alex , incearca o tura si pe la YUME ... ( un fel de Solingen al Clujului ...  Smile ... )
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
#4
Avem deja cam multi prajitori de specialitate in Cluj.
Yume, Hot Pipes, Narcoffee, Blu Coffee, de curand Il Caffe, in curand Meron. Plus cafenele care aduc si vand cafea prajita din diverse alte surse, pentru toate gusturile.
 
Reply
#5
(05-02-2019, 11:18)mirceat Wrote: Avem deja cam multi prajitori de specialitate in Cluj.
Yume, Hot Pipes, Narcoffee, Blu Coffee, de curand Il Caffe, in curand Meron. Plus cafenele care aduc si vand cafea prajita din diverse alte surse, pentru toate gusturile.

www.beanlab.ro

La Meron deja prajesc, se poate bea in cafenele productia proprie, doar ca inca nu se vand boabe.
 
Reply
#6
Devine tot mai greu de ales, unde sunt vremurile de alta data? Smile
Huh, Blu si Bean provin din vechiul Blu Bean? Smile
 
Reply
#7
Da, dar mai au mult de lucru pana să ajunga macar la nivelul lui Ionuț  de dinainte sa vanda prajitoria.

Altfel, bun venit Alex! N-ai nevoie deocamdată de cafea din afara, stam mult mai bine ca tari superdezvoltate, ex Franta.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#8
Alex, vezi articolul postat pe blogul lui Ernest Cafea proaspat prajita in Cluj Napoca in 2017 – Vlad Udrea. Articol bine documentat, autorul cunoaste bine piata. Smile
Au mai aparut pe specialitate Eggcetera, Ibric (dual cred), iar pe zona cafea premium Marabou, Kups.. or mai fi si altele? 
Ne-ar prinde bine un topic dedicat pentru Cluj.
 
Reply
#9
Multumesc mult pentru toate informatiile, pana ma hotarasc asupra echipamentului, cred ca voi incepe cu degustarea cafelelor. sunt intr-adevar multe locuri de unde se poate lua cafea de calitate si abia astept.
 
Reply
#10
Poti intra in paine pana atunci si cu alte echipamente. Caffiano Kompresso pentru vacanta, v60 sau/si Aeropress pentru preparare alternativa. Sunt echipamente ieftine si folositoare care iti aduc familiarizarea cu domeniul la preturi modice. Chiar as recomanda calduros Caffiano Kompresso pentru un viitor espressoman.
Pe.De.Dienes 109 N, v60
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)