Salutare, am observat o fluctuație puternică pe manometrul espressor-ului în ultimele zile și se pare că nici pompa nu mai scoate acel sunet specific de "scârțăit" la backflush. Atașez un GIF si un link la video (nu am putut atasa aici) cu manometrul oscilând (e tras cu sita de backflush). Daca aveți vreo idee cum s-ar putea rezolva sau, dacă e nevoie de service, aș aprecia recomandările voastre. Mulțumesc!
eu am patit cand nu mai crestea presiunea in timpul extractiei...si rezolvarea a fost la valva ( OPV )
am desfacut piesa de alama din care iasa furtunul de silicon...piesa care are in interior un arc si o supapa din metal si si silicon. acolo se mai aduna depnere din apa...si valva nu mai lucreaza corespunzator. poti sa faci un semn la pozitia care este , si masori cate ture o defaci, ca sa ai un reper cand o montezi la loc. oricum...cu sita oarba montata in portafiltru...poti sa reglezi presiunea de extractie la cat vrei, eu o am reglata undeva la 10 bar.
posibil sa fie si alta problema de la pompa vibratoare...poate colegii mai experimentati, iti pot da un sfat mai bun.
daca desfaci...sa fie espressorul oprit de ceva vreme...eu am meștertit dupa o ora...si m-am opărit bine pe degete...vezi ca in interior este un arc si o piesa care inchide valva foarte asemanatoare cu o baterie de ceas...era sa o pierd cand am demontat valva
Multumesc de raspuns! Pana la urma l-am dus la un service unde a zis ca a schimbat garnitura de la arcul din valva(OPV) si aparent se rezolvase (vazut in videoul facut de baiatul de la service) dar a doua zi problema a revenit.
Asa ca, dupa cautari pe internet, ma bate gandul sa umblu la alta piesa - "dampening coil" (bobina de amortizare, nu stiu exact care e termenul in romana), e tija subtire si arcuita din spatele rezervorului in poza de mai sus; aparent daca e apa in ea, acul manometrului fluctueaza; unii sugereaza sa o incalzesti pana se evapora eventuala apa din ea sau sa sufli pentru a scoate apa. Nu stiu cat o sa reusesc, dar e clar ca de dus la service inca o data nu l-as mai duce. Altfel aparatul pare sa functioneze normal.
09-11-2023, 19:33 (This post was last modified: 09-11-2023, 19:37 by orhapetru.)
la aia nu ma pricep...poate daca treci pe modul de abur....si sa golesti rezervorul, nu stiu care ar fi limita inferioara, dar poate asa, atingi si nivelul unde poate condenseaza apa din interiorul tubului subire, sau poate se va umple cu aer in asa fel cat sa functioneze pe post de tampon la diferentele de presiune date de temperatura din boiler....
daca ai desface piulita din partea de sus cu boilerul calduț...poate ai reusi sa purjezi coloana aia de amortizare
mai testeaza.... Bezzera Unica nu e un espressor prea complicat