Nu crezi ca vrei sa auzi varianta mea "mai buna"...
Am nimerit din intamplare in topicul acesta, si acum stau si ma gandesc cum de l-am ratat 10 ani de zile de cand a fost lansat...
Daca cineva mi-ar face acum cadou un Lelit de 57, si presupunand ca as vrea sa il pastrez... primul lucru care l-as face ar fi sa il trec pe 53-54. Si atunci cele de mai sus nu s-ar mai discuta.
Mi se pare ciudat ca nimeni nu a observat toti anii astia ca tehnic nu exista nimic contra acestei solutii... ba chiar se pare ca Lelit s-a asigurat spatele pentru o eventuala migrare, alegand un grup de 53 mm.

Deci nu e necesara nici o interventie la partea cea mai dificila de intervenit, si anume subtierea grupului si schimbarea sitei de dus.
Restul, adica potrivirea unei site de 54 in PF-ul de 57... se face la o adica si din arcuirea suplimentara a sarmei de retinere... dar un inel distantor nu e nimic dificil tehnic, il faci si dintr-o teava de instalatii sanitare.
Mai ramane asezarea gulerului sitei de 54 mm, avand diametrul exterior de 65mm, pe buza PF-ul de 57... avand diametrul interior de 60 mm... ar fi material suficient ca sa o prinda, mai ales daca avem o sita cu guler plat.