24-01-2022, 22:10 (This post was last modified: 24-01-2022, 22:46 by Dan_R.)
Eu as incepe cu montarea unui manometru si abia dupa aceea as regla presiunea la 9-10bari. Chiar daca o sa va cumparati arcul de 9bari, nu aveti garantia ca ppresiune este cea dorita. Au fost cazuri in care dupa montarea arcului, au descoperit ca supapa nu deschidea la presiunea de 9bari.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R
25-01-2022, 01:27 (This post was last modified: 25-01-2022, 01:28 by bogono.)
Pentru setare arc/OPV iti recomand un manometru de 15lei si un adaptor 1/4 la portafiltru de la un magazin instalatii/bricolaj. Scoti spout-ul de la pf si pui angrenajul descris.
Daca vrei sa il ai permanent, mergi pe calea cu modificare la interior.
Multumiri, zilele astea o sa merg pe adaptarea simpla pentru portafiltru ca sa verific ce si cum. Nu ca nu ma picep la bricolat dar cand voi vrea sa fac upgrade cred ca unii se vor uita suspicios la modificare.
25-01-2022, 21:02 (This post was last modified: 25-01-2022, 21:05 by Zaheyu.)
(25-01-2022, 01:27)bogono Wrote: Pentru setare arc/OPV iti recomand un manometru de 15lei si un adaptor 1/4 la portafiltru de la un magazin instalatii/bricolaj. Scoti spout-ul de la pf si pui angrenajul descris.
Daca vrei sa il ai permanent, mergi pe calea cu modificare la interior.
Am avut si eu manometru de 15 lei si reductii/mufe. In final tot la unul dedicat espresso am ajuns.
(24-01-2022, 23:53)Dan_R Wrote: Bineinteles ca poti face singur. Cel mai "greu" este sa dai gaura cu mare grija ca sa iasa bine. Vezi aici : https://youtu.be/Cd1HgTjSEZ4.
Arata bine ce a facut omul acolo, dar eu nu sunt asa indemanatic si cel mai probabil o sa-mi stric espressorul d-aia preferam sa schimb doar arcul.
Nu am găsit nicăieri dimensiunile acestui arc. Înțeleg că pentru 9 bari are 20mm lungime. Dar nu am găsit nicăieri diametrele (interior și exterior). Cu datele astea se poate găsi ușor un arc identic. Ma gândesc să îl desfac pe cel original sa îl masor, dar ar fi mai simpla o masuratoare făcută de cineva care îl are deja scos pe cel de 12bar.
26-04-2022, 12:34 (This post was last modified: 26-04-2022, 12:36 by damsteric.)
(26-04-2022, 11:51)Catalin_m Wrote: Da. Ai idee cat este transportul?
5 lire transportul si 10 lire arcurile. Nu stiu acum cu brexitul ce se mai adauga la taxe vamale.
(26-04-2022, 12:26)renatoa Wrote: De solutii electronice nu e amator nimeni ?
Senzorul costa tot cam cat un manometru ... si se cupleaza la fel, pe filet 1/8: https://www.olx.ro/d/oferta/senzor-presi...8Leuz.html
Mai pui un Arduino plus dimmer pe pompa, eventual un ecran mic, si ai profilarea gata...
Daca as avea un tutorial clar pt treaba asta, m-as baga, dar asa doar din schite nu ma descurc. Si nici n-as sta 2 luni dupa piese din China.
27-04-2022, 23:22 (This post was last modified: 27-04-2022, 23:26 by staicueduard.)
Eu va spun cum am facut eu fara gresi.
cumparati manometru si reductor de la Hornbach impreuna cu o banda de teflon
desrurubati picuratorul de la portafiltru si montati reductorul si manometrul. Nu uitati sa puneți banda de teflon pe filet
cand testati presiunea aceasta trebuie facuta fara sita in portafiltru. De la o masurare la alta aruncati apa din portafiltru pentru ca valva cu 3 cai va lasa goluri de aer.
daca espressorul are 15 bari, scoateti arcul de la opv si taitati din el 2 spire, montati la loc si verificati presiunea.
pont: din filetul opv mai puteți jongla presiunea 1, 2 bari, deci nu trebuie sa il strangeti pana la capat dar nici lasat lejer de tot ca sa nu aveti scurgeri le lângă.
daca nu ajuneti la 9, 10 bari, mai taiati o jumate de spira, si tot asa.
Gaggia Classic Pro 30 Years LE + PID + OPV 9 bar / IMS shower screen / IMS Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / 58.4mm SKIDD leveller tool / WDT tool / Scale and timer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic
Cred ca te referi la reductie si manometru. Reductorul este dispozitiv de reducere presiune. Dar am inteles ideea. Multumesc de sfat. Clar metoda cu cele mai reduse costuri si ramai cu un manometru bun pentru a ajuta si alti colegi de suferinta .
Profitec Pro500 | Eureka Mignon Single Dose
Old - Gaggia Classic Pro | Baratza Encore
28-04-2022, 09:17 (This post was last modified: 28-04-2022, 09:19 by staicueduard.)
da reductie , pentru ca nu au si nu am gasit un manometru cu filet 3/8.
cred ca cine vrea poate sa taie linistit din arc, cine vrea sa aiba iar 15 bari pe aparat?
decat sa stai sa cauti arc de 9 bari, mai bine cumperi arcul de 15 bari pentru ca il gasesti mai repede si tai din el
cum spuneam, filetul de la valva are plaja destula, mai poti jongla presiunea si din insurubare
Gaggia Classic Pro 30 Years LE + PID + OPV 9 bar / IMS shower screen / IMS Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / 58.4mm SKIDD leveller tool / WDT tool / Scale and timer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic
Eu am rezolvat problema cu un manometru si cateva reducti, am taiat din arcul original 3 spire si am mai reglat putin din surubul unde vine arcul.
Am presiunea de 9 acum.
Problema care o intampin inca e ca la un portafiltru fara funt inca sare carea pe langa(spray) , aveti ceva sugesti ?
Poate nu am nici sita potrivita ...