@
roby080 - sa revii cu impresii, eu zic ca merita o sansa in Romania si prajitoriile considerate mai mici, mai ales din partea localnicilor. Patriotismul local va ridica in primul rand o prajitorie si o va incuraja sa investeasca in continuare in cafele verzi din ce in ce mai bune.
Pe subiect, postasem pe alt topic doua pungi de la Rosters si acum scriu si doua vorbe despre ele. Impresia mea, confirmata si de Vlad, a fost ca stilul de prajire e intr-o continua cautare si finisare si cred ca asa va fi in continuare mai ales ca se pregateste sa vina si alt prajitor mai mare, aici poate detaliaza ei. Ce am simtit eu este ca selectia de cafele verzi s-a imbunatatit substantial fata de inceputuri, ca au tras cumva ca preturile sa ramana jos (vad ca cea mai ieftina cafea e 125 lei/kg cu reducerea de forum), iar stilul de prajire s-a consacrat in zona solubilitatii, dulcetii, fara bitter si cu evidentiere clara de fruct acolo unde este cazul. As aprecia si noul design al pungilor, chiar reusit, dar eu unul as pune mai clar numele prajitoriei caci logo-ul nou cu acel R e frumos dar nu vorbim de Coca Cola astfel incat sa fie clar pentru toata lumea de la ce vin initialele.
Asadar, zilele trecute am terminat doua africane de la ei:
Etiopia Sidama - o naturala pe care am perceput-o foarte linistita ca aciditate, cum am mai zis eu alta data fata de unele cafele africane cu aciditate scazua - puntea perfecta pentru a face trecerea la cafele mai fructate daca esti deja in barca celor fara aciditate si cauti mici escapade. Domina fructele de padure coapte, pe fundal de dulceata intensa.
In schimb, Rwanda Mushonyi, Red Bourbon, a fost o naturala mult mai spre zona mea de confort, adica aciditate fructata din plin pe fundal dulce, suculenta practic, exact reteta mea preferata. Pe asta am putut sa ma joc si cu profilarea. Nu i-as putea defini aromele dominante, nu citesc de regula inainte eticheta in acea zona ca sa nu ma autosugestionez, dar vad acum "portocolae, unt, ciocolata neagra". Mi-ar fi greu sa spun ca am simtit asa ceva, eu am perceput-o in zona de fructe tropicale semicoapte, florala in miros. Bravo, chiar foarte misto! Am pierdut poza cu boabele, aratau foarte bine.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper