Welcome Back Log In Create Account

Bezzera Unica sau Quick Mill Alexia Evo

Aceeași situație și la mine.
Când îmi vine cineva in vizită și vrea cu lapte pun in ceașca de cappuccino lapte pe care îl încălzesc in prealabil, pun ceașca pe cantar iar espresso peste lapte. Nu sa văitat nimeni până acum.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
(16-02-2019, 08:16)Kontrast Wrote: Scuze, cred că totuși e cam multă cofeină în miscelele sudiștilor. :)
...
Iar dacă ECM Classika PiD nu frotează decent (pentru acasă) atunci eu mi-o tai și-o dau la rațe.

#joslaptele
#joslabeledepeespresso

:D
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Mai exista și alte dezavantaje la E61 printre care ar fi cele 45 de minute necesare încălzirii și posibilități reduse de a manipula extracția.

Daca in aceeași bani există un DB, cu preinfuzie programabilă și timp de încălzire de 10-15 minute, te obliga cineva sa bei cu lapte? Sau poate e un avantaj pentru cine vrea să încerce și alte tipuri de prajiri.

Reply
(16-02-2019, 09:30)dev Wrote: Mai exista și alte dezavantaje la E61 printre care ar fi cele 45 de minute necesare încălzirii și posibilități reduse de a manipula extracția.

Ce-i corect e corect. 45min sunt necesare. Dar sunt multe prize programabile / wifi care rezolvă inconvenientul.

(16-02-2019, 09:30)dev Wrote: Daca in aceeași bani există un DB, cu preinfuzie programabilă și timp de încălzire de 10-15 minute, te obliga cineva sa bei cu lapte? Sau poate e un avantaj pentru cine vrea să încerce și alte tipuri de prajiri.

Off topic: între timp ajunsei de la Bari la Roma unde mai băgai un cornetto cu espresso. Ei zic "normale" dar e scurt... foarte scurt...

DB-ul este o altă struțo-cămilă la care trebuie să fim atenți când trecem strada:

2 boilere, 2 ape, 2 calcifieri, 2 rezistenţe, 2 piduri... hm... cam multe duble... chiar trebuie să ai vaca în curte pentru atâta lapte și familie numeroasă...

#toomuchmilk
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply
@Cip tot la un gaggia classic vreau sa fac upgrade deoarece nu reușesc sa scot tot timpul shoturi bune fără PID.

Am citit multe păreri conform cărora espresso iese mai bun pe DB decât pe SBDU. Se încălzește mai repede, are stabilitate mai buna din cauza ca se încălzesc ambele boilere, care e justificarea? Eu am un prieten cu QM vetrano evo și de un an de zile tine oprit boilerul de aburi.

Azi am băut cu lapte atât de la Guido cât și de la Origo și tot nu am găsit ceva care să-mi placă. Din aceasta cauza și din exemplul prietenului, care nu a folosit boilerul de abur decât pentru teste, am zis sa ma uit la SBDU.

@dev, pe lângă dezavantajul timpului de asteptare pentru incalzire eu consider și spațiul mai mare necesar pentru amplasarea lui. Dacă as găsi un sbdu cu grup non e61& PID la fel de bun și în aceeași bani, l-aș lua pe acela. Oare Silvano, din punctul acesta de vedere, ar fi mai bun, deși la prețul lui cred ca e mai ok pl92. Din câte am înțeles lelit pl91 nu se ridică la același nivel cu cele prezentate de inițiatorul topicului dar dacă pl92 este la fel de bun atunci cu atât mai bine (spațiu mai mic, încălzire mai rapida, doua boilere).

Încă nu ma grăbesc sa fac saltul, având în vedere ca încă nu am explorat tot ce se poate cu gaggia 2019 pe care îl am. Deocamdată am luat o sita VST și urmează sa ajungă și PID ul de pe aliexpress și eventual sa schimb placa de dispersie plus sita dacă se vor potrivi cele de pe pre 2015.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Lelit PL92 + Kinu M47 

Reply
Citește topicul despre PL92T pentru mai multe explicații.

Pe scurt, preinfuzia se face cu apa din boilerul de abur de asta nu e indicat să-l ții oprit. Asta ajuta și stabilitatea termica și faptul că te poți juca cu durata și efectele preinfuziei.

Reply
Stiu cum funcționează pl92 dar el este diferit. Eu ziceam de espressoarele classice..
Lelit PL92 + Kinu M47 

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)