Welcome Back Log In Create Account

Ajutor in alegerea unui espressor

Sa-l stapanesti sanatos!

Reply
Arata foarte bine, sa-l stapanesti sanatos. Ce bucurie cand ti se livreaza jucaria :)
Succes in gasirea boabei preferate!
Nuova Simonelli Musica, Mythos 1, VST, IMS, V60, Aeropress, Syphon, etc

Reply
E o premiera in comunitatea noastra, felicitari si sa ne tii la curent cu evolutia shot-urilor. Eventual poti sa-i faci un topic separat de prezentare, pe aria Prezentare useri si echipament

Intre timp am mai gasit involuntar un topic asemanator pe Home Barista :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
salut,cat a costat jucaria?
Lelit PL91T & MahlkonigVario Grinder.

Reply
(13-06-2013, 17:27)chitsro Wrote: salut,cat a costat jucaria?

Salut,
1,024 EUR comandat din Germania(timp livrare 1 saptamana).

(12-06-2013, 22:01)Lyvyoo Wrote: E o premiera in comunitatea noastra, felicitari si sa ne tii la curent cu evolutia shot-urilor. Eventual poti sa-i faci un topic separat de prezentare, pe aria Prezentare useri si echipament

Intre timp am mai gasit involuntar un topic asemanator pe Home Barista :)

Momentan am o problema cu shot-uri prea acre.
Cantitate extrasa: 60ml
Cantitate cafea: 18mg
Timp extractie: 30-35sec cu preinfuzie
Cafea: Columbia Supremo de la PJ prajita pe 11.06.2013

Sfaturi? :)

Reply
" shot-uri prea acre. "

- lasa aparatul sa se incalzeasca minim 20 min ( cu portfiltrul in grup )
- mareste temperatura la extractie
- macina mai fin ( tampeaza mai usor , in compensare si foloseste un cantar sa vezi forta aplicata)
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Pe langa sfaturile lui RaduCarutasu, la incepatori e valabila aproape intotdeauna chestia asta.

P.S. Si asa nu vei putea folosi garantia aparatului (fiind in strainatate), poate atunci cand o sa ai chef (eventual cand vei dori sa scazi presiunea la normalul de 9bar) faci niste poze si ne arati pe forum interiorul. Iti dai seama ca esti un "extraterestru" si suntem toti curiosi ce fel arata :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(13-06-2013, 17:40)delite Wrote: Cantitate extrasa: 60ml
Cantitate cafea: 18mg
Timp extractie: 30-35sec cu preinfuzie
Cafea: Columbia Supremo de la PJ prajita pe 11.06.2013

Sfaturi? :)
Sper ca nu vrei espresso din 18mg cafea :P
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(14-06-2013, 01:25)baloozzy Wrote: Sper ca nu vrei espresso din 18mg cafea :P

Conform celor de la Breville sita dubla este de 18mg pentru un espresso dublu.

Reply
(14-06-2013, 01:30)delite Wrote:

18 grame vrei sa spui, ca bagi altfel faliment in prajitori.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(14-06-2013, 01:32)baloozzy Wrote:
(14-06-2013, 01:30)delite Wrote:

18 grame vrei sa spui, ca bagi altfel faliment in prajitori.

Scuze pentru neintelegere si mersi pentru corectie :D

(13-06-2013, 19:58)RaduCarutasu Wrote: " shot-uri prea acre. "

- lasa aparatul sa se incalzeasca minim 20 min ( cu portfiltrul in grup )
- mareste temperatura la extractie
- macina mai fin ( tampeaza mai usor , in compensare si foloseste un cantar sa vezi forta aplicata)

Multumesc pentru sfaturi, am incercat la 96 de grade C fata de 93 si este alta poveste. Putin prea amar pentru gustul meu dar este un pas inainte major :)

(13-06-2013, 21:09)Lyvyoo Wrote: Pe langa sfaturile lui RaduCarutasu, la incepatori e valabila aproape intotdeauna chestia asta.

Sunt ferm convins ca am nevoie de timp pentru a intelege ce inseamna o cafea buna. Pentru moment urmaresc sa obtin acel espresso care poate fi savurat in orice cafenea din Italia, este prea mult?

