Hello There, Guest! Login Register

Arc 9 bari pentru Gaggia Classic Pro

Salutare,
In afara de shades of coffee, exista vreun loc/magazin din Romania de as putea cumpara acest arc?
Lelit PL62X | Eureka Mignon Specialita
Ex: Gaggia Classic Pro | Kinu M47 Phoenix

Reply
Chiar nu stie nimeni?

@Entertainer ai mesageria blocata.

Reply
Gata, am deblocat, cu ceva artificii.

Nu pui si tu o poza sa vad si eu cum arata combo-ul tau? Big Grin 

Nu de alta dar tot acolo as vrea sa ajung pentru inceput. 

Daca nu gasim in Ro propun sa dam o comanda.

Reply
[font][font]De ce nu tai din arcul existent?[/font][/font]
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R

Reply
Fara un manomeru pentru verificarea valorii nu prea am cum sa o rezolv. In plus, daca am ciupit un pic mai mult din el, s-a dus arcul.

Reply
Eu as incepe cu montarea unui manometru si abia dupa aceea as regla presiunea la 9-10bari. Chiar daca o sa va cumparati arcul de 9bari, nu aveti garantia ca ppresiune este cea dorita. Au fost cazuri in care dupa montarea arcului, au descoperit ca supapa nu deschidea la presiunea de 9bari.

Reply
Ai o recomandare de manometru? 

Ar fi si asta o solutie rapida.

Reply
Asta este un exemplu : https://www.mag-pro.ro/romanian/541752.html la care se adauga un racord T de genul : https://masif.ro/racord-t-filet-exterior...re=default&gclid=EAIaIQobChMI34-U9ZnL9QIV00iRBR0qtgAXEAQYASABEgKYnPD_BwE in functie de furtunul de la espressorul vostru.

Reply
Hmm, domnule Dan m-ati bagat intr-un impas ce imi deschide noi orizonturi  Big Grin

Acum fac research si vedem ce iese, chiar ma gandeam ca e imposibil sa nu ii pot pune eu ceva de genul asta. 

Multumesc!

Reply
Bineinteles ca poti face singur. Cel mai "greu" este sa dai gaura cu mare grija ca sa iasa bine. Vezi aici : https://youtu.be/Cd1HgTjSEZ4.

Reply
Pentru setare arc/OPV iti recomand un manometru de 15lei si un adaptor 1/4 la portafiltru de la un magazin instalatii/bricolaj. Scoti spout-ul de la pf si pui angrenajul descris.
Daca vrei sa il ai permanent, mergi pe calea cu modificare la interior.
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic

Reply
Multumiri, zilele astea o sa merg pe adaptarea simpla pentru portafiltru ca sa verific ce si cum. Nu ca nu ma picep la bricolat dar cand voi vrea sa fac upgrade cred ca unii se vor uita suspicios la modificare.

Reply
(25-01-2022, 01:27)bogono Wrote: Pentru setare arc/OPV iti recomand un manometru de 15lei si un adaptor 1/4 la portafiltru de la un magazin instalatii/bricolaj. Scoti spout-ul de la pf si pui angrenajul descris.
Daca vrei sa il ai permanent, mergi pe calea cu modificare la interior.

Am avut si eu manometru de 15 lei si reductii/mufe. In final tot la unul dedicat espresso am ajuns.

(25-01-2022, 01:27)bogono Wrote:  
E o problema de functionare a forumului aici. A trebuit sa dau "post" de doua ori si au aparut replica si mesajul citat de doua ori.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
(24-01-2022, 23:53)Dan_R Wrote: Bineinteles ca poti face singur. Cel mai "greu" este sa dai gaura cu mare grija ca sa iasa bine. Vezi aici : https://youtu.be/Cd1HgTjSEZ4.

Arata bine ce a facut omul acolo, dar eu nu sunt asa indemanatic si cel mai probabil o sa-mi stric espressorul d-aia preferam sa schimb doar arcul.

Reply
Nu am găsit nicăieri dimensiunile acestui arc. Înțeleg că pentru 9 bari are 20mm lungime. Dar nu am găsit nicăieri diametrele (interior și exterior). Cu datele astea se poate găsi ușor un arc identic. Ma gândesc să îl desfac pe cel original sa îl masor, dar ar fi mai simpla o masuratoare făcută de cineva care îl are deja scos pe cel de 12bar.
Kinu phoenix + Gaggia Classic PRO

Reply
In continuare nu a gasit nimeni arc de 9 bari de cumparat?
Profitec Pro500 | Eureka Mignon Single Dose 
Old - Gaggia Classic Pro | Baratza Encore

Reply
Eu nu, dar pana la urma o sa comand de pe shadesofcoffee. Daca mai vrea cineva sa se bage ca sa impartim transportul, ar fi super

Reply
Da. Ai idee cat este transportul?

