Welcome Back Log In Create Account

Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE

Cei care ati trecut primii la Nova, si care ati facut un an in decembrie, in ce conditii l-ati reinnoit ?

Intreb pentru ca intr-un schimb de mesaje mi-au scris asta:

Quote:[font]În situaţia în care în termen de 30 zile înainte de data de expirare a Contractului nici una din părţi nu comunică în scris celeilalte părţi intenţia de a nu prelungi contractul, durata de valabilitate a acestuia se prelungeşte succesiv cu durata egală cu cea iniţială[/font]

... durata ca durata... dar la ce tarif  Huh Ma indoiesc ca cel de anul trecut...  Confused

Reply
Este in contract trecut... Si partea cu durata de care scrii, si cu pretul:
"(2) ) Ulterior expirării perioadei de garantare a prețului, Furnizorul îşi rezervă dreptul de a modifica Preţul energiei electrice active, pentru corelarea acestuia cu condiţiile de pe piaţă. În această situaţie, furnizorul va transmite clientului o notificare privind noile condiții de preț. Această notificare se va transmite clientului cu 30 (treizeci) de zile anterioare aplicării noului Preţ."
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Mie din 4 contracte in familie doar unul a fost scumpit, primind notificare pentru trecere la 0.525 lei pentru un an, adica dublare. Insa si asa, Hidroelectrica e la 0.65, asa ca am acceptat oferta Nova.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
La Nova am 3 contracte (1 gaze + 2 curent) semnate pe 2 ani, deci au ramas neschimbate.
La Electrica Furnizare de la 1 Ian. 2022 mi-au marit tariful la 1,40 lei
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM

Reply
Hidroelectrica a reusit sa-si faca contractare online. 
A aplicat cineva? Cat a durat schimbarea de furnizor?
PL81T, Mahlkonig Vario, Mignon Specialita, Hario TCA-2, FP

Reply
Da, eu. Pașii sunt simpli, se parcurg rapid, mai ușor decât la Enel. Sunt mai puține documente.
Confirmarea și actele semnate au venit repede, seara, în aceeași zi.

Însă intrarea în vigoare a contractului este estimată pentru luna aceasta, cândva, adică după mai putin de o luna de la semnare. Rămâne de văzut.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
(02-02-2022, 17:20)Mihai L Wrote: Este in contract trecut... Si partea cu durata de care scrii, si cu pretul:
"(2) ) Ulterior expirării perioadei de garantare a prețului, Furnizorul îşi rezervă dreptul de a modifica Preţul energiei electrice active, pentru corelarea acestuia cu condiţiile de pe piaţă. În această situaţie, furnizorul va transmite clientului o notificare privind noile condiții de preț. Această notificare se va transmite clientului cu 30 (treizeci) de zile anterioare aplicării noului Preţ."

La Nova am avut pe 1 an. 275 lei/MWh, la un consum de 120kw= 90 lei/luna.
Acum dupa 1 an m-au notificat ca trece la 650MWh. Insemnand dublu ca pret, chiar peste.

Am cautat oferte la enel, si efurnizare si au niste estimari lunare incepand cu 160 lei, wtf...

(09-02-2022, 12:50)adif Wrote: Da, eu. Pașii sunt simpli, se parcurg rapid, mai ușor decât la Enel. Sunt mai puține documente.
Confirmarea și actele semnate au venit repede, seara, în aceeași zi.

Zici de Hidroelectrica?

Cam cat platesti pt ce cosnum?
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Da, de Hidroelectrica vorbeam. Oferta e pe site, vreo 0.25/kwh dacă rețin bine.
Eu consum cam 200 kwh pe lună, dar spuneam că nu a intrat contractul in vigoare. Încă sunt la Enel pe tariful de anul trecut, 0.23 lei.

Oricum, dacă o listează la bursă nu cred că vor mai putea menține prețurile.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60

Reply
In clipa asta la ANRE in comparatorul ofertelor valabile pana pe 31 martie, Hidro apare pe pozitia 1 cu 73 bani kW, urmata de Nova cu 84 bani contract la 2 ani, si 1.21 lei  la un an, apoi restul de la 1.45 lei in sus

De la 1 aprilie insa Hidro dispare din comparator, DE TOT ! Oups...

Reply
Eu v-am spus ca nu are nicio treaba comparatorul ANRE, daca nu credeti...
Furnizorii au site-uri, stiti?

Reply
Fiecare e liber sa posteze ce are, daca vrea sa (dez)informeze... :D

De exemplu 23 bani kW e o gogoasa cat china... ori puneti preturi finale ori mai bine nu mai puneti...

Reply
Am precizat ca vorbesc strict de tarif/kw, nu stiu care e dezinformarea. Cred ca putem sa facem operatiile de adunare necesare. Ofertele sunt publice.

Da, abonamentul actual Enel este de cca. 0.70 lei in total, dar eu am comparat cu oferta curenta, care propune acelasi tarif, dar fara taxe. Adica ceea ce comparam eu, mere Enel cu mere Hidro (0.699 cu 0.25).
Nu trimite nimeni notificare de majorare cu pret total.

Pretul total depinde de consum (componenta fixa inclusa), apoi de tariful de transport care difera. In experienta mea, estimarile ANRE nu prea au corespuns cu ofertele reale. E ok ca punct de plecare, dar prefer sa vad pretul descompus pe site-ul furnizorului.

