Hello There, Guest! Login Register

Aparat de spumat lapte

Salut,
Foloseste cineva un aparat de spumat laptele dar care sa faca crema de lapte ptr cappuccino si nu doar spuma?.
Am vazut asa ceva intr-o cafenea si chiar facea lapte cum trebuie.
Eu am unul Silvercrest de la Lidl dar face doar spuma foarte densa nefoositoare la cappuccino.
Lelit PL91T Victoria  Lelit PL72 William

Reply
(26-01-2021, 11:35)pacapaca Wrote: Salut,
Foloseste cineva un aparat de spumat laptele dar care sa faca crema de lapte ptr cappuccino si nu doar spuma?.
Eu am unul Silvercrest de la Lidl dar face doar spuma foarte densa nefoositoare la cappuccino.

Buna , eu folosesc Barista , de la Nespresso, are multe moduri de spumare și este extraordinar , face și spuma calda , dar și rece. Blush

Reply
(26-01-2021, 12:19)Barzu Adrian Wrote:
(26-01-2021, 11:35)pacapaca Wrote: Salut,

Buna , eu folosesc Barista , de la Nespresso, are multe moduri de spumare și este extraordinar , face și spuma calda , dar și rece. Blush

Multumesc pentru sugestie dar parca nu as da atatia bani Smile

Reply
Daca ai indemanare la mesterit, se poate face unul dintr-un moka pot.

Reply
(26-01-2021, 12:31)renatoa Wrote: Daca ai indemanare la mesterit, se poate face unul dintr-un moka pot.

Și, bineînțeles, disponibilitatea de a-ți asuma riscul să-ți pocnească în față un recipient cu apă fierbinte sub presiune. Big Grin
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
(26-01-2021, 12:29)pacapaca Wrote: ... dar parca nu as da atatia bani Smile ...

... si atunci , nu e mai ieftin sa-ti repari / inlocuiesti tzeava de abur de la Lelit ? ... Cool ...
Bosco Posillipo / Olympus KR E / La Pavoni 2015 Expo / Honne Brass mod. / Gene ...

Reply
(26-01-2021, 12:48)Levo Wrote:
(26-01-2021, 12:29)pacapaca Wrote: ... dar parca nu as da atatia bani Smile ...

... si atunci , nu e mai ieftin sa-ti repari / inlocuiesti tzeava de abur de la Lelit ? ... Cool ...

Problema mea nu cred ca e de la teava. Am dus aparatul la service, i-au facut decalcifiere, etc etc dar intr-un final tot nu am presiune la abur. La service-ul oficial nu ma mai duc, presiune nu am la abur, ce-i de facut? Sad

Reply
(26-01-2021, 12:53)pacapaca Wrote: La service-ul oficial nu ma mai duc, presiune nu am la abur, ce-i de facut? Sad

... Scoate-i duza din vf. si verifica daca ai presiune de abur ... si daca ai - desfunda duza , iar daca nu ai incearca sa-l desfaci mai sus la pivot - sa nu fie obturat ceva pe' acolo ( garnitura tocata sau ceva ... care a scapat pe tzeava ) - dar , cu grija si cu sculele infasurate in lavete , k sa nu zgarii aparatul ... Spor mult !
Bosco Posillipo / Olympus KR E / La Pavoni 2015 Expo / Honne Brass mod. / Gene ...

Reply
(26-01-2021, 12:53)pacapaca Wrote: Problema mea nu cred ca e de la teava. Am dus aparatul la service, i-au facut decalcifiere, etc etc dar intr-un final tot nu am presiune la abur. La service-ul oficial nu ma mai duc, presiune nu am la abur, ce-i de facut? Sad

pacapaca, este foarte puțin probabil ca cei din service-ul Lelit să lase aparatul să plece cu presiune insuficientă pe circuitul de abur. Cel mai probabil ai tu așteptări prea mari de la espressor.

Ai avut cândva presiune "bună" sau a fost mică de când l-ai cumpărat? Ne poți pune undeva un filmuleț cu aburul care iese pe duză, te rog?
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
(26-01-2021, 13:28)TVTVTV Wrote:
(26-01-2021, 12:53)pacapaca Wrote: Problema mea nu cred ca e de la teava. Am dus aparatul la service, i-au facut decalcifiere, etc etc dar intr-un final tot nu am presiune la abur. La service-ul oficial nu ma mai duc, presiune nu am la abur, ce-i de facut? Sad

pacapaca, este foarte puțin probabil ca cei din service-ul Lelit să lase aparatul să plece cu presiune insuficientă pe circuitul de abur. Cel mai probabil ai tu așteptări prea mari de la espressor.

Ai avut cândva presiune "bună" sau a fost mică de când l-ai cumpărat? Ne poți pune undeva un filmuleț cu aburul care iese pe duză, te rog?
Problema cu aburul a aparut prin nov anul trecut. De la 20 de sec cat dura frotarea unei latiere mici, dura aprox 1 min cu rezultate dezamagitoare L-am dus la service unde l-au decalcificat (ei asa spun) folosind solutii profesionale. Acum in luna ianuarie am din nou aceeasi problema. Numai spun ca atunci cand l-am luat de la ei am mai luat si niste gandaci de bucatarie.  Huh Huh . De cand am aparatul folosesc doar apa Bucovina si filtru de apa Lelit schimbat la intervalul propus de producator.
Acum spune tu, sa il mai duc inca o data la ei sa il primesc plin de gandaci si interventia sa fie valabila doar 2 luni?

