Slatina
21-01-2021, 19:18
(Edited 21-01-2021, 19:22 by vdub.)
(21-01-2021, 18:22)Dan_R Wrote: De exemplu ce preț final are Energia Gaz in Olt ?
Alte informatii decat pret kW/h fara TVA si tarif zilnic de rezervare nu gasesc in oferta urat prezentata a celor de la Energia Gas & Power.
Cel putin ceilalti au avut bunul simt sa specifice si celelalte aspecte precum contributia pentru cogenerare, acciza sau preturile certificatelor verzi.
Espressoman infocat
Otopeni
Atenție, am primit o oferta de la Enel, in care preturile sunt defalcate pe categorii, și unde oricâte calcule matematice ai face nu reușești să ajungi la prețul lor real. Concluzia : in oferta lipsește un preț pe o anumită categorie și mă întreb de ce. Cumva vor sa lase o portiță, ca pe respectiva categorie să poată crește prețul? Daca va uitați la AIK sau la Hidroelectrica, preturile sunt explicite. La prețul net pe kw care poate fi de exemplu 0,245 lei se adaugă o valoare pentru distribuție, transport, cogenerare, accize etc. (Costuri care nu pot fi evitate și se regăsesc la toți furnizorii) această valoare suplimentara este de 0,27373 lei. La valoarea Kw-ului + val suplimentara se adaugă TVA 19%. Așa ajungeți la prețul final. Mi-a trebuit ceva timp să înțeleg algoritmul de calcul, dar totul este intenționat făcut pentru a nu putea contesta ulterior.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
Espressoman infocat
Iasi
In zona Moldova, Iași, ce alegeți?
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso
Espressoman infocat
arad
Se negociaza pretul pe energie... Unul din lungul sir de cifre... In rest transport, cogenerare si alte aberatii cica ar fi la fel.
De aceea cel mai sigur e cum am facut eu, imparti total factura la nr kw si vezi pretul.
Dupa care vei compara cu altii.
Cum spuneam... Daca nu esti protejat de stat, te joaca astia cum vor ei.
La noi pe orice srgment trebuie sa faci o minispecializare... Sa inveti modul de functionare al espresoarelor, sa sti toate componentele pretului de energie, sa sti sa iti calculezi singur impozitele, sa fii atent la bonul de casa din marketuri etc.... Si la urma sa mai fii si specializat in meseria din care iti castigi traiul.
Partea buna e ca ne vom putea muta dupa bunul plac, cel putin in cazul firmelor asa e. Anunti cu treizeci sau patruzeci si cinci zile ca pleci si pa. In cazul firmelor, cel putin, se ocupa noul furnizor de reziliere, tu doar semnezi.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
(21-01-2021, 19:55)rob8402000 Wrote: Partea buna e ca ne vom putea muta dupa bunul plac, cel putin in cazul firmelor asa e. Anunti cu treizeci sau patruzeci si cinci zile ca pleci si pa. In cazul firmelor, cel putin, se ocupa noul furnizor de reziliere, tu doar semnezi.
Si ce faci dupa ce se aseaza lucrurile si incep toti sa creasca pretul? Ca doar nu crezi ca nu se va intampla repejor...
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
Incognito
Dacia
Cumperi electrocasnice A+++ și izolezi casa mai bine. :)
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Ghid nou emis de ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie electrică
Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a elaborat un document scurt, de doar o pagină, pentru a informa concis consumatorii ce trebuie să facă pentru a schimba furnizorul de energie electrică în contextul liberalizării pieței. 22 ian, 2021 | ECONOMICA.net
https://cmedia.romaniatv.net/other/20210...813700.pdf
Espressoman infocat
Sibiu
Pe mine ma intereseaza ce posibilitati de plata si de organizare a contului sunt la furnizorii noi.
Ar fi folositoare o aplicatie functionala unde sa ai un control simplu la ce platesti, un istoric, o mesagerie pentru instintari etc
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top
Espressoman Administrator
Bucuresti
Atentie la AIK
https://e-nergia.ro/hidroelectrica-rezil...i-casnici/
Hidroelectrica nu au platforma online din cate vad, cu istoric, plati, facturi etc comunicarea fiind doar pe email, inclusiv indexul.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Galati
Un haos in tot ce transmite ANRE.Cred ca si asta urmaresc!!!
