Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Inca un exemplu de citare defectuoasa, in care oricat as incerca nu reusesc sa imi dau seama care este continutul nou adaugat...
Nu mai zic ca se citeaza mesaje de acum doua luni...
Incognito
Dacia
Înseamă că ai citit printre rânduri. Și postarea e de acum +2 ani.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
Espressoman infocat
Iasi
Eu merg pe 18 grame la proaspăt prăjită. Am întrebat la cafea italiana... Ce setare se folosește tot la 18 grame, și nu la 14 grame. Când o sa folosesc și eu 14 grame o sa ibtreb de 14 grame.
Doream sa aflu dacă exista o echivalenta dpdv al rasnirii pe sette 270 între cafea proaspăt prăjită și 3rd wave. La 18 grame cafea adică dacă setarea se încadrează tot ca la proaspăt prăjită, sa nu strica 200 grame de cafea, poate unii au făcut asta înaintea mea... Sharing...
Acum nu știu dac apostul lui renatoa era pt mine sau ot cofeemilk.
Atunci sa facem din acest forum un wiki ca oricum toate răspunsurile sunt deja data :D
Cred ca îmi 3ste pofta de uj espresso :)))
De 2 zile nu am băut... La tara nu am decât o blasfemie de Jacobs la filtru penal :D
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso
Espressoman convins
Caracal
@
coffeemilk, am citit de doua ori, nici eu nu am reusit sa inteleg ce ai adaugat la citatul respectiv.
Poate ar fi utila mai multa claritate in mesaje sa inteleaga si cei mai saraci cu duhul, cum sunt unii dintre noi.
Nici aroganta, nici ghicitorile nu aduc valoare adaugata forumului.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF
Espressoman infocat
Iasi
Sory dar nu am dorit sa fiu arogant, pur și simplu renatoa m a cam..
Doream sa aflu ce setare sa folosesc la sette 270 pt o cafea prăjită 3rd wave pt 18 grame.. Sa am un punct de plecare. Pt o cafea proaspăt prăjită folosesc între 9f și 9a...
Espressoman convins
Caracal
Pai nu la tine ne refeream, nu tu ai postat citatul in discutie. Si nu citatul in sine era problema, neaparat, ci raspunsul ulterior.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Espressoman infocat
Bucuresti
Mie de la inceput (dec 2019) sette-ul mi-a cerut setarea 6/a-e pentru espresso.
Si am incercat cu boabe de la cel putin 4 prajitori.
Probabil trebuie sa adaog acea piulita din pachet pentru a ajunge la acel 9 din manual...
Gaggia Classic Pro PID | Kinu M47 | Sette 270 | Arco
Espressoman infocat
Iasi
Eu am cumparat-o în nov 2019..
Interesant eu la 9...
În continuă acumulare de informații
Bucuresti
Hmmm.....
Eu, imediat după ce am cumpărat-o am am urmat toți pașii descriși pe site-ul Baratza legat de strângerea șuruburilor de pe partea externă pentru a nu se deplasa reglajul acela fin și am strâns foarte bine șurubul cuțitului.
Ideea e că acum stau cu râșnița setată (pentru o Ethiopia prăjită de vreo 4-5 zile max.) undeva pe la 11 F.
O fi bine? :)
Mi îmi convine...
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta
Espressoman infocat
Iasi
Da -ne te rog un link , eu nu am strans nici un surub ..
Ms
Bucuresti
17-02-2020, 12:15
(Edited 17-02-2020, 12:23 by laurstef.)
Tb să fac săpături.
Îmi cer scuze, cred că informația am găsit-o mai degrabă pe forumul Home-Barista.com
Dacă nu reușesc de la birou, am să caut acasă prin history-ul browserului.
L.E.
Am găsit, am găsit! :bi:
Link-ul este acesta:
http://baratza.com/sette/
Este al 11-lea FAQ de pe pagină. Mai precis, „
Are you seeing your micro adjust move towards coarse when grinding?”
Și tot aici am mai găsit un link către un tutorial intersant:
https://baratza.com/wp-content/uploads/2...t-v1.0.pdf
ENJOY!
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta
Espressoman infocat
Iasi
17-02-2020, 14:00
(Edited 17-02-2020, 15:31 by d2florin.)