Ma rog, nu ma aflu aici sa promovez oferte sau sa calculez tarife. Eu am raspuns unui coleg interesat de procesul de contractare.

Reply
Multumesc adif. Sa dai un semn la finalizarea transferului, aici sau pe PM.
Astept si de la altii: durata transferului in aceasta perioada, adica dupa 1 ianuarie 2022.

Reply
(09-02-2022, 13:28)adif Wrote: Eu v-am spus ca nu are nicio treaba comparatorul ANRE, daca nu credeti...
Furnizorii au site-uri, stiti?

Cat adevar... si pe site-uri au oferte... care surpriza, nu apar la ANRE :D
Si care se schimba saptamanal, sau chiar mai des...
Si care au devenit o loterie chiar ! Ca aceasta oferta "flexibila", postata azi: vreaulanova.ro/oferte
Pe care sa pariezi dintre:
- 0.77 RON pe 2 ani, dar... flexibil! adica negarantat... sau
- 1.14 RON pe 1 an, dar batut in cuie ...
?

Oarecum e buna si predictia asta, ne sugereaza cam la ce se asteapta EI ca va urma... ;)

Reply
(10-02-2022, 12:10)renatoa Wrote: Oarecum e buna si predictia asta...
E vorba de o predictie doar. Nu garanteaza nimeni ca nu se opreste la 0.9 sau ca nu trece de 1.5.
Teoretic ar trebui sa fie acoperitor, dar ne aducem aminte ca au cam fost surprinsi de cresteri de mai bine de 1 an incoace (vezi ofertele vechi cu preturi fixe unde si-au furat-o grav pana au constatat ca piata e in crestere).
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Strangeti robinetu, tovarasi... :D

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
(10-02-2022, 09:35)mida Wrote: Multumesc adif. Sa dai un semn la finalizarea transferului, aici sau pe PM.
Astept si de la altii: durata transferului in aceasta perioada, adica dupa 1 ianuarie 2022.
Revin cu intrebarea:
Dupa ce Hidroelectrica a introdus contractarea online, s-a transferat cineva? Cat a durat transferul?

Reply
În cazul meu, anul trecut pe vremea asta a durat vreo 3 luni. Dar poate între timp or mai fi evoluat.
Lelit PL81T Grace + DF64

Reply
App...voi cum luati legatura cu cei de la hidroelectrica? Am locatie unde nu am consum de curent si ei tot estimeaza si emit facturi, am incercat sa ii contactez telefonic, mail... Si nimic. Mi au emis factura si in 24.02 si in 03.03, ei tot estimeaza....
Transmit lunar contorul pe mailul dedicat si mai nou telefonic... Au si asa ceva. 
Ca pret, 0.66 ron tva inclus, pret bun, dar comunicare inexistenta. 
Sper sa si regularizere anul asta.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply
Vezi ca pentru Autocitire au deschis o sectiune dedicata (Hidroelectrica-Autocitire). Luna asta a fost pentru prima data cand am transmis prin acea sectiune si urmeaza sa vad daca in factura din februarie va apare indexul dat de mine. Pana acum este adevarat ca totul a fost estimat, cu exceptia locatiilor in care clientul este dotat cu contor inteligent. Cu ei poti lua legatura doar prin sectiunea veche care exista pe site in partea de jos a paginii : Reclamatii, dar vad ca acum a disparut si apare la Portala Client.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
https://economie.hotnews.ro/stiri-energi...ct-oug.htm

... pai... si eu... cu cine prelungesc... hac... :)

Reply
Vax, vrăjeala și văicăreli.
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim // Atom W65 //ꙄɘTTɘ WI //M47 Titan ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ

Reply
Quote:Stimate partener , Contractul dumneavoastra expira in 10.04.2022 , pretul actual se va prelungi pana la notificarea ulterioara cu noul pret , inca nu au fost stabilite urmatoarele preturi de furnizare . Veti primi in cursul lunii acesteia cu aplicarea noului pret din luna mai . Multumim , Echipa Nova

Reply
Daca suportati sa aflati adevarul...

https://www.contributors.ro/butaforia-pl...a-energie/

Reply
Buna ziua tuturor,ce furnizori de energie electrica si gaze ati mai ales?

Reply
Ce sa mai alegi, acum totul este plafonat un an la tarifele care se stiu, cele 3 clase...

Chiar daca, intre timp pe bursa pretul energiei a scazut cu 35% in ultimele zile...  :wall:

Reply
Deci sa intelegem ca oricare ar fi furnizorul de energie electrica sau de gaze -pret este plafonat si este la fel !!!

Reply
Vezi cateva postari mai sus... #381 03-13-2022, 03:41 pm
La vremea aia era draft, si intre timp a devenit hotarare, la Nova pe tarifele alea merg.

Problema e ce va fi dupa anul asta... ca daca te uiti la diversii furnizori ce oferte au, scoti din priza totul...

Reply
(10-05-2022, 15:26)renatoa Wrote: Ce sa mai alegi, acum totul este plafonat un an la tarifele care se stiu, cele 3 clase...

Chiar daca, intre timp pe bursa pretul energiei a scazut cu 35% in ultimele zile...  :wall:

Link?
Pretul energiei e peste 1000 lei, in timp ce facturile cu tot cu tarife (care reprezinta mult din total) sunt plafonate semnificativ sub acest nivel.
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
https://www.agerpres.ro/economic-intern/...ie--914302

Adica a mai recuperat din cresterea de 250% fata de anul trecut :)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)