Espressoman fresh
bucuresti
Bună seara,
As avea nevoie de un sfat în privința unei mărci de apa îmbuteliată pentru folosire la un espressor ECM Synchronika in Budapesta.
M-am mutat de o săptămână aici și am observat ca marca pe care o folosesc, Spar Verde, lasă depuneri semnificative de minerale pe vasul de alimentare. Acasă am folosit numai Bucovina de 3 ani și niciodată nu am văzut depunerile pe care le observ în doar 5-6 zile aici.
Menționez ca nu pot apela la o soluție de filtrare care sa necesite gauri în blat, stau în chirie.
Multumesc pentru opinii și stați safe!
ECM Synchronika + control debit, Vibiemme Domobar Super PID 2B (DeeDee), Eureka Atom Spec. 65, Zenith 65 E, baza tampare Motta, Bravo tools, Kribli
Espressoman infocat
Milano
Pai poți încerca să folosești căni de filtrare. Eu am folosit cu succes pe perioada verii căni de la aquaphor. Din teste empirice clorul și duritatea e coborâtă destul de mult, în funcție de sursa apei, evident
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
04-11-2020, 20:14
(Edited 04-11-2020, 20:16 by renatoa.)
Apa in Budapesta pare sa fie media ca duritate, TDS 141 sau 14 grade germane, vedeti ultimul paragraf de aici:
https://vizmuvek.hu/en/customer-service/about_water
Fata de Bucovina clar este mai tare, dar foarte aproape de optimul SCA, care este 150.
Confirmarea se vede si din articolul de aici:
https://coffeeadastra.com/2018/12/16/wat...xtraction/
... din graficul care arata apele in diverse locatii, vedem Budapesta bine plasata, pe linia verde a optimului SCA si in interiorul chenarului rosu.
Decalcifiezi mai des, asta e, dar gustul ar trebui sa fie la fix...
Clorul ar trebui sa se duca prin fierbere, dar nu stiu cum sta treaba la un boiler inchis... :s
Espressoman fresh
bucuresti
(04-11-2020, 20:14)renatoa Wrote: Apa in Budapesta pare sa fie media ca duritate, TDS 141 sau 14 grade germane, vedeti ultimul paragraf de aici:
https://vizmuvek.hu/en/customer-service/about_water
Fata de Bucovina clar este mai tare, dar foarte aproape de optimul SCA, care este 150.
Confirmarea se vede si din articolul de aici:
https://coffeeadastra.com/2018/12/16/wat...xtraction/
... din graficul care arata apele in diverse locatii, vedem Budapesta bine plasata, pe linia verde a optimului SCA si in interiorul chenarului rosu.
Decalcifiezi mai des, asta e, dar gustul ar trebui sa fie la fix...
Clorul ar trebui sa se duca prin fierbere, dar nu stiu cum sta treaba la un boiler inchis... :s
Merci Renatoa, o sa trec atunci pe apa lor de rețea plus o cana filtrata cum spunea și colegul Vlaicu mai devreme și asta e, vad ce mai rămâne pe rezervor.
Toate bune
ECM Synchronika + control debit, Vibiemme Domobar Super PID 2B (DeeDee), Eureka Atom Spec. 65, Zenith 65 E, baza tampare Motta, Bravo tools, Kribli
Espressoman
Bucuresti
Pare un caz unde Peak Water ar fi util. Sau pt saculetii Bilt. Eu folosesc saculetii de la Bilt in rezervor, cu succes. Filtrez pt cloramina cu un Berkey, dupa care pun apa in rezervorul espressor-ului si parca in 6 ore (peste noapte) saculetii isi fac treaba. Nu am avut probleme de depuneri pana acum. Pt Bilt, cred ca cel de 150 ar fi ok. Da, inlocuieste ionii de calciu si magneziu cu sodiu, daca ai bea 2l pe zi ar fi o problema, dar la 80 ml pe zi, cred ca e ok.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
⛵ Espressomanˍierat
Cluj
(04-11-2020, 18:53)Gabrisco Wrote: Bună seara,
As avea nevoie de un sfat în privința unei mărci de apa îmbuteliată pentru folosire la un espressor ECM Synchronika in Budapesta.
M-am mutat de o săptămână aici și am observat ca marca pe care o folosesc, Spar Verde, lasă depuneri semnificative de minerale pe vasul de alimentare. Acasă am folosit numai Bucovina de 3 ani și niciodată nu am văzut depunerile pe care le observ în doar 5-6 zile aici.
Menționez ca nu pot apela la o soluție de filtrare care sa necesite gauri în blat, stau în chirie.
Multumesc pentru opinii și stați safe!
Am la robinet apa între 11 și 15 dH conform analizei de la furnizor. Folosesc (deocamdată) cana de la BWT. Au pt ea filtre ce îmbogățesc cu magneziu. Am sunat la BWT și e oarecum echivalentul best max premium - adauga ceva magneziu in plus (sunt însă diferite cartușe pentru aceasta cana).
De testat am testat cu bețigașe de acvariu și scade mult duritatea: ajungi pa 5-6.
Am pus însă la capătul furtunului din rezervor un filtru de particule. Am observat particule libere in vas după un timp. Se poate sa fi scăpat din filtru. Sau varianta mai simpla, l capăt de furtun pui un disc sau o bila de plastic prin care treci furtunul sa stea mai sus, sa nu culeagă de pe fund...
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47 ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche ► 2019.09 Dalla Corte S + u ⋑ ı o, Niche
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
A nu se confunda unitatile de la TDS, care optim ar fi 150, cu Calcium Hardness, la care e optim este 68. Ambele fiind mg/l, pot produce confuzie.
TDS 150 este echivalent cu duritate 15 grade germane. 5-6 grade ge este prea putin, legal nu e voie sub 5. 1-3 este apa de ploaie.