Espressoman Administrator
Bucuresti
Am tot explorat ideea cu Tapatalk sau Discourse dar prima e picata clar pentru ca ajung sa ceara bani pentru postari si a doua se pare ca este destul de scump de implementat in formula actuala, pentru ca nu exista soft de migrare MyBB - Discourse, iar pentru 12.000 de useri si 200.000 de postari de migrat, mi s-au cerut multe mii de euro de catre diversi insi pe care i-am gasit pe forumurile de prin afara. In esenta e grea trecerea.
De aceea mi-a venit ideea sa pun o intrebare pe freelancer.com (probabil un fel de fiver, cu bune si rele), legat de ce pret mi s-ar cere pentru o aplicatie relativ simpla, un fel de Tapatalk, din care sa se citeasca forumul, sa se poata trimite mesaje private, sa ai push notifications la raspunsuri noi in topicurile de interes etc, mai precis sa ai un fel de Tapatalk dar centrat doar pe forumul nostru si atat, fara AI-uri, functii speciale extinse sau alte briz briz-uri.
Am detaliat aceste lucruri si am primit mai multe oferte de 250-300$, indieni toti. La acest nivel de pret ar merita efortul dar vreau sa va intreb pe voi cei care va pricepeti sau ati mai avut vreodata contact cu dezvoltarea de soft sau aplicatii, merita sa ma bag in asa ceva? De ce anume ar trebui sa tin cont cand discut cu freelancer-ul respectiv? Sa-i cer un anume frame sau program in care sa lucreze? Sunt prea putini banii ca sa iasa ceva decent si mai degraba gasesc diletanti la banii astia, chiar daca au review-uri bune? Nu am absolut nicio idee, decat ca as dori un fel Tapatalk al nostru.
In functie de sugestiile si opiniile voastre, voi merge mai departe sau nu.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Slatina
Mai bine intrebi pe /r/programare. Poate cineva are deja o astfel de aplicatie in portofoliu si adaptarea la criteriile espressoman va fi mai ieftina decat o carpeala prin Upwork sau Freelancer.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Nu strica ce merge...
Bucuresti
Nu stric nimic, totul ramane asa cum este, doar ca aditional s-ar oferi si varianta app. Multor colegi le lipsesc notificarile push si alte facilitati din Tapatalk. E o idee de explorat..
--
Merci pentru sfatul /r/programare, o sa postez. Dar cum zici sa sune intrebarea ca sa inteleaga oamenii cat mai clar ce avem nevoie?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Craiova
Scrie atunci clar "aplicatie de telefon"... sa priceapa si dinozaurii...
Espressoman infocat
Bucuresti
100% merita .
Sunt convins ca sunt multi membri care ar fi mult mai activi, insa din pacate pentru un anumit motiv, pe browserul Safari de pe iPhone forumul nu este afisat corect si nici nu te poti loga in cont.
Espressoman infocat
Bucuresti
la mine merge pe Safari
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
Bucuresti
Claude Code sau Gemini au fost consultați pentru această aventură pentru a oferi soluții rapide?
Bucuresti
Nu, ce sa intreb mai exact, tehnic? Doar asa cum fac o aplicație pentru forum?
Bucuresti
(19-01-2026, 16:51)Lyvyoo Wrote: Nu stric nimic, totul ramane asa cum este, doar ca aditional s-ar oferi si varianta app. Multor colegi le lipsesc notificarile push si alte facilitati din Tapatalk. E o idee de explorat.
Bine, nu chiar asa cum este pt că apare mybb 1.9 ce va schimba mai multe lucruri in design, spre tema Curves UI din optiunile profilului.
Espressoman infocat
D
E destul de greoi de folosit pe telefon comparativ cu PC-ul, ce i drept.
Merita din plin o aplicatie optimizata cu notificari pe diverse topicuri sau la PM-uri si cu un user panel mai simplificat.
Nici mie nu mi afiseaza ok pe Safari pe iPhone.
Espressoman infocat
Bucuresti
(19-01-2026, 16:51)Lyvyoo Wrote: Merci pentru sfatul /r/programare, o sa postez. Dar cum zici sa sune intrebarea ca sa inteleaga oamenii cat mai clar ce avem nevoie?
Păi nu întrebi, acolo citesc doar frecangii de pe la Epava sau chestii similare
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William
Bucuresti
Dar faceti un switch pe tema Curves UI, cei cu probleme pe iPhone, sunt curios daca se vede mai bine. Nu este nimic facut la ea, doar instalata si atat, ca test. Aceea va fi tema generala noua MyBB de fapt, cu mici variatii,, responsive si tot ce trebuie.
Espressoman infocat
Bucuresti
(19-01-2026, 17:43)Lyvyoo Wrote: Nu, ce sa intreb mai exact, tehnic? Doar asa cum fac o aplicație pentru forum?
