Espressoman fresh
Cluj
08-06-2025, 17:29
(Edited 08-06-2025, 17:31 by dan crisan.)
Salutare!
De un an mi-am achizitionat un Lelit Elizabeth împreună cu o râșniță manuală kinu m47 clasică.
As vrea sa trec la una electrica, dar nu știu la ce anume sa ma uit mai exact.
Prepar doar espresso cu lapte, 3 cafele/zi.
Daca ma puteți îndruma spre o achiziție cât se poate de corecta aș aprecia mult!
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Macar asa de curiozitate o privire in sub-forumul de rasnite, sa vezi despre ce se discuta pe acolo?
Espressoman fresh
Cluj
08-06-2025, 18:00
(Edited 08-06-2025, 18:15 by dan crisan.)
Yep, 078s sau 064s mi-au atras atenția in urma discuțiilor de pe forum.
Am aruncat o privire si la DF64..dar sunt multe opinii si nu prea știu incotr-o sa merg.
Filtroman incepator
Timisoara
Aici se dau doar sfaturi. Achizitia cat se poate de corecta este strict treaba ta si depinde de marimea buzunarului. Banii tai, alegerea ta,riscul tau. ?
Hario V60 / Switch Immersion Dripper/ Kettle Klarstein
Arco manual grinder + POB / Adler AD 1349 kettle
DeLonghi ECP 35.31 + Rasnita AVX CG301
Skywalker roaster v1 + adaptor ESP32 by @
renatoa
Espressoman fresh
Cluj
Atunci accept și sfaturi în vederea achiziționării unei râșnițe. Citisem undeva pe forum ca unele râșnițe pot reda dulceata mai proeminentă decât altele? ( ceea ce caut)
Filtroman incepator
Timisoara
08-06-2025, 21:02
(Edited 08-06-2025, 21:03 by alin1970.)
Eu fiind mai strans la punga a-si citi si despre asta
Rasnita AVX CG301.
renatoa
Espressoman infocat
Bucuresti
Salut,
Dacă puneai și un buget, era mai simplu de răspuns, cu toate ca o documentare temeinică pe rândurile forumului ar fi făcut minuni, și ți-ar fi răspuns la multe întrebări .
Vrei cuțite conice ? Vrei cuțite plate ? Vrei single dosing ? Vrei hopper ? Defapt ce vrei ?
Eu dacă îți recomand o rasnita la 4000€, poate mă înjuri ; dacă îți recomand o rasnita la 400€ și nu îți place, poate iar mă înjuri . Așa ca, spor la citit !
Pavoni Esperto by Coffe Sensor • Kinu Classic
Ceado Hoop Brewer • Comandante C40 MK4
Craiova
08-06-2025, 21:32
(Edited 08-06-2025, 21:33 by renatoa.)
(08-06-2025, 20:58)dan crisan Wrote: Atunci accept și sfaturi în vederea achiziționării unei râșnițe. Citisem undeva pe forum ca unele râșnițe pot reda dulceata mai proeminentă decât altele? ( ceea ce caut)
Fiindca sunt maestrul de ceremonii la specialitatea fluierat in biserica, o sa dau cu bata in balta si de data asta zicandu-ti ceeace gandesc multi, dar poate nici unul nu se inghesuie sa iti spuna... chiar daca erezia asta s-a mai scris in alte topice: cand bei cu lapte nu prea mai conteaza cu ce extragi... dulceata aia de care vorbeai poate sa o schimbe laptele in feluri in care nici nu banui. Mai lipseste sa spui ca bei cafea prajita napoletano...
Asa ca sfatul lui Alin e cel mai bun, ia ceva ieftin dupa care sa nu iti para rau de bani... mai ales ca deja au luat-o cativa colegi si sunt multumiti. Ai 14 zile sa o returnezi, daca e ceva grav descoperit din start.
Si apoi vaneaza intalniri unde poti sa faci comparatii cu papilele proprii, intre rasnita ta si altele.
