nu cred sa fie cineva din forum (prin cineva, inteleg nu unul din cei vreo 6000 de membrii, ci unul din cele vreo cateva sute de membrii activi, din care, cei interesati de acest mesaj) care sa fi pus mana pe BZ02!
in schimb, cred ca sunt multi cu Gaggia Classic... tot felul de Gaggia...
chiar ma mir ca n-ai nici un raspuns si sunt eu aici singurul, care nu stiu nimic de BZ02, si care doar am lucrat destul cu ceva masini Bezzera si ca atare plec de la prezumtia de masina bine facuta, un fel de entry-level din anii 2000, din 20 Kg de metal :)
nu dai detalii despre BZ02 si nici despre Gaggia - pozele alea sunt de la masina in discutie, ce vechime are, are control volumetric, apa vine din rezervor sau retea, grupul e incalzit cum etc. - poate
te-ai mai uitat pe gugle, eu am facut acelasi lucru: daca nu esti pregatit sa desfaci si sa surubaresti Bezzera, atunci posibil Gaggia sa fie mai potrivita pentru tine!
probabil Bezzera, e ajunsa in ultimul hal (daca pozele alea cu interior, sunt ale masinii in discutie, atunci da, e ca noua :) ) si oricum, chiar lustruita si functionala complet, ar trebui desfacuta si - cum se spune - restaurata... inlocuind componente probabil prea vechi, uzate! sigur, asta inseamna si o scoala, greu de facut altfel!
si sigur, cel putin inca pe atata ca bani, incluzand si accesoriile cu care ar trebui completat setup-ul (250 euro abia de iei un bottomless PF si cateva site...)!
oricum, odata masina pusa din nou 'pe roti', nu s-ar putea gasi nimic, nici pe departe echivalent ca performanta, la 500 euro!
oricum - si asta-i singurul motiv pentru care scriu aici - cele 2 masini, sunt 2 drumuri diferite!
in opinia mea, deci, nu vad nici o asemanare!
si sigur, intrebrea finala: rasnita?!
cu bezerra sau gaggia, tot 'un drac' daca n-ai o rasnita ca lumea, capabila espresso!
si nu manuala, daca e sa fac din nou publica, opinia mea :)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)