• Cafeaua, jumatate din motivul pentru care ma trezesc dimineata!
Hello There, Guest! Login Register


Ajutor, espressor no name!

#1
In primul rand vreau sa salut comunitatea espressoman (e prima mea postare aici), cu scuzele de rigoare in cazul in care nu am postat unde trebuie.

dupa cum zice titlul, am o problema si anume prietenul din imagine pe numele lui Magic l'espresso. singurul lucru ce mai apare scris pe el e un serial number si puterea: 1100W. stiu cum suna, un no-name cu pretentii de racheta, dar macar sa am un start (zic) Smile
[Image: mfQ6P.jpg]

problema acestui espressor este ca, din cate am dedus eu, poate fi folosit doar cu pastile, conform 'spuselor' portafiltrului. diametrul interior al sitei din portafiltru e de 49 mm:
[Image: 6eVcG.jpg]

[Image: Pp7Ud.jpg]

intrebarea mea este daca gasesc portafiltru in configuratia actuala, sau ce modificari ar trebui sa fac ca sa-l pot folosi normal, cu macinatura. (mentionez ca aparatul l-am primit cadou, iar bugetul meu pentru aceasta ramura este momentan zero).

pe urma, in urma unei eventuale verificari a presiunii in portafiltru (urmeaza sa montez un manometru pe actualul portafiltru), daca, si de unde pot modifica presiunea?

[Image: hPpiK.jpg]


[Image: aAZ8R.jpg]


si daca piesa asta (din imaginea de mai jos) exista pe undeva de cumparat (e uzata garnitura din capatul arcului si scapa apa in portafiltru, in special cand cuplez aburul)
[Image: oZf4a.jpg]

cum spuneam, mi-as dori sa pot folosi aparatul daca tot il detin, nu ca n-ar merge el cu capsule, dar nu ma coafeaza. apoi dupa ce am citit si rascitit forumul, musai vreau sa incerc ce se povesteste pe aici.
in speranta ca cineva ma poate ajuta (cu info), multumesc anticipat.
 
Reply
#2
Arata extrem de ciudat portafiltrul, iar interiorul e similar cu vechea mea chinezarie Ufesa. Daca desfaci boilerul acela te sperii ce gasesti inauntru. Numai ca pana la boiler va trebui sa desfaci furtunele de silicon care vor crapa la cea mai mica manevra de tragere (cel putin asa am patit eu).

Cum espressoarele no name sau cele chinezesti nu au compatibilitati cu piesele de pe profesionale, nu vei putea adapta un portafiltru din alta parte sau o sita. Eu as vedea doar o decupare a portafiltrului pe fund, ca pe acest Philips, dupa care sa te duci intr-un magazin de piese si sa probezi mai multe diametre de site pana gasesti una cat de cat potrivita (daca exista) sau una care sa intre fortat, eventual cu un polish la strungar pe portafiltru.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, manuala Kinu M47, nivelator Lelit PL121, IMS-uri,  Cafflano Kompresso in vacanta 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)