(26-01-2021, 13:27)Levo Wrote:
(26-01-2021, 12:53)pacapaca Wrote: La service-ul oficial nu ma mai duc, presiune nu am la abur, ce-i de facut? Sad

... Scoate-i duza din vf. si verifica daca ai presiune de abur ... si daca ai - desfunda duza , iar daca nu ai incearca sa-l desfaci mai sus la pivot - sa nu fie obturat ceva pe' acolo ( garnitura tocata sau ceva ... care a scapat pe tzeava ) - dar , cu grija si cu sculele infasurate in lavete , k sa nu zgarii aparatul ... Spor mult !
Mersi de pont
Ai vreun video despre cum as putea sa desfac teava?

(26-01-2021, 13:28)TVTVTV Wrote:

https://www.youtube.com/watch?v=SobVOHuUHOI aici e un video cu presiunea la abur. A fost facut inainte sa il duc la service, acum se comporta cam la fel

Reply
(26-01-2021, 14:28)pacapaca Wrote: Ai vreun video despre cum as putea sa desfac teava?

... In principiu e cam asa ( ... dar sa nu faci k moshu ' ala , pune o laveta subtzire - din finet - intre cheie si piulitza cand desfaci , k sa nu lasi urme ... Cool ).

Reply
(26-01-2021, 15:41)Levo Wrote:
(26-01-2021, 14:28)pacapaca Wrote: Ai vreun video despre cum as putea sa desfac teava?

... In principiu e cam asa ( ... dar sa nu faci k moshu ' ala , pune o laveta subtzire - din finet - intre cheie si piulitza cand desfaci , k sa nu lasi urme ... Cool ).
Am desfacut teava si da, o garnitura era rupta si se pare ca obtura. Oare cum pot afla dimensiunea acelei garnituri? M-am uitat pe niste diagrame dar nu mi-am dat seama

Reply
Vezi poate merge înlocuită cu banda de teflon.

Reply
(26-01-2021, 17:01)pacapaca Wrote: Oare cum pot afla dimensiunea acelei garnituri?

... Daca ai drum pe la service -ul la care ai mai fost , cumpara-o direct de la ei si monteaza-o tu ( ... insa inainte de montaj - masoar-o Cool ) ... altfel , apelam la colegii forumisti care s-au lovit de problema , poate te pot ajuta ... cu o masurica - eventual magazinul de unde se poate cumpara Wink .

Reply
Am gasit codul si dimensiunile: MC742-6 - 16,50x12,50x2,6
Am gasit-o la un magazin din Italia, e cam 0.5E dar dureaza o vesnicie pana vine. Ma gandeam sa cumpar ceva asemanator de la Dedeman si sa o aduc la o marime cat mai exacta.
M-am gandit si la teflon dar mi-e frica sa nu se desprinda la temperatura si presiunea aia si sa intre pe teava

Reply
Asta e pe aproape binisor

https://www.mag-pro.ro/romanian/532244.html

... sau ii poti intreba daca au exact ce iti trebuie, sunt sanse mari.

Reply
Pentru garnituri măsori canalul în care va sta, la interior şi exterior. Pentru rezistenţa la temperatură vezi materialul din care e confecţionată.

Sunt distribuitori de garnituri (de ex eu am luat de la Fabory), mai greu cu livrarea uneia singure dar te descurci. Cel mai simplu e de regulă să iei direct de la service.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini

Reply
Am dat mail la distribuitor sa vad daca au pe stoc sau cat dureaza pana aduc. Multumesc tuturor pentru sfaturi

Reply
Revenind la întrebarea inițială, aparatul de spumat de la Juma, face o treabă corectă, în raport cu ceea ce trebuie să facă și cu cât costă. Merge și cu lapte rece și cu lapte cald. E similar cu ce ai obține cu un tel pentru lapte Smile doar că tot ce trebuie sa faci este să apeși pe un buton.
https://www.emag.ro/aparat-pentru-spuma-...v_pd-title
Shop: Slayer Espresso / Mahlkonig E65S gbW / Eureka Precisa
Home: Wilfa Uniform / Moccamaster KBG 741 Select / ChemeX / Fellow Stagg / AeroPress / TimeMore Black Mirror / 

Reply
(27-01-2021, 01:36)Bogdan M Wrote: Revenind la întrebarea inițială, aparatul de spumat de la Juma, face o treabă corectă, în raport cu ceea ce trebuie să facă și cu cât costă. Merge și cu lapte rece și cu lapte cald. E similar cu ce ai obține cu un tel pentru lapte Smile doar că tot ce trebuie sa faci este să apeși pe un buton.
https://www.emag.ro/aparat-pentru-spuma-...v_pd-title

L-ai incercat? Ma intereaza sa faca lapte ptr cappuccino cu consistenta adecvata nu spuma. Cand il torn peste cafea trebuie sa se amestece initial nu sa stea deasupra.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)