Espressoman infocat
Bucuresti
23-01-2021, 22:48
(Edited 23-01-2021, 22:52 by slavic1983.)
Cred ca am calculat eu ceva gresit...
Acum am de la Enel 175kwh (care sper eu ca e consumul) la 103 lei.
Introducand aceste date pe siteul ANRE, suma platita acum este mai mica decat oricare alta oferta (Ilfov).
wtf... factura anterioara imi zice
593kwh cu 227 lei
Sigur imi scapa ceva...
Filtroman infocat.
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2
Espressoman fresh
Cluj-Napoca
24-01-2021, 01:35
(Edited 24-01-2021, 01:47 by Ovidiun.)
Cred ca iti scapa faptul ca compari cu tariful din decembrie, verifica factura mai atent si ar trebui sa vezi care e pretul pentru kWh pe Decembrie si cel de pe ianuarie. Comparatorul respectiv o sa funcționeze din februarie cand o sa poti comparat ofertele vs pretul din ianuarie pe kWh.
Aici se pot vedea diferențele de pret: decembrie vs ianuarie (ultima coloana = pret per unitate)
http://imgur.com/gallery/m1n2Y3l
Lelit PL41TEM | Hario V60 | G-iota | Kinu
Espressoman infocat
Galati
De mare folos ar fi pentru fiecare dintre noi-experiente impartasite de fiecare dintre noi cu oricare dintre furnizorii de energie electrica\gaze!!!
Craiova
Craiova
Cei care ati mers pe Nova, imi puteti da niste criterii pe baza carora ati ales ?
E adevarat ca este in top 10 la ANRE, dar si cele din jurul ei au oferte similare, de ce as prefera Nova ?
Espressoman Administrator
Bucuresti
In decembrie ei si Restart aveau pretul cel mai bun. Daca mai scazi si reducerile reciproce de 50 lei (tu si cei apropiați spre exemplu) din codul de recomandare primit la încheierea contractului Nova ajungi la un pret per kw efectiv mult mai mic.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
arad
28-01-2021, 19:17
(Edited 28-01-2021, 19:18 by rob8402000.)
(21-01-2021, 19:09)rob8402000 Wrote: Indiferent cat socotim tot me tepuim. Cam asa e cand nu esti protejat de institutiile ce ar trebui sa o faca.
Azi am primit doua fact de la enel pt zona Arad. Locatii diferite.
Am impartit total fact cu tva la total kw.
Enel piata normala sa ii zic asa pret 0.66 ron per kw
Enel piata concurentiala pret 0.89 ron per kw.
Fact de electricitate de la eon pe aceeasi zpna inca nu mi a fenit, dar revin. Perioada facturare 18.11 - 10.01
A venit si curentul pe eon perioada 22.11-21.12.
Pretul e de 0,68 per kw
Cam asta ar fi o oglinda pe zona arad.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
Espressoman fresh
Blejoi
Vedeti ca s a scumpit din nou!
Intrati pe ANRE
Espressoman
ro
(28-01-2021, 13:15)renatoa Wrote: Cei care ati mers pe Nova, imi puteti da niste criterii pe baza carora ati ales ?
E adevarat ca este in top 10 la ANRE, dar si cele din jurul ei au oferte similare, de ce as prefera Nova ?
Mi-am exprimat parerea in postul #7.
PL81T, Mahlkonig Vario, Mignon Specialita, Hario TCA-2, FP
Craiova
Pierderea mea... am ratat bonusul de 50 lei :)
Am aplicat, astept contractul, dar sincer calitatea aplicatiei in 4 pasi lasa de dorit... sper ca serviciile sa fie peste.
Suportul online a fost prompt la datorie, dar nu a reusit sa ma ajute prea mult... pana nu am schimbat browserul nu am urnit aplicatia.
Craiova
Espressoman infocat
Otopeni
Am făcut cerere de oferta la Enel și mi-au transmis un contract cu o valoare
total diferita de ceea ce este afișat pe ANRE, respectiv mult mai scumpă. M-am enervat și am transmis mai departe cerere la Hidroelectrica, unde exista o oferă clară și precisă. Aștept răspuns. Până atunci sunt curios la cât îmi va veni factura pe ianuarie.
