Hello There, Guest! Login Register


Bezerra Bz02

#1
Buna ziua. Am gasit sa cumpar un Bezzera BZ02 adus din Italia. Nu gasesc informatii prea multe despre acest model, probabil fiind scos din productie. Pretul este de 250Eur. Are ca si accesorii portafiltru si o sita. Asta inseamna ca trebuie sa imi iau site si un tamper, si eventual portafiltru bottomless si sita blind pentru backflush. O sa pun cateva poze din interior. Orice sfaturi, pro si contra, sunt binevenite.
O alta optiune ar fi un Gaggia Classic, cumparat in martie 2019, din Romania, deci inca in garantie, cu site nepresurizate si tamper, la 700 Ron.

Interior Bezzera
Lelit Grace PL81T + Fiorenzato T80 (in trecut - Nemox Caffe dell'Opera, Lelit PL41TEM + Macap M2D, Bialetti Brikka)
 
Reply
#2
nu cred sa fie cineva din forum (prin cineva, inteleg nu unul din cei vreo 6000 de membrii, ci unul din cele vreo cateva sute de membrii activi, din care, cei interesati de acest mesaj) care sa fi pus mana pe BZ02!
in schimb, cred ca sunt multi cu Gaggia Classic... tot felul de Gaggia...
chiar ma mir ca n-ai nici un raspuns si sunt eu aici singurul, care nu stiu nimic de BZ02, si care doar am lucrat destul cu ceva masini Bezzera si ca atare plec de la prezumtia de masina bine facuta, un fel de entry-level din anii 2000, din 20 Kg de metal Smile

nu dai detalii despre BZ02 si nici despre Gaggia - pozele alea sunt de la masina in discutie, ce vechime are, are control volumetric, apa vine din rezervor sau retea, grupul e incalzit cum etc. - poate te-ai mai uitat pe gugle, eu am facut acelasi lucru: daca nu esti pregatit sa desfaci si sa surubaresti Bezzera, atunci posibil Gaggia sa fie mai potrivita pentru tine!

probabil Bezzera, e ajunsa in ultimul hal (daca pozele alea cu interior, sunt ale masinii in discutie, atunci da, e ca noua Smile ) si oricum, chiar lustruita si functionala complet, ar trebui desfacuta si - cum se spune - restaurata... inlocuind componente probabil prea vechi, uzate! sigur, asta inseamna si o scoala, greu de facut altfel!
si sigur, cel putin inca pe atata ca bani, incluzand si accesoriile cu care ar trebui completat setup-ul (250 euro abia de iei un bottomless PF si cateva site...)!

oricum, odata masina pusa din nou 'pe roti', nu s-ar putea gasi nimic, nici pe departe echivalent ca performanta, la 500 euro!
oricum - si asta-i singurul motiv pentru care scriu aici - cele 2 masini, sunt 2 drumuri diferite!
in opinia mea, deci, nu vad nici o asemanare!

si sigur, intrebrea finala: rasnita?!
cu bezerra sau gaggia, tot 'un drac' daca n-ai o rasnita ca lumea, capabila espresso!
si nu manuala, daca e sa fac din nou publica, opinia mea Smile
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#3
Multumesc. Rasnita, momentan, Ascaso I-mini. Eu n-am timp de facut revizia la Bezzera. Doar daca o trimit la un service care sa faca. Pozele le-am primit de la vanzator. Nu am vazut daca are rezervor sau se leaga la retea. Si nici n-am intrebat. My bad.
Oricum, intre timp am batut palma pentru un Nemox Caffe dell"opera nou, care are si rasnita. Cool
Lelit Grace PL81T + Fiorenzato T80 (in trecut - Nemox Caffe dell'Opera, Lelit PL41TEM + Macap M2D, Bialetti Brikka)
 
Reply
#4
E fix in ton cu celelalte 2 Smile))
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#5
(29-02-2020, 18:50)adiszep Wrote: E fix in ton cu celelalte 2 Smile))

Fix in ton. Dar l-am luat.
Din pacate nu gasesc foarte multe informatii despre aparat. Firma ce il face mai are doar un singur alt aparat si o rasnita. Sper ca nu m-am grabit foarte tare, sa dau banii aiurea. Poate din membrii cu ceva experienta o fi unul sa stie despre acest aparat.
L.E. Se pare ca este un Lelit Combi PL042, rebranduit.
Lelit Grace PL81T + Fiorenzato T80 (in trecut - Nemox Caffe dell'Opera, Lelit PL41TEM + Macap M2D, Bialetti Brikka)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)