(02-12-2016, 13:29)Lyvyoo Wrote: ,,, Chiar nu e nevoie de stergere!
e chestia cu lustruitul locomotivei...
[Image: smile.gif]
la ce-ti foloseste sa stergi sita pe dinafara? cum stergi picurii de apa ramasi peste tot in cavitatile grupului!?
apropo de
backflush, majoritatea problemelor de murdarie in
camera de extractie (sa-i zic asa, adica volumul interior care include sita dusului) le au cei care nu fac
backflush cu regularitate, de 2-3 ori
dupa fiecare sesiune!
am mai scris despre asta, cu mentiunea sa nu se ia nimeni dupa mine daca nu intelege ce-i acolo: in aproape 2 ani de exploatare HX cu E61, n-am bagat niciodata detergent in
backflush (!)
am spalat sita dusului cam de 3 ori pe luna si am facut decalcifieri partiale, numai in grup, turnand solutia prin
mushroom; nici aceste decalcifieri de grup si nici cele complete, cu sifonare lichid prin HX si prin boiler, nu au fost necesare tehnic...
de cate ori am desfacut supapa de
brewing, am uns si cama etc.
(02-12-2016, 13:48)organon Wrote: ...las sa curga dupa cateva secunde de la backflush(tot cateva secunde)ceva apa prin grup...
adica faci un (1)
flush final de curatire...
ei, asta ar trebui practicat si de catre cei cu
double-boiler, atat (2) pentru incalzirea grupului dupa un idle mai lung, cat si (3) pentru curatirea sitei dusului, scurt (1-2 sec),
dupa fiecare shot!
si din nou:
flush-ul nu trebuie sa ne sperie, nu?
fiecare ar trebui sa decida asupra regimului de
flush-uri, functie de comportamentul termic al masinii (
memoria sa termica, cum zice Dan Kehn
)); de ex., o masina E61 cu restrictor pe tubulatura termosifonului necesita mai putin
flush daca e HX si mai mult
flush daca e double-boiler; o masina de tipul Bezzera BZ, care are incalzire separata grup, ar trebui utilizata fara
flush-uri de racire, numai de curatire etc.
Cu Strega mea, cu temperatura grupului reglabila prin pid, lucrez de un an si ceva fara
flush-uri (!)
si fara
backflush-uri (nu exista supapa de eliberare presiune din camera de extractie)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)