Hello There, Guest! Login Register


Berea!

#91
(15-03-2017, 16:26)renatoa Wrote: Chiar tine o bere "vie" atatea luni ? [Image: huh.gif]
La Zaganu am citit de 30 zile parca... [Image: confused.gif]

Sunt niste tehnici (naturale) de fabricatie care o fac sa tina, google it. Dar nu toti le aplica. Spre exemplu, berea artizanala din Constanta, Cazino, avea vreo 10 zile termen, daca nu ma insel, fiind abalata la PET. Mai nou, au trecut la sticla de 0.33 si au si schimbat ceva in valabilitate.

Eu ma aprovizionez de la Real Beer Shop (pe Stefan cel Mare cu Vasile Lascar) si aici mai baga la promotie beri care expira in luna curenta. Asa ca am luat si doua de astea, la inceput de martie, expirate in februarie, dupa un termen de 6 luni, americane chiar (Flying Dog), la 5 lei fiind de nerefuzat. Una a fost perfecta, cealalta foarte buna dar cu un subtil  retrogust de butoi, retrogust pe care Zaganu IPA il are frecvent chiar proaspata.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#92
(15-03-2017, 14:39)Lyvyoo Wrote: Probabil e o "iluzia optica" sa-i spun asa, pentru ca berea aluneca mai repede Smile  3 IPA-uri de 0.33 aluneca in maxim 60-90 min.  daca vrei sa stai si la povesti, considerand ca oricum e mai astringenta si mai consistenta decat o bere blonda de duzina. Pe cand, de cei 36 de lei bauti intr-o ora, bem cafea proaspat prajita o saptamana (250- 400g).


Nu e corect sa compari berea cumparata cu cafeaua facuta de tine...
Ia socoteste ca iei 4 espresso duble in Bucuresti de aceiasi bani.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#93
Lasa ca am luat doua beri artizanala la draft, la Beer o Clock, si am platit 40 de lei Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#94
am incercat astazi Ground Zero Split the Pot, am luat de la magazinul "Craft Beer" de pe Vasile Lascar. Un new england IPA...  de cum am descis-o m-a lovit un miros asa irezistibil, dulce ca de fructe de padure. M-a uitmit ambalajul de un negru integral de la sticla la dop si eticheta cu niste insertii asa argintii, foarte "misto".  O recomand cu placere!
 
Reply
#95
Imi vine in minte prima mea bere nefiltrata ( era acum 8 ani) Mi-a adus-o chelnerita, am luat o gura, si am intors-o din drum sa-mi aduca alta bere, ca asta nu se poate bea.

La fel simt si acum, nu pot sa beau bere cu gust fructat (eu ii zic gust de banane) sau dulce, berea imi place sa fie grea, amara, si sa miroasa a hamei puternic, cine a baut bere de la Bulgari stie la ce ma refer.

Totodata, nu pot sa beau deloc bauturi dulci, pur si simplu nu le suport, sau aromate (lichior, wiskey, gin, absint, ouzzo, mi se face greata de la ele, eu de obicei beau mai mult de 1-2 pahare).

Ce beau mult e bere, tuica de prune dublu distilata in MM, si vin (de obicei vinuri roze/albe racite tare (5-8grade).

Ah, ultima bere a fost Murphys Irish Stout cu o bila de azot ce face microspuma, a fost un esec total, bere neagra cu gust intens de afumat si caramel, a baut-o chiuveta, si era suficient de scumpa.

Dintre berile romanesti, puteam sa beau staropramen granat (insa acum au schimbat reteta si are gust rau), nenea iancu blonda, si Tuborg doar la sticla de 0.75 litri (restul de la ei, doze, sticla mica, au gust oribil). Ah, era sa uit, din cauza gustului de dorjdie, mai beau bere de Abatie o gasiti in lidl la sticla de 0.75litri.

Sunt la munca in Suceava, aici daca le spui de bere se ascund ca dracu de aghiasma, aici e cu vinul, mult, cand le-am zis ca in Ardeal se da bere la nunta, au ras de mine...
 
Reply
#96
Ia si incearca berile facute de bermas daca tot esti in Suceava. Din ce stiu eu de prin fabrica au pastrat tehnologia corecta. Vezi ca le gasesti pe la magazinele de cartier.
Lelit PL81T + Kinu 47 + Eureka Mignon Specialita 17NX - Black
 
Reply
#97
Am uitat si cea mai importanta bere.... o beau cand merg la praid/tusnad, in Buc se gaseste dar mai rar.

http://www.szekelytermek.ro/?l=ro&m=bere-igazi-csiki-sor

Vedeti ca i s-a schimbat denumirea, daca o gasiti va recomand insistent sa testati o sticla, am ajuns intr-un local in secuime, vine un grup de 8 tineri, comanda bere silva/tuborg, si se uita in jur, toti aveau csiki sor, asa ca au luat si ei, s-a terminat frigiderul de bere, localul era plin. Am prieten care ia o lada de bere odata pe luna si merge mai la n de Brasov din Buc dupa ea.
 