Eu nu observ acest fenomen, adică exact cum scrie în manual am setat și a mers din prima, folosesc doar cafea proaspat prăjită. Sunt curios la prăjire italiana de calitate. Oricum operațiunile de pus alta saiba prefer sa le facă un service autorizat, mi se pare sensibila răsnita...
laurstef, este vb de surubirile astea 3 Philips:
Bucuresti
(17-02-2020, 14:00)d2florin Wrote: Eu nu observ acest fenomen, adică exact cum scrie în manual am setat și a mers din prima, folosesc doar cafea proaspat prăjită. Sunt curios la prăjire italiana de calitate. Oricum operațiunile de pus alta saiba prefer sa le facă un service autorizat, mi se pare sensibila răsnita...
DAP!
Fix de acelea.
Și de cel din interiorul cuțitului inferior.
Eu lam strâns bine cu inbusul din dotare.
Nu mă înteba de ce....așa am simțit!
Am să fac o poză diseară (dacă nu uit) și am să vă spun exact setarea pe cae o folosesc acum la râșniță.
Oricum, mie îmi convine așa „mai strânsă” pentru că în timp știu că se va mai slăbi reglajul (scrie și pe site-ul lor) urmând să adaug sub cuțit șaibele primite o dată cu râșnița.
Incognito
Dacia
(17-02-2020, 14:00)d2florin Wrote: Eu nu observ acest fenomen, adică exact cum scrie în manual am setat și a mers din prima, folosesc doar cafea proaspat prăjită. Sunt curios la prăjire italiana de calitate. Oricum operațiunile de pus alta saiba prefer sa le facă un service autorizat, mi se pare sensibila răsnita...
Trebuie să te duci mai sus cu setarea, gen 11, pentru același gramaj la cea italiană. Cel puțin la Harem așa a fost.
Craiova
17-02-2020, 17:31
(Edited 17-02-2020, 17:36 by renatoa.)
(17-02-2020, 14:00)d2florin Wrote: ...Sunt curios la prăjire italiana de calitate. ...
Contradictie logica... beep, beep... alaturare de termeni incompatibili ... beep, beep... neuroni prajiti... ... beep, beep... oare vine al treilea crack ? :D
Espressoman infocat
Iasi
(17-02-2020, 17:31)renatoa Wrote: (17-02-2020, 14:00)d2florin Wrote: ...Sunt curios la prăjire italiana de calitate. ...
Contradictie logica... beep, beep... alaturare de termeni incompatibili ... beep, beep... neuroni prajiti... ... beep, beep... oare vine al treilea crack ? :D
Nu ma prind :D , nu exista prajite italiana de calitate pt cafea verde praspata ? sau la ce te referi ?
Craiova
Pai... era unu Gardelli ... dar cica l-a excomunicat papa, i-au retras cetatenia... vai de mama lui :)
Altul nu mai stiu... dar mai glumim si noi.
Espressoman infocat
Iasi
Clar ca mai glumim, da ma amuza și câteodată am nevoie și de translate :D
Sunt mai nou în lumea cafelei
Espressoman infocat
Târgu-Mureș
(16-02-2020, 16:00)renatoa Wrote: Inca un exemplu de citare defectuoasa, in care oricat as incerca nu reusesc sa imi dau seama care este continutul nou adaugat...
Nu mai zic ca se citeaza mesaje de acum doua luni...
(16-02-2020, 16:29)adif Wrote: @coffeemilk, am citit de doua ori, nici eu nu am reusit sa inteleg ce ai adaugat la citatul respectiv.
Poate ar fi utila mai multa claritate in mesaje sa inteleaga si cei mai saraci cu duhul, cum sunt unii dintre noi.
Nici aroganta, nici ghicitorile nu aduc valoare adaugata forumului.
Nu știu dacă vă mai ajută. Nu a adăugat ceva, ci doar a citat un post mai vechi din alt topic, dar care într-adevăr avea legătură cu discuția.
Acesta e postul citat:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...3#pid82233
Pe săgeata verde de la începutul unui citat din forum, se ajunge la postul original.
Espressoman convins
Caracal
Iti poti imagina ca ne-am prins cu totii, ideea era de promovare a claritatii in mesaje. Sunt numeroase exemple de completare in interiorul citatului.
Daca vrei doar sa citezi pe cineva, poate merita sacrificate doua cuvinte prin care sa explici ce ai dorit sa faci. E mai usor de urmarit.
Incognito
Dacia
18-02-2020, 11:35
(Edited 18-02-2020, 11:36 by coffeemilk.)
