Hello There, Guest! Login Register


Aparat prosumer, profesional sau super automat?

#1
Buna ziua,

Sunt nou pe acest forum insa citesc de ceva timp articolele voastre. Am decis sa va scriu si sa va cer ajutorul pentru ca sunt intr-un impas in alegerea espressorului. 

Anul acesta am transformat casa mamei mele intr-o locatie in care organizam petreceri de tot felul: petreceri copii, zile de nastere si chiar si botezuri insa pentru grupuri mai mici de 60 de persoane. Sezonul nostru incepe la 1 mai si se termina la 30 septembrie iar in acest interval petrecerile sunt de obicei sambata si duminica. Spun toate astea pentru a va da seama de traficul nostru. Incarcarea maxima pe care o avem este cam de 25-30 de cafele pe ora dar nu mai mult de 70-80 de cafele / zi. 

Anul asta am folosit un espressor automat (Saeco Lirica) cu o cafea de specialitate proaspat prajita insa m-am lovit de mai multe probleme: 
  1. Aparatul facea foarte greu bauturile cu lapte iar daca mi se cereau 4 cappuccino in acelasi timp puteam sa ma impusc. 
  2. Calitatea bauturii nu e tocmai ok comparand cu ce bei intr-o cafenea buna.
  3. Aparatul s-a stricat de vreo 3 ori ceea ce a fost tare neplacut. 
Succesul afacerii mele nu tine neaparat de calitatea cafelei insa imi doresc sa servesc o cafea foarte buna, dar intr-un buget cat mai mic pentru ca nu am suficient trafic astfel incat sa-mi permit un espressor foarte scump. 

Problema sau problemele in jurul carora ma invart sunt urmatoarele: 
  1. Un aparat super automat dar mai scump (Jura spre exemplu) ar produce o cafea semnificativ mai buna? Cat de mare este diferenta de calitate a extractiei fata de un aparat prosumer: Profitec, ECM, Rocket? 
  2. Un aparat prosumer Profitec, ECM, Rocket ar face fata volumului meu sau trebuie musai sa ma orientez catre ceva profesional?  
As aprecia foarte mult cateva recomandari de aparat + rasnita pentru a face o cafea foarte buna in conditiile de mai sus. Multumesc mult.
 
Reply
#2
Ca si aparat nou, solutia cea mai "ieftina" si buna cred ca este un HX cat mai accesibil (gasesti pe la aprox. 4000 lei..Expobar Office Leva spre exemplu)  pentru ca are putere mare de aburi, in 15 secunde "spumand" jumatate de litru de lapte. In plus, HX-ul face simultan si espresso, deci nu exista timpi de asteptare intre bauturi. Un dual boiler deja inseamna bani in plus care nu cred ca se justifica, mai ales ca ai nevoie si de o rasnita buna, care sa reziste, deci considera inca aprox. 350E in plus.

Automatele sunt toate la fel, nu are rost sa o iei de la capat cu service-urile si problemele, chiar daca dai un ban in plus pe unul mai scup si mai colorat.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#3
Nu sunt chiar toate la fel, alea pe la +3000 lei cum e jura chiar au cutite metalice de 38, cu care poti spera la o macinatura decenta, pasii de reglaj sunt si ei suficienti de fini, vreo 40 si distribuiti pe o plaja mica, pentru ca rasnita aia nu va rasni vreodata pentru brew, grupul este si el atat de ok cat se poate, nu cu termobloc, chiar scoate o cafea competitiva... daca... stai sa tunezi temperatura si macinatura pentru cafeaua care o ai.
Exact asta nu fac proprietarii de automate neavizati, au impresia ca folosind orice cafea, trebuie sa obtina cu setarile de fabrica rezultate de cafenea de specialitate... vise umede...
 
Reply
#4
Am impresia ca la sume mari, gen 4000 apar automate dual boiler. Ma rog, tot automat e...
De Jura ce sa mai zici, caci din cauza grupului incasetat si imposibil de curatat acasa cred ca au fost primii care au primit reclamatii de mucegai in interior. Dar cam toate automatele sunt in situatia asta. Pofta buna amatorilor!#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#5
Multumesc pentru raspuns Lyvyoo, o sa caut in zona HX si sper ca mai pot reveni cu intrebari.
Expobar nu vad sa se vanda in Romania (cel putin online) si m-ar interesa si ceva la care sa pot face service in cazul in care voi avea probleme cu aparatul. 

O rasnita Vario Home crezi ca ar fi suficienta pentru nevoile mele?
 
Reply
#6
NUUUU !!!
Chiar ma intreb daca ai putea gasi ceva mai rau Smile
Probabil niste DeLonghi... Big Grin
 
Reply
#7
La acel trafic ai nevoie de o rasnita solida, fara piese de plastic in interior cum sunt Mahlkonig Vario sau Baratza Sette. Depinde de buget aici, sunt variante (neaparat cu timer in cazul tau), de la 350E la 700...1000E etc.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#8
Pe principiul "sa mai incurajam si economia locala" dar si fiindca sunt cafenele foarte ok care o folosesc, eu as zice ca un DIP DKS-65 e o optiune demna de luat in seama.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#9
Am facut astazi o vizita la showroom-ul celor de la perfectespresso.ro si am ramas foarte placut impresionat de Izzo Valexia Duetto ii si Eureka Atom. Combinatia imi cam depaseste bugetul dar mi-a placut mult de tot cum arata espressor-ul respectiv constructia lui.

(20-11-2018, 14:50)dev Wrote: Pe principiul "sa mai incurajam si economia locala" dar si fiindca sunt cafenele foarte ok care o folosesc, eu as zice ca un DIP DKS-65 e o optiune demna de luat in seama.

Pe acelasi principiu, cu acare sunt de acord, am completat un formular de contact la Hedone dar nu mi-a raspuns nimeni.
 
Reply
#10
https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-...281587707/
 
Reply
#11
Honne e o râșniță scumpă și inutilă pentru nevoile tale. Când ai de făcut cafea la foc automat ai nevoie de o râșniță on demand cu doze programate apriori.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#12
Pt evenimente eu vad necesara pompa rotativa (presupune conexiune la reteaua de apa), cea vibratoare e suportabila, dar neplacuta dpdv al zgomotului. Dozarea volumetrica e un plus.

Daca se renunta la pompa rotativa, cea mai ieftina varianta cu dozare volumetrica este Bezzera BZ13. Mai e si lelit PL92T, chiar mai usor de folosit.
Mazzer Mini E + SSP brew, Niche, ECM Classika PID + robinet
 
Reply
#13
Honne se comanda si livreaza acum exclusiv prin barshaker, de asta nu ti-au raspuns.

Scumpa, poate... inutila, cu siguranta nu, este rasnita de bar, mai la foc automat de atata nu se poate.
 
Reply
#14
(21-11-2018, 08:17)dev Wrote: ... Când ai de făcut cafea la foc automat ai nevoie de o râșniță on demand cu doze programate apriori.

Honne poate fi comandata cu dozare volumetrica (asa a si fost ea gandita initial), deci asta nu poate fi un impediment.

https://www.hedonecafe.ro/shop/rasnita-p...ala-honne/
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor
 
Reply
#15
Care e inutil de scumpă pentru nevoile inițiatorului topicului.

Sunt destule râșnițe ondemand in zona 500 de euro care satisfac fara grețuri 70-80 de cafele pe zi.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)