Reply
#98
Sper sa nu o considerati blasfemie, Angel dar la capitolul fara alcool aveti vreo recomandare?
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF
 
Reply
#99
Da, NU
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
16 Be Bf 04
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF
 
Reply
O privire mai de sus a berii artizanale in Romania, varianta pesimista [Image: smile.gif]  De urmarit si link-ul din articol, ce duce spre o istorioara IPA, a celor de le Bereta Timisoara.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/...e-16227512
 
Reply
Bere artizanala multa si de specialitate si in Brasov! Recomand pachetul din mijloc
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Garcon, un paracetamol !

http://www.rfi.ro/societate-94814-studiu...zic-alcool
 
Reply
Harta locurilor cu bere buna din Romania (fabrici si berarii):

https://www.google.com/maps/d/u/0/embed?...qpIYo9RyeU&ll=45.73255069128485%2C25.687104813085853&z=7
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Misto, luai azi cidru Clarks de la Lidl, fara sa stiu de el ca e bun Smile
 
Reply
Vezi ca si la Cidru, ai partea industriala gen lavazza / Timisoreana nepa , adica au pus mere dar si apa cu zahar si ceva E-uri eventual, dar si cidrul craft, care e altceva.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Pai daca e pe harta nu inseamna ca e din ala bun ?! Confused Huh
 
Reply
cand nu mai merge cafea, merge de minune o bere
[Image: 4a4b668482a18031dbb5f8de1bf6bb81.jpg][Image: 5a8b76d3c3e4cf25e7db5f782407d207.jpg]
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
 
Reply
Cica artizanala... de luni la Lidl

http://www.lidl.ro/ro/Oferte-513.htm?id=1644

Specialistii recomanda ceva ?
 
Reply
De Piraat se vorbeste de bine https://www.beeradvocate.com/beer/profile/48/156/, de Petrus mai putin bine https://www.beeradvocate.com/beer/profile/718/90671/, pana la urma vedem gustul din "ceasca".

LE Gulden Draak tot buna buna https://www.beeradvocate.com/beer/profile/48/155/.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
 
Reply
Cand ai Hop Hooligans la 9 lei / 500ml (romaneasca de la Jilava, exceptionala), deja e greu sa mai dai bani si pe altceva la plesneala. Eu cred ca am cheltuit aiurea mai mult pe incercari de a gasi beri ok, decat acelasi exercitiu aplicat pe cafea. 

Dar nu cred ca e de neglijat nici ce se va intampla la Lidl (pe grupul de Facebook al pasionatilor se recomanda din oferta berile Innis & Gunn (testat, o mizerie) si Holy Grail) mai ales ca vor avea acoperire nationala in saptamana aia. Mai vad si belgiene multe in oferta, dar eu unul nu ma pricep la ele (unele m-au speriat ca au zahar), fiind amator novice pe IPA-uri, un stil de bere care mi-a luat mintile total. Nu numai mie, odata cu intalnirea relatata mai sus, l-am convins si pe Bogdan_geor (sper ca si pe AlinT) sa treaca de la stadiul de consumator de apa plata si suplimente pentru sala [Image: smile.gif] la stadiul de "vezi ca e promo la berea Crawd Control, am luat 4" [Image: smile.gif]  

Deci faceti tot posibilul si puneti mana pe un IPA bun, de la o fabrica romaneasca ok.

Ca o veste trista si extrem de frustranta pt acest domeniu in formare in Romania, unul dintre marii sustinatori ai fenomenului berii craft la noi, fondator al fabricii Hop Hooligans si proprietarul unui super bar pionier in bere craft din Buc., Beer o Clock,  s-a dus la cele vesnice intr-un cumplit accident recent in Olt.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
La Timisoara, aveti Viniloteca , magazin (si) de bere artizanala.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
"În 2014 a început la Sânsimion, județul Harghita, fabricarea berii numită Igazi Csíki Sör (adevărată bere de Ciuc). Prin această denumire, proprietarul a dorit să evidențieze, pe de o parte, că este vorba despre o afacere maghiară/secuiască și că produsul lui ar fi cel adevărat, spre deosebire de berea fabricată la Miercurea Ciuc sub denumirea de Ciuc de Heineken.

