24-04-2025, 11:19
Eu folosesc Aquatique. 5 litri, din Metro. F multumit, dupa ce am incercat multe alte variante.
ecm technika ii
df64v - gen 2
df64v - gen 2
|
Apa pt espressor (apa plata, filtre de apa, solutii de dedurizare a apei)
|
![[Image: Z99tOrS.jpeg]](https://i.imgur.com/Z99tOrS.jpeg)
(24-04-2025, 14:55)renatoa Wrote: O gramada de notatii TH (Total Hardness), GH (General Hardness)... KH (carbonate...) ... care nu se regasesc probabil in nici o analiza oficiala de ape, unde daca avem macar reziduu sec zicem merci.
Si nici nu sunt masurabile in afara unui laborator dotat pentru asa ceva.
TDS-metrele de pe piata , alea ieftine, masoara de fapr conductivitatea, si din ea scot o aproximatie de TDS.
(30-06-2025, 11:50)dragos122 Wrote: Salut,
Este de ajuns doar apa trecuta printr-un filtru?
(27-08-2024, 17:31)Darsidius Wrote: Cea mai buna apa din lume ...
...apa de Voss ...
![[Image: Screenshot-20251107-225623-Adobe-Acrobat.jpg]](https://i.postimg.cc/B6xqvf5G/Screenshot-20251107-225623-Adobe-Acrobat.jpg)
. Folosesc cana cu filtre LAICA , nu beau direct de la robinet . La cafea mai folosesc direct de la sursa si vad acum ca PH - ul ma ajuta ..sa taie din aciditate . (08-11-2025, 10:29)adrian1 Wrote: Duritatea apei de la punctul 11 este cam mare. Recomandarea cred că este 6, dar dacă îți place rezultatul, atunci e okay. Un TDS-meter va măsura de fapt valoarea de la punctul 3 și îți va arăta dacă valorile sunt consistente în timp.
PH-ul este cam mare, ceea ce înseamnă că vei anula mult din aciditatea cafelei. La fel, ține de gust.
Un filtru de carbon activ sau fierberea apei până la clocot (fără capac) ar trebui să elimine clorul.
(30-11-2025, 22:26)BennyLooterKing Wrote: Acum care ar fi cea mai potrivita apa de cumparat din comert? am gasit o solutie de a reduce calciu din apa cu aquagusto 250…
Am aceasta cana filtranta cumparata acum o luna si din cum vezi in poza lasa ceva depuneri nu stiu daca si in cea pe care o consum dupa ce iese din filtru mai ramane dar ma astept sa nu am surprize sa imi lase in espressor de-aceea am zis sa foosesc pentru aparat apa imbuteliata aprope de valorile sca si in privinta calcilui sa folosesc acel aquagusto 250