Espressoman infocat
Galati
Foarte bine prezentat MIDA-dar nu ne ai spus unde ti ai facut acest contract-ai facut doar la energie electrica sau si la gaze?
Espressoman convins
Caracal
Atentie, taxa de transport nu e la fel! Eu am trecut de la Cez la Enel, un pret mult mai mic in oferta (cca. 20%), considerand ca celelalte taxe sunt la fel.
Azi am aflat ca nu sunt. Enel are tarif transport mai mare cu 7 bani comparativ cu Cez (in Oltenia). Adaugati la 0.23/kwh initial, rezulta 0.3 lei. Adica tot pe-acolo.
In plus, la Enel ai o interventie gratuita. Daca se strica dupa contorul, il platesti.
Cred ca dau Undo.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF
Espressoman
ro
(04-02-2021, 23:38)Albert Wrote: Foarte bine prezentat MIDA-dar nu ne ai spus unde ti ai facut acest contract-ai facut doar la energie electrica sau si la gaze?
Am scris in postul #7 ca am trecut la Nova cu ambele. Ce pot sa va mai spun: la vremea respectiva am castigat cca 10% la curent si 35% la gaz.
PL81T, Mahlkonig Vario, Mignon Specialita, Hario TCA-2, FP
Espressoman infocat
Galati
Din relatarile voastre-constat ca 2 ar fi optiunile mai bune de luat in seama -NOVA si HIDROELECTRICA !!!
Espressoman
ro
Completare la postarile mele #7 si #60.
In functie de zona, pot exista anumite diferente la unele dintre tarife, cum bine zice adif.
Deci problema poate fi rafinata:
1. Pentru o anumita zona, se aleg din comparatorul ANRE, 2 sau 3 furnizori cu oferte bune (la mine, de ex, Hidroelectrica si Nova).
2. Se analizeaza la sange oferta si mai ales contractul cadru (descarcate de pe site-ul furnizorului - sa fie ultima versiune). Lucrurile sa fie prezentate cat mai clar, cat mai detaliat, etc. In urma analizei se alege cel mai bun pret final.
3. Anumite promotii pot influenta decizia (la mine, Nova are o promotie de recomandare de 2x50lei valabila pana la 31 iunie 2021 - e valoarea facturii pe o luna).
Espressoman infocat
Iasi
Si restul de 80 90 % din populație... Credeți că analizează la sânge :(. Le au făcut asa de complicate încât sa te descurajeze
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso
Espressoman infocat
Galati
Nimeni nu a mai avut vreo experienta cu vreunul dintre furnizorii de energie electrica sau de gaze naturale?
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Am aplicat online la Nova, in 3 saptamani trebuie sa se faca tranzitia, se ocupa ei de tot, cam asta este experienta de pana acum...
CEZu mi-a trimis ieri factura pe ianuarie, plicul continand, asa cum a fost toata lumea anuntata, si ofertele lor generoase de migrare la viziunea lor de "concurential".
78 bani pe kW, fata de 68 la Nova. Adica 10 lei pe luna diferenta. Nu e o avere, am facut-o mai mult din spirit de fronda contra patronului mafiot al CEZ.
Sunt pensionari care consuma si sub jumatate din cat consumam noi... credeti ca pentru 2-3-4 lei pe luna diferenta se inhama la procesul de schimbare furnizor ? As zice ca felia asta ar putea sa reprezinte chiar 50% din piata.
Espressoman infocat
Galati
foarte bine punctat Renatoa!!!
Espressoman convins
Caracal
@
renatoa, nu înțeleg de unde 78 bani la CEZ. Aveau 0.69 cu TVA pe universal. Cu Cez Eficient era semnificativ mai ieftin.
M-am uitat si eu la Nova, la sfatul vostru, sunt mai scumpi (poate e diferit în Craiova). Doar dacă nu îmi scapă mie ceva, ca și la Enel.
Tot în semn de dezaprobare am schimbat și eu furnizorul, dar se pare că am greșit.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Craiova
10-02-2021, 11:55
(Edited 10-02-2021, 11:58 by renatoa.)
E vorba de cele "concurentiale". Avem asa:
- REZIDENTIAL - 0.78 lei/kW
- Eficient Standard - 0.71 lei/kW + 0.32 lei/zi abonament ( care te duce la 0.81 la consum de 100kW pe luna, de abia la peste 150 kW pe luna acest serviciu devine ma eficient decat cel rezidential de mai sus)
- universal - 0.79 lei/kW
Pot pune si copii partiale daca iti sunt necesare sa... "negociezi" ceva undeva
Pe ianuarie m-au facturat cu 90 lei pentru 122kW, adica 74 bani, probabil din cauza ca factura era partial pe decembrie.
Anul trecut am avut in medie 65 bani, deci oricum s-a scumpit, chiar si la Nova.
Craiova
Espressoman convins
Caracal
Da, e mai scump, dar eu am si consum mai mare, vreo 215 kwh/lună, nu mă întreba de unde.
Si e adevarat, prima factura a fost partial cu tariful din decembrie.