Mult tam tam pentru nimic.
Dacă cumva se răspunde în interiorul mesajului citat, se colorează răspunsul/completarea a ceea ce are respectivul de adăugat, cel puțin eu așa știu. Personal nu obișnuiesc să fac acest lucru pentru că e greu de citit, așa că dau quote pe respectiva idee.
Și răspunsul ulterior a fost pe aceiași linie cu al nostru coleg care era nedumerit de conținut.
Am fost suficient de clar acum?
Craiova
Nu se coloreaza. Nici nu ar avea cum, daca te uiti in sursa html pur si simplu ai adaugat ceva textul citatului, in acelasi paragraf.
Poate pentru unii e nimic...ca si scrisul corect.
Incognito
Dacia
Nu am adăugat nimic, și în ce mă privește încerc să scriu cât de corect, inclusiv cu cratimă.
Bucuresti
Dragilor....m-a mâncat la icre.
Și când te mănâncă, e musai să te scarpini. Iar eu am făcut-o și eu timp de câteva ore.
Ce a ieșit, puteți vedea în pozele de mai jos.
Rezultatul final...sub așteptări din păcate.
Cost, câțiva zeci de lei (până în 50).
Ce părere aveți?
Espressoman infocat
Brasov
Îmi pare rău că rezultatul nu e ceea ce îți doreai. Dar dpdv artistic insa, mă uit cu plăcere la rasnita ta. Știu că nu te ajuta cu nimic...
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Baratza Sette 270Wi ║ Gaggia Baby Millennium
Espressoman infocat
Iasi
Cine e producatorul motorului?
Espressoman traditionalist
ro
(23-04-2020, 11:53)laurstef Wrote: Ce părere aveți?
... Eh , ceva , ceva ... tot se simte ... :D ... (
ma gandesc , daca nu era bine sa torni un silicon ? ... sau o rasina poli mai moale asa - dar removabila ... ehh doar zic si eu 
).
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
Targu Mures
Nu stiu in ce masura te ajuta un material de genul :
https://www.be-loud.ro/produse/Insonoriz...k-20-coli/
Eu cu asta am insonorizat portierele la masina, si intradevar diferenta de la pamant la cer, atenueaza vibratiile si orice zgomot din exterior. Se poate taia usor si autoadeziv. Poate ai gasi o coala daca ai vreun atelier in zona care instaleaza echipamente audio.
Lelit PL41EM, Kinu M47 Phoenix
Bucuresti
23-04-2020, 14:54
(Edited 23-04-2020, 14:59 by laurstef.)
(23-04-2020, 13:42)tavasz Wrote: Nu stiu in ce masura te ajuta un material de genul :
https://www.be-loud.ro/produse/Insonoriz...k-20-coli/
Eu cu asta am insonorizat portierele la masina, si intradevar diferenta de la pamant la cer, atenueaza vibratiile si orice zgomot din exterior. Se poate taia usor si autoadeziv. Poate ai gasi o coala daca ai vreun atelier in zona care instaleaza echipamente audio.
Fix cu așa ceva am vrut să fac insonorizarea dar am renunțat din următoarele motive:
- nu am prin apropiere niciun atelier de specialitate;
- magazinul respectiv este undeva pe Șoseaua Vitan-Bârzești și nu aveam cum să îmi creez un motiv pentru a ajunge la ei în această perioadă;
- m-am gândit să comand de pe net (chiar de la ei sau de la emag) dar plăteam pe transport mai mult decât face o foaie din aceea.
And în vedere toate cele de mai sus, m-am orientat către
plută. Astfel, am dat câțiva zeci de lei și am luat de la Hornbach niște foi de plută de 3mm cu care îmi voi izola și fundul chiuvetei de inox din bucătărie.
Dar sunt totuși deschis la experiențe...dacă are cineva de dat niște bucăți din respectivul material fonoabsorbant, le accept cu plăcere. :)
(23-04-2020, 12:26)d2florin Wrote: Cine e producatorul motorului?
Pe una dintre etichetele motorului scrie
Intertek.
De altfel, dacă
dai click-dreapta pe prima poză și selectezi „view image” ți se va descărca imaginea în full resolution și ai să vezi și tu același lucru.
Cred că ei (Intertek) sunt fabricanții motorului, nu?
Espressoman infocat
Deva
Oare nu ar merge folia si pt. insonorizarea espressoarelor galagioase? Lipita pe interiorul carcasei.