Hello There, Guest! Login Register

Alegere espressor - buget aprox 450 RON

Information 
Salutare dragi forumisti.

Titlul e destul de clar. Dezvolt mai jos situatia mea:

- espresorul va fi cumparat drept cadou pt parinti. Acestia sunt bautori normali (cred) de cafea, aprox 2 pe zi, din care una, bineinteles, dimineata. Momentan ei folosesc filtrul - cel clasic, din inox, ce se gaseste pe toate gardurile.

- buget maxim, aproximativ 450 RON. Nu prea vreau sa depasesc aceasta suma, asa ca nu ma voi supara deloc daca imi veti sugera ceva ieftin, care isi face treaba fara pretentii, pt niste oameni care vor ca utilizarea respectivului dispozitiv sa fie cat mai simpla!

- espresorul va fi alimentat cu cafea din comert: Dalmayr, Lavazza si cam orice de genul acesta se gaseste pe rafturile hypermarket-urilor.

- aparatul va fi in principal destinat prepararii cafelei, si doar foarte rar a altor varitati "inrudite".

Orice alte intrebari mai aveti, care sa va ajute in recomandarile voastre, va rog nu ezitati.

Multumesc anticipat.

PS: Eu nu sunt bautor de cafea. Beau o cafea pe an.

Reply
Citeste tot topicul anterior, caci este exact aceeasi discutie. S-au facut si nominalizari acolo iar concluzia a fost ca nu prea merita sa iei cadou cuiva o scula electronica de doi bani. Nu exista la acest buget espressoare prea bune, fiind toate chinezarii.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply
Prima intrebare pe care va trebui sa ti-o pui (sau sa le-o pui) este daca le place cafeaua preparata prin metoda espresso. Nu toata lumea o apreciaza, unora le place la ibric (turceasca), altora la filtru sau chiar la presa franceza. Spun asta deoarece am multe exemple "negative" in familie sau printre prieteni care se plang ca e "prea concentrata" pentru gustul lor... no comment.
Rasnite: La Cimbali Junior, PeDe Dienes, BeHa, Leinbrock's Ideal
Espressor: Gaggia Evolution cu OPV si PID

Reply
De ce nu ceva mai spectaculos?
http://vimeo.com/m/10768492

Reply
pt cei care nu sunt pasionati de espresso, pt cadou, mai degraba se preteaza un french press, cum sugera si hateganul sau bialetti. sunt si mult mai accesibile ca pret si comode in utilizare.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Eu as merge pe un mocha pot. Am folosit si eu o perioada cu cafea Lavazza risnita special pt asta, adusa din italia. E foarte ok si dureaza 5 minute sa faci 4 cafele, cat intra in pot-ul meu.
Sunt sigur ca daca o sa le iei cafea boabe risnite pentru asta o sa ii dai gata Big Grin
Lelit PL041TEM

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)