După ce Heineken a dat în judecată şi a câştigat procesul cu firma din Sânsimion, proprietarul acestuia a început un război mediatic cu Heineken, spunând că “este un atac împotriva unei întreprinderi secuieşti, care şi-a asumat identitatea, limba maghiară şi simbolurile naţionale”. Demersul s-a bucurat de atenţie în maghiarimea din România şi în Ungaria."


am baut din berea 'secuiasca' - ultima data aseara - in paralel cu Zaganu...
parerile sunt mereu impartite la noi, unora le place zaganu, mai fina, mai imbuchetata;
mie mi-a placut, fara dubiu, mai mult berea de sansimion, fata de cea de maneciu-ungureni!
este o bere deplin satioasa, bine echilibrata, completa, tare!  pentru mine;
probabil e promovata in dumping, pentru ca o sticla de 500 ml (returnabila...) costa 2,95 lei, 6%
nu ma 'omor' dupa bere de 'origine', dar nu-mi place decat berea de la buna in sus [Image: smile.gif]

si recunosc, am strans din ochi bine de tot ca sa vad cat de marunt si de ascuns scrie si in romaneste pe sticla...
ca numa' din scrisu' respectiv afli ca sansimion e in RO [Image: smile.gif]  altfel, www.csikisor.hu
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
Vezi si IPA-ul de la Zaganu, chiar sunt curios de o parere. Daca ii prinzi gustul, cu acel bitter intens specific dublat de aroma hameiului, in mod normal nu prea te mai atingi de Csiki sau alte blonde.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
Super site pentru Hop Hooligans, probabil cea mai buna linie de bere romaneasca

https://www.hophooligans.ro/

Include turul 3D al fabricii, dar si o harta a locurilor din tara unde se gaseste berea lor.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
http://mixmag.net/read/bang-olufsen-now-...tions-news
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim //VAᴙio Homɘ //ꙄɘTTɘ WI //ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ
 
Reply
Incearca Jokerul IPA de la Williams, nu o sa mai vrei nimic romanesc facut pe aici. Smile)
Nu zic nu, sunt si sortimente bune din cele facute pe plaiurile mioritice, dar asta de la williams este de exceptie. Zaganu am incercat blonda....si e...nu multumesc.
Ce ziceam mai sus: http://www.williamsbrosbrew.com/beer/joker-ipa

O gasesti prin megaimage, cel putin eu de acolo iau cand vreau. Nu este in toate, deci ai de cautat. Din ce stiu este si prin carrefour, si costa in jur de 10 lei la 0.5cc.

Spor la bere si cafea.
 
Reply
E bun jocker-ul, si se gaseste in market-uri gen Auchan, Mega etc. O recomand si eu mai ales prin prisma accesibilitatii.

Insa nu subestima romanestile [Image: smile.gif]  Adica sunt 100% sigur ca nu le-ai baut pe alea bune daca spui asta.  De Zaganu, Sikaru, Nemteana, Bere a la Cluj, Bere Cazino, Csiki Sor, Terapia (microfabrici romanesti) nu pot spune ca va veti indragosti si veti cunoaste farmecul berii artizanale neaparat.  Intr-o discutie cu PR-ul de la Grund Zero, Sebastian, acesta spunea ca foarte multi dintre consumatorii noului val de bere (da, cunoastem scenariul cu valurile [Image: smile.gif] ) vin din sfera celor care nu prea beau bere deloc inainte sau absolut ocazional. Si am experimentat asta - m-am dus la Mihai Sarkis, expert in bere lager, cu Nemteana si Ground Zero Imperial Fuck. Dupa degustare a zis ca nu ar da berea lui de pana acum (genul de lager blonda industriala) pe astfel de " noutati". In schimb, la o intalnire recenta, AlinT si Bogdan_geor, "nupreabautoridebere", s-au indragostit de stilul IPA al artizanalelor Hop Hooligans Crowd Control.

De fapt, tipul de la Ground Zero spunea ca din contra, berile astea Pale Ale indoielnice (gen noua Silva Romanian Pale Ale sau altele, inclusiv dintre cele de mai sus), nu fac decat sa deformeze perceptia noului consumator de craft, despre acest fenomen. Eu nu am fost de acord, pentru ca personal am inceput sa ma interesez despre aceste beri dupa ce am baut (dezamagit) Bergenbier Ale. Afland ca e doar marketing, am cautat variantele adevarate si am ajuns la Perfektum, Ground Zero etc.

Deci teo3, nu subestima berile mioritice, caci unele dintre ele bat lejer multe beri de afara, inclusiv belgiene
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
(25-05-2017, 17:31)Lyvyoo Wrote: Super site pentru Hop Hooligans, probabil cea mai buna linie de bere romaneasca

https://www.hophooligans.ro/

Include turul 3D al fabricii, dar si o harta a locurilor din tara unde se gaseste berea lor.


Subscriu !

Mie îmi mai plac si cei de la Hophead si fiind patriot local si Red Ale (nefiltrată , de la Șura Mare)
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)