Espressoman infocat
Iasi
Nu știu, mi se pare ca facem calcule degeaba... Ei tot scumpesc. Mai rău te oftici
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso
Aero...
Bucuresti
(10-02-2021, 20:41)d2florin Wrote: Nu știu, mi se pare ca facem calcule degeaba... Ei tot scumpesc. Mai rău te oftici
In general scumpesc procentual. Nu vezi ca ala care azi factureaza 150 luna viitoare sa sara la 250 si altul care ia acum 200 sa ajunga la 220...
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Craiova
Espressoman infocat
Galati
Avind in vedere toata aceasta nebuloasa in privinta alegerii furnizorilor -ramine ca alegerea vreunuia dintre furnizori sa fie o loterie!!!
Espressoman
ro
Promotia Nova 2x50lei s-a sfarsit.
Craiova
Aero...
Bucuresti
Aici e discutabil... Si asa se intampla peste tot, vezi la furnizorii de voce mobila cum abordeaza trecerea de la alt furnizor vs client nou.
Si asa sunt multe, vezi oferte pentru tineri, pentru varstnici, bonusuri de vechime, etc. Toate au ca baza o separare a clientilor pe un principiu.
Sa nu mai zic ca teoretic ar trebui macar instiintati toti clientii, daca nu cumva si refacut contractul...
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Craiova
Espressoman infocat
Galati
Nimic nou in privinta alegerii furnizorilor-v ati hotarat in tr o directie sau in alta ?
Fără zahăr
București
Eu am făcut contract cu Restart Energy. Mi s-au părut cei mai OK dintre cei ieftini, au fost prompți și na, am zis că mi-ar plăcea să colaborăm. Să vedem ce-o să iasă.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman infocat
Bucuresti
(22-02-2021, 15:47)TVTVTV Wrote: Eu am făcut contract cu Restart Energy. Mi s-au părut cei mai OK dintre cei ieftini, au fost prompți și na, am zis că mi-ar plăcea să colaborăm. Să vedem ce-o să iasă.
La Restart am vrut sa fac si eu initial, am initiat discutiile, am cazut de acord si cand am primit contractul la semnat erau clauze care nu existau in contractul preliminar. Printre acestea, o limita de kW pana la care e valabil tariful negociat, ceea ce arunca in aer intreaga negociere. Le-am atras atentia si mi-au trimis, senini, un alt contract fara clauzele respective. Am decis ca daca din prima clipa incearca sa ma ia de fraier e mai bine sa ocolesc firma asta cu practici romanesti. Pana la urma am ales Enel fix online Salut, care e foarte apropiata ca tarife. O sa decid ulterior incotro o iau, pentru ca tariful salut e valabil doar pentru contracte noi, nu pentru prelungiri.
ECM Classika PID / DF64 Gen-2 / Kinu M47 Simplicity
Espressoman infocat
Bucuresti
Salutare,
De aia de la Tinmar a auzit cineva? Am vazut ca au o oferta de serviciu universal la pret de piata concurentiala, dar nu-i gasesc decat prin advertoriale

. Pare o firma de-aia tip "baietii destepti" cu oferta too good to be true. Stie cineva ce-i cu ei?
Craiova
25-02-2021, 13:38
(Edited 25-02-2021, 13:41 by renatoa.)
https://www.agerpres.ro/economic-intern/...te--667106
(22-02-2021, 22:38)Alex_A Wrote: Salutare,
De aia de la Tinmar a auzit cineva? Am vazut ca au o oferta de serviciu universal la pret de piata concurentiala, dar nu-i gasesc decat prin advertoriale
. Pare o firma de-aia tip "baietii destepti" cu oferta too good to be true. Stie cineva ce-i cu ei?
https://www.zf.ro/companii/cine-este-aug...i-14683392
https://www.tinmar.ro/noul-lider-al-trad...omaniei-2/
Espressoman infocat
Galati
Pina la urma v ati hotarat in privinta furnizorilor de energie eletrica si gaze -sau mai asteptati?
Espressoman infocat
Bucuresti
(25-02-2021, 13:38)renatoa Wrote: https://www.agerpres.ro/economic-intern/...te--667106
(22-02-2021, 22:38)Alex_A Wrote: Salutare,
https://www.zf.ro/companii/cine-este-aug...i-14683392
https://www.tinmar.ro/noul-lider-al-trad...omaniei-2/
Interviul aluia de la EON cred ca l-ai pus din greseala, ca nu ne invata decat cum se face PR in zilele noastre :D Dar mersi pentru linkul din ZF, acum l-am vazut si eu la fata pe Oancea ala de la Tinmar, nu degeaba se zice ca o poza face cat 1000 de cuvinte...
Craiova
Nu, nu l-am pus din greseala, si din PR se poate filtra informatie valoroasa ;)
Espressoman infocat
Bucuresti
N-ai ce, crede-ma. Chiar si alea care par informatii sunt de fapt date cu un scop, la genul asta de interviu se fac si intrebarile si raspunsurile de catre departamentul de PR al companiei respective