Welcome Back Log In Create Account

Alegere Furnizori ENERGIE ELECTRICA/GAZE

Multumesc pentru raspuns. E clar, totul se misca greu (intre timp actualii furnizori taxeaza la greu preturi nesimtite si sunt multumiti de intarzierile transferurilor). Ma intreb ce se va intampla la 30 iunie, daca tot nu vom primi raspuns. Vor mari oare si mai mult pretul universal ?!
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24...actele.htm

Reply
0.65ron la restart și e ok pana acum.
Vad ca au mărit tarifele între timp 0.67 și 0.69...

Reply
Eu sunt "masochist" in continuare. Au trecut 3 luni si 20 zile si desi am trimis lunar mailuri, niciun raspuns inca de la Hidroelectrica. Si uite asa sunt in continuare fericitul utilizator si posesor de contract universal. Pana si eu ma mir de mine cat sunt de rabdator.

Reply
Ofertele momentului...

https://ziare.com/economie/stiri-economi...ic-1680232

Reply
(19-01-2021, 22:57)Lyvyoo Wrote: Eu am trecut la Nova dupa ce am mai citit pe Softpedia de bine.
Atentie la Enel caci sunt golani. Cuiva din familie i-au bagat pe gat candva un serviciu de Asistenta Tehnica, gen se strica o priza vin ei sa repare, taxabil cu vreo 20 lei la fiecare factura. Cand i-am schimbat furnizorul si mi-a venit  ultima factura Enel, m-am trezit cu taxa de reziliere serviciu Asistenta tehnica 100 lei  Smile  Deci schimbarea furnizorului e gratuita dar atentie la stelutele din contract. E profund ilegal si deja am inaintat o hartie la ANPC, dar ca sa vedeti unde duce foamea de bani... 100 lei x minim 1mil de abonati cu aceasta optiune strecurata = profit barosan.
Eu am patit-o si mai fain, adica anul trecut au venit 2 baieti destepti (reprezentanti) de la enel si au luat de la mine doar o declaratie in care este trecut faptul ca eu consum energia electrica in scopuri casnice.
M-am trezit prin martie anul acesta ca pretul este semnificativ mai mare ca cel din trecut cu vreo 0.20 lei in plus/Kw.
Nenorocirea este ca baietii din octombrie au trecut un index la contor - din burta - iar in luna aprilie am primit o factura de regularizare cu pretul vechi dar un consum de doar 84 Kw pe un an (din nov. 2019 pana in nov. 2020) si o alta factura cu pretul nou de vreo 4500 kw (cu toate ca am mai platit inca 270 lei pe factura de dinainte - la pretul nou - cand m-am prins de figura).
Partea proasta - pentru cei de la enel - e faptul ca am cerut contractul si anexele sa vad despre ce este vorba si culmea - TOATE DOCUMENTELE SUNT SEMNATE IN FALS adica : Contractul, Anexele A,B,C si Acordul de prelucrare a datelor cu caracter personal (Art. 320 din codul penal - adica inchisoare de la 6 luni-3ani) iar dupa cum am scris celor de la enel semnatura pe toate documentele seamana cu scrisul de pe declaratia din octombrie - scrisa de unul dintre cei 2 domni dar fiind semnata de MINE.
De la inceputul lunii aprilie am scris peste 15 mesaje iar raspunsul a fost invariabil - ne cerem scuze pt. inconvenient, cerecetarile se afla in curs de desfasurare iar de indata ce vom avea un raspuns final vi-l vom comunica. 
Oricum eu am facut plangere la Parhetul de pe langa Judecatorie, la ANRE si la OPC.
O sa ii port prin instanta si o sa le cer despagubiri de o sa ma tina minte

Reply
De ce sa te agiti pentru un furnizor mai bun, cand poti pune un pulovar in plus...

https://www.cotidianul.ro/cum-se-poate-r...ura-cu-15/

Reply
Cea mai ieftina energie este cea pe care nu o consumi [emoji846]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Mai ales daca esti la Enel...

https://www.cotidianul.ro/diferente-uria...ralizarea/

Reply
Șei
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Biletul metroului de la Cluj tocmai s-a dublat... da, metroul ala care inca nu e facut  Smile

https://www.digi24.ro/stiri/economie/ene...an-1551591

Reply
https://www.craiovaforum.ro/stiri/actual...trica.html

Reply
Sindromul "merge si asa..."

https://asociatiaenergiainteligenta.ro/?p=4868&lang=ro

Reply
O nație foarte loială, na. :)
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Indiferenta, lene... Lipsa de informatie coerenta.
Se schimba in cativa ani, cand vor constata ca vecinul plateste mai putin la alt furnizor.  Tongue
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Eu sunt de acord cu tot ce ati spus voi pana acum, dar nu vi se pare ca este o manipulare ordinara acel sondaj?! Chiar credeti ca 54% dintre consumatorii romani sunt conservatori si vor sa plateasca bani mai multi lunar, din propriul buzunar?! Nu cumva, iubitii nostri guvernanti, incearca de fapt sa acopere propria lor incompetenta si eventualele intelegeri cu jucatorii importanti de pe piata energiei? De ce peste 10 furnizori importanti de energie au primit amenzi de sute de mii de lei pentru nerespectarea termenelor de ofertare si contractare, daca sunt asa putini romani care vor sa-si optimizeze cheltuielile? Eu, si sper sa ma credeti pe cuvant, sunt unul dintre cei 54% si asta pentru ca timp de 4luni si jumatate am fost pur si simplu ignorat de Hidroelectrica, desi de pe 01.02.2021 am trimis pe mail toate documentele necesare. Nici astazi nu am primit inca oferta sau contractele solicitate. Astept cu rabdare si ma amuz AMAR, privind la televizor indemnurile prin care ni se recomanda trecerea la un contract concurential al energiei electrice.