Reply
De solutii electronice nu e amator nimeni ?
Senzorul costa tot cam cat un manometru ... si se cupleaza la fel, pe filet 1/8:
https://www.olx.ro/d/oferta/senzor-presi...8Leuz.html

Mai pui un Arduino plus dimmer pe pompa, eventual un ecran mic, si ai profilarea gata...

Reply
(26-04-2022, 11:51)Catalin_m Wrote: Da. Ai idee cat este transportul?

5 lire transportul si 10 lire arcurile. Nu stiu acum cu brexitul ce se mai adauga la taxe vamale.

(26-04-2022, 12:26)renatoa Wrote: De solutii electronice nu e amator nimeni ?
Senzorul costa tot cam cat un manometru ... si se cupleaza la fel, pe filet 1/8:
https://www.olx.ro/d/oferta/senzor-presi...8Leuz.html

Mai pui un Arduino plus dimmer pe pompa, eventual un ecran mic, si ai profilarea gata...

Daca as avea un tutorial clar pt treaba asta, m-as baga, dar asa doar din schite nu ma descurc. Si nici n-as sta 2 luni dupa piese din China.

Reply
ai nevoie de cod eori sau dai la dhl 100ronSmile +- taxe vamale

si s-a mai discutat, sunt variante mai ieftine sau chiar mai elegante decat arcul acela amarat, chiar si in tara, prin montaj opv clasic
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic

Reply
(26-04-2022, 12:36)bogono Wrote: ai nevoie de cod eori sau dai la dhl 100ronSmile +- taxe vamale

si s-a mai discutat, sunt variante mai ieftine sau chiar mai elegante decat arcul acela amarat, chiar si in tara, prin montaj opv clasic

Care variante? Eu asta caut, d-aia am facut threadul asta

Reply
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid175479

si nu numai

Reply
eu doar kitul acesta l-am gasit
https://www.perfectespresso.ro/ro/produs...-opv--516/
potriveste la Gaggia classic pro post 2018?

Reply
Eu va spun cum am facut eu fara gresi.
cumparati manometru si reductor de la Hornbach impreuna cu o banda de teflon
desrurubati picuratorul de la portafiltru si montati reductorul si manometrul. Nu uitati sa puneți banda de teflon pe filet
cand testati presiunea aceasta trebuie facuta fara sita in portafiltru. De la o masurare la alta aruncati apa din portafiltru pentru ca valva cu 3 cai va lasa goluri de aer.
daca espressorul are 15 bari, scoateti arcul de la opv si taitati din el 2 spire, montati la loc si verificati presiunea.
pont: din filetul opv mai puteți jongla presiunea 1, 2 bari, deci nu trebuie sa il strangeti pana la capat  dar nici lasat lejer de tot ca sa nu aveti scurgeri le lângă. 
daca nu ajuneti la 9, 10 bari, mai taiati o jumate de spira, si tot asa.
Gaggia Classic Pro 30 Years LE + PID + OPV 9 bar / IMS shower screen / IMS Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / 58.4mm SKIDD leveller tool / WDT tool / Scale and timer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic

Reply
Cred ca te referi la reductie si manometru. Reductorul este dispozitiv de reducere presiune. Dar am inteles ideea. Multumesc de sfat. Clar metoda cu cele mai reduse costuri si ramai cu un manometru bun pentru a ajuta si alti colegi de suferinta Cool .

Reply
da reductie Smile , pentru ca nu au si nu am gasit un manometru cu filet 3/8.
cred ca cine vrea poate sa taie linistit din arc, cine vrea sa aiba iar 15 bari pe aparat?
decat sa stai sa cauti arc de 9 bari, mai bine cumperi arcul de 15 bari pentru ca il gasesti mai repede si tai din el
cum spuneam, filetul de la valva are plaja destula, mai poti jongla presiunea si din insurubare
Gaggia Classic Pro 30 Years LE + PID + OPV 9 bar / IMS shower screen / IMS Superfine 18gr / Bottomless PF / 58.5mm AVX tamper / 58.4mm SKIDD leveller tool / WDT tool / Scale and timer | Turin DF64 | Kinu M47 Classic

Reply
Pana la urma m-a ajutat colegul bogono si ii multumesc din nou pe aceasta cale

Reply
Detalii? Alt OPV? Ai taiat din arc?
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Wink 
Hello, 

Eu am rezolvat problema cu un manometru si cateva reducti, am taiat din arcul original 3 spire si am mai reglat putin din surubul unde vine arcul. 
Am presiunea de 9 acum.

Problema care o intampin inca e ca la un portafiltru fara funt inca sare carea pe langa(spray) , aveti ceva sugesti ?
Poate nu am nici sita potrivita ...[Image: j2xmx54wz]

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)