(13-06-2013, 21:09)Lyvyoo Wrote: P.S. Si asa nu vei putea folosi garantia aparatului (fiind in strainatate), poate atunci cand o sa ai chef (eventual cand vei dori sa scazi presiunea la normalul de 9bar) faci niste poze si ne arati pe forum interiorul. Iti dai seama ca esti un "extraterestru" si suntem toti curiosi ce fel arata :)

Poze ale interiorului le poti vedea in acest review. Espressor-ul functioneaza deja la 8-10 bar deci nu am ce modifica la el momentan.

Reply
Am vazut ca sunt mai multe persoane interesate de acest model :

http://m.debijenkorf.nl/solis-espressomachine-barista-pro-7027090012?sku=702709001200000&query=fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252fnl_nl%252fcategories_lt_%257bcatalog01_120%257d%252fcategories_lt_%257bcatalog01_120_1200%257d%252fcategories_lt_%257bcatalog01_120_1200_5860%257d%252fbrand_gt_%257bsolis%257d%26chl%3d2

L-am vazut in magazinul Bijenkorf , in Ansterdam .
Se poate comanda si online
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
de la de Bijenkorf mi-am luat nespresso acum muulti ani. Aveau o intreaga zona pe la ultimul etaj dedicata cafelei. Dar eram "chitit" pe nespresso. :(
Nuova Simonelli Musica, Mythos 1, VST, IMS, V60, Aeropress, Syphon, etc

Reply
Quote:Sunt ferm convins ca am nevoie de timp pentru a intelege ce inseamna o cafea buna. Pentru moment urmaresc sa obtin acel espresso care poate fi savurat in orice cafenea din Italia, este prea mult?

In mod normal nu are trebui sa te impiedice masinaria. Incearca diverse cafele proaspat prajite, respecta pasii de preparare, jongleaza cu mai multe cantitati (15-18g) si ar trebui sa obtii ceea ce ceri de la el. Din pacate nu are nimeni pe forum ca sa te poata sfatui punctual. Tine-ne la curent cu progresele si eventual mai pune cate un filmulet, o poza...

Reply
Are alimentare la 110 sau 220?
[font=Arial,Helvetica,sans-serif]Bezzera UNICA PID MN + Râşniţă Baratza Sette 270W, Tamper dinamometric, sita VST 18g, Nivelator Motta 58mm, IMS Showerhead - E61 200 IM[/font]

Reply
delite, cu ce impresii mai revii dupa jumatate de an?

Reply
(19-02-2014, 11:55)bogdan373 Wrote: Are alimentare la 110 sau 220?
Al meu are 220v fiind cumparat de la Gastroback care este varianta Breville Australia in Europa.

(19-02-2014, 15:30)Lyvyoo Wrote: delite, cu ce impresii mai revii dupa jumatate de an?

Merita fiecare banut! Toate persoanele care au avut oportunitatea sa savureze un espresso au ramas socati ce poate sa iasa din el.

Pro: Nu am avut nici o problema cu el, acelasi gust minunat in fiecare dimineata, foarte usor de folosit si intretinut.
Contra: Nu mai beau cafea in oras :)
(rar se intampla sa gasesc un espresso cel putin la fel de bun ca acasa)

P.S. Unul din prietenii mei au achizitionat un Gastroback 42612 pentru circa 500 EUR si este foarte multumit de el iar legat strict de calitatea cafelei obtinute nu am sesizat mari diferente.

Reply
Cica celor de la Breville li s-a propus sa fie adusi in Romania, dar sunt atat de mandri de ei incat au refuzat sau ma rog, au pus niste conditii care conduc la refuz...

Reply
Cat scade PID-ul la extractie?
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic

Reply
Pentru cei interesati revin cu un feedback dupa 4 ani de folosinta. In continuare functioneaza si o face bine iar in cei 4 ani de exploatare singura problema a fost legata de o pompa care a fost inlocuita pentru 150 RON.
De circa 3 ani folosesc un Breville Oracle(dual boiler-ul ajungand la fratele meu) de care sunt foarte multumit si care datorita automatizarii procesului de tampare si spumare a laptelui permite oricarui utilizator indiferent de sex, varsta, cunostinte in materie sa obtina acelasi rezultat de fiecare data. Pentru doritori se pot achizitiona de pe amazon.co.uk sau sageappliances.co.uk(in Europa produsele Breville sunt vandute sub marca Sage).

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)