Espressoman
Bucuresti
30-09-2018, 10:46
(Edited 30-09-2018, 10:48 by cradun.)
(30-09-2018, 08:55)parisfrance2015 Wrote: (29-09-2018, 22:08)sebas Wrote:
Great! Thank you for the tip! which version would you recommend for home use?
For the north area of Bucharest, Apanova water bulletin says the hardness is around 8 and for that BWT recommends their product Bestmax Premium. They also have a discount for espressoman forum users.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
espresso aficionado
de peste Prut
(30-09-2018, 09:27)maki Wrote: cei ce au filtre BWT/Brita si un TDS metru gen Xiaomi TDS pen - cati ppm ati setat pentru apa care iese din filtru?
intrearea e deschisa :)
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman Administrator
Bucuresti
Am primit un mesaj privat si poate ar trebui sa verificam informatia
"Bucovina a fost cumparata de Timbark Valeni de munte!
Au schimbat sursa de apa , au un foraj pe la Giurgiu,deci atentie!
Pe eticheta a ramas aceeasi sursa dar nu mai are nici o legatura!"
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
ETA
SB
10-10-2018, 09:23
(Edited 10-10-2018, 09:30 by emilian.talpos.)
Nasol.
În cazul asta ce variante avem?
Pare un articol din 2013... Dar, dați-vă și voi cu părerea...
http://www.economica.net/mobile/rio-buco...59808.html
New Eq: Bentwood, PL162T, PLA481A, PLA482A0, PL105, Tamper Autonivelare DYI;
Vacation Eq: Hario, Kalita, Kompresso;
Past Eq: Atom 75, PL042TEMD, PL105, PL100, PL121, PL82T, PL105, PL100PLUS, PL121PLUS;
Espressoman infocat
Bucuresti
eu stiam ca i-au cumparat niste polonezi (Maspex) care detin Tymbark si exporta mare parte din productie, de-aia nu prea se mai gasea
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Bucuresti
Stai sa se confirme schimbarea sursei de apa, sa nu fie zvon
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
De sursa nu stiu nimic, dar polonezii i-au cumparat din 2015
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
Ploiești
Cumparati sau nu, cred ca cel mai relevant ar fi un test de apa (depozite/reziduu)
Espressoman infocat
SV
giurgiu si este in bucovina... cum naiba poti sa imbuteliezi apa din giurgiu si sa o numesti bucovina?
totusi, ce o sa se intample cu vechea fabrica bucovina? ma gandesc ca nu o sa se inchida. atunci productia unde se va vinde?
vatra dornei e la vreo 70km de mine, nu am cunostinte pe acolo, dar daca reusesc sa aflu si eu ceva va anunt.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
Bucuresti
Am trimis eu o cerere srisa pe email, asa cum au recomandat, caci la telefon nu discuta chestii de astea. Cand primesc raspuns, va informez.
Nu trebuie sa ne alarmam inca pentru ca suntem la stadiul de "vorba auzita".
ETA
SB
Corect...
New Eq: Bentwood, PL162T, PLA481A, PLA482A0, PL105, Tamper Autonivelare DYI;
Vacation Eq: Hario, Kalita, Kompresso;
Past Eq: Atom 75, PL042TEMD, PL105, PL100, PL121, PL82T, PL105, PL100PLUS, PL121PLUS;
Espressoman infocat
Corbeanca
Am cumparat eu un bax astăzi.Verific duritatea și revin!
Bezzera BZ10,Ascaso i-mini i1,Kinu M47,IMS 14/17g,VST 18g,tamper Motta 58mm,latiera Motta 50 cl,Espro Toroid 60 cl
Banned
Viena
Apa de la robinet 104 ppm, si dupa filtrare cu cana Brita Magnesium ajunge la 79ppm. Sunt in parametri zic eu. Se recomanda 50-60 ppm in modul ideal.
![[Image: FYlHs1B.jpg]](https://i.imgur.com/FYlHs1B.jpg)
Espressoman infocat
Corbeanca
A scazut putin duritatea. Acum este intre doua și trei grade franceze.Acum doi ani cand am verificat ultima dată era intre 3 si 4 grade franceze.
Buna pentru espressor in continuare,cu gustul....dupa posibilitati!Eu nu am sesizat diferenta la cafea.
Am mai verificat acum vreo doi ani cu același kit și Zizin,Carpatica,Dorna si Borsec(grade franceze)
Zizin-6
Dorna- 11
Carpatica -17
Borsec-23
Deci daca aveti lipsa de Ca si Mg...beti Borsec!(nu in cafea!)
Bezzera BZ10,Ascaso i-mini i1,Kinu M47,IMS 14/17g,VST 18g,tamper Motta 58mm,latiera Motta 50 cl,Espro Toroid 60 cl
Bucuresti
Va multumim pentru mesajul transmis! Apa minerala naturala Bucovina izvoraste in mod natural din zacaminte subterane situate in zone impadurite de tip rezervatie din perimetrul Vatra Dornei, fara activitate industriala si umana si este captata direct de la sursa prin cele mai performante echipamente, fiind singura apa din România care se obtine prin captare directa. Apa este microbiologic pura, cu mineralizare echilibrata fiind un produs foarte apreciat de catre consumatori pentru aceste calitati. In continuare, apa minerala naturala Bucovina, atat plata cat si carbogazoasa, este imbuteliata la Vatra Dornei.