Reply
Nu cred ca e manipulare, acelasi lucru il spune si ONG-ul din domeniu, Asociatia Energia Inteligenta, combinat cu lenea (si poate interesul) birocratilor din ANRE de a face o stategie transparenta de trecere la piata libera. Spun asta pt ca inclusiv la mine in bloc la sedinta le-am spus oamenilor din noiembrie sa schimbe furnizorul, le-am spus si in martie si toti ma priveau ca pe bau bau spunand ca au ei un prieten care a semnat ceva de genul si acum plateste mai mult sau ca lucrurile astea sunt pt cei tineri, ei preferand sa ramana asa cum sunt. In acelasi timp, daca treci pe la Enel Unirii in B vei vedea zilnic o coada de zeci de persoane afara pentru a-si schimba contractul tot la ei, cu siguranta fara nicio incercare de informare despre alternative.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Lipsa de informatii coerente. Si oamenii prefera sa stea la actualul furnizor.
Macar sa le spuneti ca in 21 zile (teoretic, depinde insa de viteza de procesare a noului furnizor) pot trece la altul, fara penalitati.
M-am uitat la platile de anul trecut incoace la Enel, fostul furnizor. N-am avut factura sub 100 lei pe luna, ba uzual trageau in 130-150 si chiar peste. La Nova in doua luni si jumatate (adunat) am 150 lei.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
S-a petrecut minunea, astazi am primit contractele prin mail pentru semnare si m-au anuntat ca schimbarea se va petrece in 21+3 zile dupa ce le trimit semnate. Au trecut 4 luni si 17 zile de la inceputul acestei povesti. Daca era posibil m-as fi dus direct la sediul lor dar din cauza pandemiei nu lucreaza decat electronic sau prin posta. Avand 5 locatii, mai scadem 0,01% din cei 53,7%

Reply
Salut,

Voi ati patit dupa trecerea la alt furnizor sa primiti in continuare facturi de la Enel, sau recalculari din urma? Mie mi s-a intamplat deja pe doua contracte, unul e trecut la Nova si al doilea e ramas la Enel, dar pe contract de piata concurentiale. În ambele cazuri am primit facturi din urma, ba chiar penalizari la o factura pe care chipurile nu as fi platit-o, cu toate ca am fost intotdeauna cu platile la zi. Mai trist este ca nu mai am acces la conturile vechi in care era evidenta platilor si facturilor :(
ECM Classika PID / DF64 Gen-2 / Kinu M47 Simplicity

Reply
Azi m-am uitat…
Acum vreo saptamana am primit doua mail-uri. Azi le-am analizat. Ambele de la fostul furnizor, Enel.
Primul era cu o factura. -0.31 lei Ciudat.
Al doilea, tot cu o factura, 0.04 lei. Si mai ciudat.
Per ansamblu, reiese ca mi-ar datora 0.27 lei.
Am incercat si pe site, contul era in picioare dar au scos locatia de consum, drept pentru care nu mai vad nimic.
Am incercat cu codul de client (este un link unde iti arata soldul pentru codul de client). A fost OK, apare cu 0.

Reply
Enel nu uita si nu iartă (acum 6 zile am primit pt un contract stins in decembrie) :)

[Image: LNOixyM.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
La CEZ n-am avut cont online niciodata, numai facturi in plic... mi-au trimis ultima prin aprilie, de incheiere, si de atunci n-am mai auzit de ei.

Reply
(18-06-2021, 23:55)renatoa Wrote: La CEZ n-am avut cont online niciodata, numai facturi in plic... mi-au trimis ultima prin aprilie, de incheiere, si de atunci n-am mai auzit de ei.

Nu are legatura. Am primit pe mail factura, deci a fost emisa din sistem. Daca nu eliminam primirea prin posta, probabil le primeam acasa.

Reply
Legatura era ca, aparent/momentan, nu mai am restante la ei...  Confused

Reply
Am crezut ca zici ca din cauza ca n-ai avut cont online…
Oricum, sumele sunt mici, probabil niste erori.

Reply
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/...la-1577857

Reply
Pana la urma sunteti multumiti de hidroelectrica? M-am trezit si eu cu niste facturi uriase de la electrica, si e foarte greu de comunicat cu ei. As incerca si altceva...
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Ce inseamjq facturi uriașe.. Eu am la eon și tot aud ca o sa scumpească și la ei din octombrie.. Se dubleaza, triplează, care e faza? În vara parca ne ameteau cu prețul cel. Mai mic și acum gata.. Triplează.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
(03-09-2021, 21:29)flipu2k Wrote: Pana la urma sunteti multumiti de hidroelectrica? M-am trezit si eu cu niste facturi uriase de la electrica, si e foarte greu de comunicat cu ei. As incerca si altceva...

Si cu ei discuti greu, dar au pret ok. Eu am depus cererea in feb, acum mi a venit prima factura. Pret 0,62 tva inclus per kw.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)