Acum ..., daca tot a venit vorba de IPA - nu era greu de ghicit ca as fi complet pe dinafara la acest capitol , ( fiind amator in schimb , de extracte ...de 40% alc. ...dar tot numai naturale. - plus ca in zona noastra , cam pruna este la putere...
...insa , la un moment dat , ...incepe sa plictiseasca si aia...
...( Eu m-am dus la Oktober ...pentru covrigi...
...si atmosfera ).
Pe timpuri preferam Carlsberg si Grolsch , apoi Dab si Amstel ...( doar pentru ca nu ma durea capul dupa...
) , ulterior ( cand a inceput sa scrie romaneste pe etichete , am renuntat de tot chiar si la Zipfer si Corona )... m-am dedat la belgienele de manastire / abatie...insa paradoxal , am ramas la berea alba nefiltrata ( Paulaner Weis ...cutia bleu in RO ) , eventual nepasteurizata ( ...draft pe unde apuc , hotel , restaurant ...) dar,...mai lejera cu amarul , insa cu un min. 5,5 -6,5 % alc ....( si mai tare si mai bine...
...) dar , sa mearga si la un crevete , aluna , fistic , chiftelute...chestii d'astea...acum vine intrebarea , ...cu toti doctoraranzii si masteranzii de pe aici ...- cam cu ce IPA ar fi bine sa incep " degustarile " ( ma descurc sa fac rost...numai sa am motiv...
...) , sau mai bine zis , care IPA si de la ce brand ar fi asemanatoare eventual , alba nefiltrata , naturala etc....si pe care sa o recomandati pentru inceput ,... dar care sa o poata servi si fetele ...adica sa nu incepem direct cu amarul...
...dar , ..nici cu capsuni si agrise in ...bere , draq
...( n-am ajuns inca la stadiul asta...) , inca percepem berea ...chiar k o bere...
...si nu un lichid de adormire...
.( hameiul...lupului ...
... ) , mai precizez ca n-am incercat nici una pana acum , pentru simplul motiv ....ca nu m-a mai atras , insa acum - in urma dezbaterilor de pe aici - curiozitatea nu ma lasa...asa linistit ...
....si as mai incerca cate ceva...
.
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...