Dacă ai acces la codurile sursa poți inclusiv să-i ceri să îți construiască aplicația oferindu-i acces la proiectul actual.
Here's a start example
https://www.kimi.com/share/19bd6f90-3c02...00378dd7ea
Espressoman infocat
Bucuresti
Nu este suficient sa transformi site-ul intr-un Progressive Web App folosind ceva de genul asta?
https://community.mybb.com/mods.php?acti...w&pid=1364
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Slatina
(19-01-2026, 16:51)Lyvyoo Wrote: Merci pentru sfatul /r/programare, o sa postez. Dar cum zici sa sune intrebarea ca sa inteleaga oamenii cat mai clar ce avem nevoie?
Have money > want app! 
Ai nevoie de o aplicatie capabila sa interogheze API-ul MyBB(daca exista) si descrii caracteristicile dorite.
Espressoman fresh
Cluj Napoca
Long time lurker aici pe forum. iOS developer cu ceva ani experienta.
Din ce am vazut nu exista un public API MyBB. Sunt ceva extensii facute de useri, dar sunt foarte slabute si nu stiu cat de maintained sunt.
Preturile oferite de indieni sunt foarte mici si nu cred ca o sa livreze in banii aia nici 5% din functionalitatile cerute.
La prima vedere, dupa o cautare scurta, ar fi nevoie de ceva de genul:
- un rest api, facut ca extensie peste myBB
- aplicatiile mobile pentru asta (native/Flutter/react...).
Nu pot sa estimez costurile pentru rest, dar pentru aplicatii cel mai probabil pretul ar fi cateva mii de euro(4-8) depinde de functionalitati si daca o sa fie native sau crossplatform.
Pentru aplicatii primele costuri vor fi:
- apple developer account 99$/an
- google account 25$ - one time
Daca nu e graba mare si este cineva care sa faca un api pentru myBB, eu ma ofer sa lucrez la aplicatii gratis.
Sunt sigur ca sunt si alti membri programatori pe aici care ar fi dispusi sa ajute.
Bucuresti
Multumesc pentru sugestii si pentru disponibilitatea de implicare! Lucrurile incep sa devina mai clare.
Momentan, ca prim pas si probabil relativ simplu de facut, suna bine propunerea lui @
adrian1 cu PWA, nu mai auzisem pana acum de asa ceva. Iar daca tot exista si plugin MyBB in acest sens, parca ar fi pacat sa nu incerc. O sa ma informez mai mult si la ei in forum sa vedem daca pot explora aceasta posibilitate.
Bucuresti
(19-01-2026, 17:58)Maanu Wrote: E destul de greoi de folosit pe telefon comparativ cu PC-ul, ce i drept.
Merita din plin o aplicatie optimizata cu notificari pe diverse topicuri sau la PM-uri si cu un user panel mai simplificat.
Nici mie nu mi afiseaza ok pe Safari pe iPhone.
Poti sa pui un screenshot cu home page-ul forumului si unul cu postarile dintr-un thread?
Aero...
Bucuresti
O chestie interesanta, dar nu stiu foarte exact cum e facuta - pe forumul tenisdemasa.ro
Thread 'Aplicație tenisdemasa.ro pentru telefon / tabletă' - gandita tot ca alternativa la Tapatalk.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Bucuresti
Tare, le-am dat un mesaj acum!
Pare sa fie exact ce spunea @
adrian1 mai sus.
Craiova
Telefon
vs browser PC
Aero...
Bucuresti
Misto e ca fizic pe ecran ai un bookmark, de fapt. Nu e aplicatie instalata din App Store/Google Play, scapi de toate acele costuri…
Si merge si bine, ai si notificari.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Bucuresti
Mi-au raspuns baietii, din fericire pentru ei, platforma lor de forum (Xenforo) are suport PWA buit-in, deci doar au activat o setare. Oricum, e un pas inainte, macar mi-au confimat ca PWA este calea cea mai simpla de urmat, pana la o aplicatie mai complexa. Acum o sa explorez plugin-ul PWA de MyBB, sa vedem daca se poate face ceva cu el.
Espressoman infocat
Iasi
Posibil sa fie informatie redundanta, insa asta zice Gemini.
https://g.co/gemini/share/8324461d84ee
Profitec Drive, Eureka Mignon Zero
Bucuresti
Merci, in mare parte, cu unele inexactitati, Ai-ul confirma sugestia lui @
adrian1 cu PWA-ul. Imediat ce ma lamuresc cu noua tema de generatie 2025 voi incepe demersurile pt un PWA functional. Exista
plugin dedicat MyBB, doar ca e destul de vechi si raportau userii ceva erori.