Espressoman infocat
Bucharest
(02-02-2021, 17:37)Dan_R Wrote: Am făcut cerere de oferta la Enel și mi-au transmis un contract cu o valoare
total diferita de ceea ce este afișat pe ANRE, respectiv mult mai scumpă. M-am enervat și am transmis mai departe cerere la Hidroelectrica, unde exista o oferă clară și precisă. Aștept răspuns. Până atunci sunt curios la cât îmi va veni factura pe ianuarie.
Sa ne spui și noua cum evoluează cu Hidroelectrica, și eu tot cu ei voiam sa semnez.
Bugster+Honne, Kinu
Espressoman infocat
Galati
02-02-2021, 20:56
(Edited 02-02-2021, 21:00 by Albert.)
Asteptam cat mai multe pareri din experientele personale ale fiecaruia dintre noi .Fiecare dintre noi este interesat in aceasta privinta !!!
Hidroelectrica are urmatoarele tarife-0.245 lei/kw-pina la 30-06-2021
-0.250 lei/kw 30.06.2021-31.12.2021
Termen de plata al facuturii 45 de zile de la data emiterii facturii
Espressoman infocat
arad
si eu am facut cerere la hidroelectrica pentru doua locatii si maine pentru a treia. au oferte destul de transparente, ca cele de pe anre, oricum se trece cu 01.03.2021 si prima factura va veni la jumatea sau sfarsitul lui aprilie. Atunci e momentul adevarului si vad ce taxe mai baga in plus fata de oferta actuala, daca vor fi operativi si vor procesa ok indexul contoarelor (o locatie e data in chirie si am nevoie de consum real, nu estimat sau regularizat) oricum enel m-a rupt, fara sa semnez nimic m au trecut la piata concurentiala cu preturi 0.89 si 0.9 per kw. Fie nu mai vor sa factureze populatiei fie au obrazul gros...sper sa falimenteze dupa atatia ani cat si-au facut de cap,
Espressoman infocat
Bucuresti
Eu pe 6 Ianuarie am solicitat online la Enel, am încărcat documentele și urma să îmi trimită contractul, dar nici până acum nu am primit nimic. O să plec de la ei, dar încă nu m-am hotărât unde.
PL41TEM / PL43MMI / Tamper metalic Motta 57cm / Nivelator Lelit / sita Ascaso 14-20gr
Bialetti Moka
Espressoman infocat
Ploiești
Și eu am plecat de la electrica la restart. Vedem cum decurge treaba de la prima factura.
Pana acum ai fost ok la acte
Espressoman infocat
Iasi
Wtf, am fost mințiți prin omisiune..
https://m.hotnews.ro/stire/24580906
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso
Espressoman infocat
Otopeni
Si-au batut joc de noi. Nu inteleg de ce ne-au mai dat termen pana in iunie sa incheiem contracte, din moment ce suntem oricum trecutindin ianuarie la tarif universal. Era vorba ca pina in iunie suntem la tarif concurential si de abia dupa ceea daca nu incheiem contract cu nimeni trecem la universal. „Bravos națiune! Halal să-ți fie! Să trăiască Republica! Vivat Prințipatele Unite!”
Espressoman
ro
Parerea mi-am exprimat-o la postul #7.
Acum vreau sa va dau niste sfaturi privind alegerea celui mai mic pret, daca asta doriti.
1. Singurul element important pe care trebuie sa-l obtineti de la furnizor este:
Preţ energie electrica activa [Lei/MWh]=(235lei la mine). Restul elementelor din tarif sunt aceleasi pentru o regiune. Insa "furnizorii consacrati" va ofera intr-un contract stufos tot felul de preturi, combinatie ale tarifelor, ca sa va zapaceasca. Reclama inselatoare perfecta.
Extras din contractul meu:
La factura au respectat preturile din contract:
2. Atentie sa nu platiti
abonament, botezat pe site-ul ANRE
valoare componenta fixa (de ex 0,574lei/zi)
3. Alegeti pret
fix, nu variabil. Ex de clauza contractuala:
Prețul energiei electrice active este garantat pentru o perioada de XX luni de la data inceperii furnizării.
Din experienta mea, valuta si energia au o tendinta crescatoare. O curba zimtata, dar ascendenta.
Succes!
PL81T, Mahlkonig Vario, Mignon Specialita, Hario TCA-2, FP