Izvorul din Giurgiu este sursa pentru un brand diferit din portofoliul nostru, La Vitta, apa de izvor extrasa de la 600 m adancime din unul dintre cele mai adanci izvoare de acest tip de la noi din tara.
Slatina
O veste buna, cu toate ca nu ma dau in vant dupa Bucovina pe care oricum in cel mai fericit caz o gasesc doar la 0.5L in Kaufland.
Timp de aproape jumatate de an am folosit Zizin si Aquatique la care am renuntat dupa ce am gasit stalactite in boiler

.
Asa am revenit la apa de la chiuveta pe care o tin intr-un bidon timp de 24h inainte de a o turna in
celalalt bidon espressor.
Espressoman infocat
Bucuresti
14-10-2018, 11:56
(Edited 14-10-2018, 11:57 by mihneasusan.)
Bucovina la sticla are TDS 40. Am verificat în dimineața asta. Este o valoare excepțională care va face inutilă curățarea boilerului câțiva ani buni. Să sperăm că nu seacă izvorul prea curând[emoji6].
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO
Espressoman infocat
SV
Daca-i apa din dunare e putin probabil. :(
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
Espressoman in foc@
Iasi
(11-10-2018, 11:10)Lyvyoo Wrote: ... La Vitta, apa de izvor extrasa de la 600 m adancime din unul dintre cele mai adanci izvoare de acest tip de la noi din tara.
Nu e din Dunare, si apoi cea mai buna supa de peste se face cu apa din Dunare (asa spun unii).
■ ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Espressoman infocat
Bucuresti
Asta a fost cand era "Dunarea albastra" nu acum cand e maronie si plina cu...... :D
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
Espressoman in foc@
Iasi
14-10-2018, 16:26
(Edited 14-10-2018, 16:28 by lracu.)
Dunarea a fost albastra doar in valsul lui Strauss si poate cu sute sau mii de ani in urma cand nu existau atatea orase pe malul acesteia.
Bineinteles nu este comparabila apa din cursul subteran al Dunarii cu apa din izvoarele de munte dar sigur este potabila daca este extrasa corect. Este posibil sa aiba un continut redus de calcar, dar asta o poate spune doar analiza calitatii apei.
■ ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Espressoman infocat
Bucuresti
Era doar o figura de stil...candva era curata nu plina de ulei/motorina/dar mai ales tot felul de chimicale colectate pe parcurs. Eu n-as manca ciorba facuta cu apa din Dunare :D
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
Espressoman infocat
SV
acu doua zile fabrica de la vatra dornei era branduita cu "bucovina". nu pare nimic suspect.
Espressoman infocat
Bucuresti
Pentru cei ce nu prea gasesc. Promotie Bucovina la Lidl. 1.5l cu 1,79 lei.
Filtroman infocat.
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2
...
Brasov
Fane, imi si imaginez: imbracat intr-ul parpalac lung, cu gulerul ridicat, palarie si ochelari de soare, fotografia facuta din masina, de la nivelul soldului sa nu trezesti suspiciuni.
Ai depus o adevarata munca de detectiv : )))
Good job!
In concluzie Bucovina ramane numarul 1.
DE1Pro, Bentwood Vertical 63
Hario Switch
Espressoman infocat
Bucuresti
Numarul 1 daca nu vrei sa decalcifiezi, nu cred ca se mentine si la gust.
Brewtus IV | Niche Zero
Espressoman infocat
Rm. Valcea
Si care ar fi nr 1 la gust? Si cel mai bun compromis?
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman infocat
Bucuresti
Uite ce recomanda SCAA:
http://www.scaa.org/?d=water-standards&page=resources
Si un buletin de analize pentru Bucovina:
https://aquascanner.ro/wp-content/upload...150116.pdf
La evenimentul de Aeropress am vazut concurenti cu 3rd wave water (apa distilata + aditivi)
Eu unul nu prea am facut experimente in aceasta zona, dar am vazut ca sunt colegi pe forum cu mai multa experienta in ale apei folosite la espresso, sper sa ne lamureasca
Brewtus IV | Niche Zero
Slatina
Dintr-un alt topic:
Zwanger Wrote:Apa influențează mult gustul cafelei in ceasca. Pt cei care folosiți apa de robinet incercati o data o alta sursă de apă.
renatoa Wrote:Da, un filtru, cel mai simplu, si o sa vedeti ce alt gust capata cafeaua...
O cana filtranta, nu trebuie mai mult.
Gata, sunt hotarat sa montez sub chiuveta un filtru magnetic si unul PCB(post carbon block) atat pentru apa de baut cat si pentru cafea dar nu stiu ce sa aleg intre
3M Aqua-Pure sau
Hyundai-ul de la Dedeman, ambele fiind certificate NSF.
Se pare ca filtrul Hyundai poate fi folosit doar impreuna cu celelalte 2 filtre pentru sedimente respectiv U.F Plus si nu exista adaptor pentru unul singur ca cel oferit de 3M.
Intreaga retea de apa potabila a orasului a fost refacuta acum cativa ani, calitatea apei imbunatatindu-se considerabil asa ca osmoza inversa urmata de reminelarizare sau alte filtre decat cel cu carbon, mi se par redundante.
Chiar nu sunt diferente uriase de gust al cafelei preparate cu apa de la chiuveta utilizata dupa 24h si Bucovina, Zizin sau Aquatique.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Ziceam de diferente intre robinet cu filtru si fara... ca sa termini cu casa plina de PET-uri... ;)