Nu te poti baza pe gusturile altuia in chestiuni de simturi unde intervin N variabile.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Nu stiu ce sa zic si cu ieftineala, pana la urma decat sa arunci pe ceva necorespunzator 150 -300E, poate cu valoare mica de revanzare, mai bine mesteci problema foarte bine inainte si analizezi variante. Sau mergi pe o manuala capabila espresso, ca sa iti faci treaba la nivel foarte bun si in viitor iti cumperi electrica. Manuala oricum iti va fi folositoare in vacante si deplasari caci odata ce dai de gust bun, nu mai treci la Julius Meinl si Krups.
Cel mai bine revino cu o plaja de buget in care ai vrea sa stii variantele si oricum investigheaza si thread-urile deschise deja in aceasta sectiune de sfaturi la achizitii. Tipul de cutite si alte specificatii vor mai greu de identificat la inceput ca cerinte de plecare, caci nu stiu daca le cunosti, dar macar un buget aproximativ si un scop mai bine definit pentru acest demers ne vor ajuta sa iti raspundem mai clar.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Filtroman incepator
Timisoara
09-06-2025, 13:53
(Edited 09-06-2025, 13:59 by alin1970.)
Normal.
O rasnita de 1000 -2000 de euro este mai grozava decat asta de 800 lei. Face espresso cu curcubee. Are carcasa de otel, rezista la Bazooka,, tanc pbuzier, etc.
Asta are carcasa de plastic. Dar de ce ieftineala ? Pacat ca nu are garantie 2 ani, dar la cat costa merita incercata. Daca o cumpara si nu-i place, in 15 zile o poate returna. Daca mai tarziu nu -i place o pune pe bursa cu 500 de lei si o cumpar eu. Cat pierde, 300 de lei ? La una de 2.000 euro cat pierde daca o vinde ?
Tot asa ziceati odata si de Kingrinder pana au aparut la Barsheker.
Manuala are Kinu, de top dupa sfaturile voastre, si acum s-a saturat de ea.
Banii lui, alegerea lui.
renatoa
Craiova
Omu a zis din start ca are deja un M47 classic, deci stie despre ce e vorba cu datul la manivela.
Daca cei de la Kinu nu ar fi fost asa incrancenati cu solutia lor originala de montare a manivelei, si ar fi avut un ax standard ca restul lumii, mai era si varianta motorizarii manualei, de exemplu chiar acum este pe OLX un dock de Arco la 750 lei.
Despre preturi... ar fi multe de spus, dar e off-topic... si risc de suparat multa lume.
Ce e cert este ca in continuare suntem in fruntea (sau coada) clasamentului in materie de educatie financiara. Sau lipsa ei...
Aero...
Bucuresti
(09-06-2025, 16:03)renatoa Wrote: Daca cei de la Kinu nu ar fi fost asa incrancenati cu solutia lor originala de montare a manivelei, si ar fi avut un ax standard ca restul lumii, mai era si varianta motorizarii manualei, de exemplu chiar acum este pe OLX un dock de Arco la 750 lei.
Eu sunt in continuare nedumerit de ce cauta lumea solutia motorizarii. Nimani nu-si ia masina care sa mearga si la manivela.
Vrei o solutie portabila? Manuala? Aia e.
Vrei electrica? E alta. La aia electrica nu vor sa elimine motorul? Si sa mearga si fara curent, doar cu o manivela? ???
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Craiova
Adica e nevoie de desene ca sa iti dai seama ca o electrica sunt niste cutite (ca de manuala) la care s-a pus un motor...
Si la primele modele nici macar nu era un motor electric.
Cam care crezi ca a fost prima pe lume ? Hai ca e mai usor decat cu oul si gaina...
Aero...
Bucuresti
Pai uzual cutitele de la rasnite se leaga de motorizare. Cele manuale au diametre mai mici ca sa le poti gestiona decent.
Sunt curios care e castigul in timp. 10s? 15s? Pe langa faptul ca ai nevoie de o surubelnita/bormasina electrica, incarcata, cu adaptor sau nu.
Apoi vorbim de fortele din incheieturi, din cuplaje…
Adica nu e ca si cum ai transforma-o in rasnita electrica, aici mai ai nevoie de un suport cu solutii de prindere si rigidizare. Iar rezultatul aici este usor hidos si excesiv de mare.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Filtroman incepator
Timisoara
Mai are rost discutia cand electrica AVX este mai ieftina decat o manuala ?
renatoa