Hello There, Guest! Login Register


Ascaso Basic vs Gaggia Clasic vs Lelit PL41E /PL41EM

#1
Avand in vedere ca expresorul de la Ascaso e redus binisor la 1213 ron voi ce ati alege intre cele 3? O perioada de aproximativ un an nu mai investesc nimic deci excludem modificari interne de genul pid/reglare presiune/etc...
 
Reply
#2
Buna. Când spui ca nu mai investești nimic, te referi si la rasnita? Îți spun aici, din proprie experiența, ca am ales Lelit 41EM si n-am putut sa scot din el un espresso pana nu mi-am luat rasnita.
Gaggia cred ca rentează dacă vrei sa ii aduci modificări. Din ce am observat eu pe forum e foarte ușor sa ii reduci presiunea, sa ii pui țeava profesională de abur, si nici pid-ul nu cred ca e foarte greu de instalat, însă ultimele doua costa. Recunosc ca am avut o urma de regret după țeava profesională de abur pe care as fi putut-o monta pe clasic.

Pe de alta parte, Lelit-ul are capacitatea boiler-ului mai mare, si îți oferă o stabilitate termică mai mare. Ce nu imi place mie la Lelit: fiind pe 57mm portafiltrul, nu prea găsești accesorii pentru el si trebuie sa le iei pe cele făcute de Lelit, care sunt mai scumpe. Pentru Gaggia găsești o grămada de accesorii pe eBay, am văzut ca e f popular.

Despre Ascaso nu știu nimic, așa ca nu pot sa ma pronunț.
Lelit PL41EM, Lelit PL043MMI, Tamper Dinamometric Concept Art 57.5mm, Portafiltru bottomless, Pitcher 350ml
 
Reply
#3
Rasnita o sa o iau pe 15 luna asta sper - Ascaso I-mini I2. La expresor stau un pic pe ganduri intre ascaso si gaggia mai mult pt ca bugetul e oarecum limitat si nu prea ma incadrez daca merg pe lelit...
 
Reply
#4
Singurul espressor bun de la Ascaso (in gama entry /mid-level) este Ascaso Uno Steel PID (3000  de lei) care pare mai bine facut decat concurentul sau la acelasi pret, Lelit PL41PlusT PID.

Despre Ascaso Basic se gasesc foarte putine informatii, dar din cate am vazut candva, portafiltrul era cu site presurizate proprii. Ar trebui probat sa vezi daca s-ar potrivi o sita de Lelit (foloseste tot 57mm), altfel e cam nasol.

Mai ieftin (1160) Classic-ul este mai versatil, mai usor de imbunatatit in performante si de accesorizat (o scadere de presiune, o teava profesionala, o sita mai performanta etc ). Iar caracteristicile tehnice si review-urile extrem de numeroase de pe forumurile de afara si de la noi, il fac sa fie o alegere mai sigura. Fara sa mai spun de carcasa aceea de plastic de pe Ascaso, specifica Gaggia Dose.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)