Hello There, Guest! Login Register


Ajutor Reparație Lelit PL62S

#1
Salutare tuturor. 

Pe scurt:
Am un Lelit PL62S din 2016 căruia nu i se mai încălzește boilerul. Îmi puteți recomanda pe cineva care să se uite la el? Sau vreun service ok? Sunt din București.

(Mai) pe lung:
Ledul care s-ar aprinde în mod normal când boilerul încălzește nu se aprinde nici el. Așadar problema nu pare a fi de la rezistența boilerului. Am verificat și contactele, iar tensiunea pe boiler e zero, semn că rezistența nu e acționată din unitatea de comandă. Ce m-am mai priceput să verific: comutatoarele de la rezervorul de apă (mecanic + reed), precum și sonda de nivel de la boiler. Par ok. Am scos capacul de la unitatea de comandă și totul arată de asemenea ok. Nimic ars, nimic afumat, niciun condensator umflat. Mai departe, în lipsa unei scheme electrice, nu mă mai descurc însă. Orice sfat referitor la ce mai pot verifica e binevenit.

Ca să și ofer ceva comunității în schimbul ajutorului solicitat:
Long term review (după 7 ani de ownership). Espressorul a fost, una peste alta, ok. Ca probleme, la acest model supapa de vacuum de la boiler nu are scurgere în tăviță. Stropește peste tot în interiorul espressorului și curge pe blat la fiecare pornire. Dar ăsta e mai mult un defect constructiv. S-a rezolvat cu un manșon aftermarket, iar ca bonus acum nu îmi mai sare nici siguranța de pe prize Wink Ca probleme de calitate, racordurile de la furtunașele de silicon s-au dezintegrat după vreo 2-3 ani de utilizare. Acestea sunt localizate fix deasupra boilerului și sunt, prin urmare, expuse permanent la căldură. Găsiți peste tot racorduri de schimb însă și se pot înlocui una-două. În aceeași categorie intră și ledurile de stare. Deși ele tehnic încă mai funcționează, de la căldură, masa plastică de pe interior se face acum praf la cea mai mică atingere. Apoi recent, buzzerul care țipă atunci când rezervorul e gol a cedat. E integrat în unitatea de comandă, dar e conectat la PCB printr-un conector. Înlocuirea sa nu necesită deci lipituri. În ultimul rând, am pățit problema cu boilerul, despre care sper la un nene doctor să mă ajute. Și cam atât. Ca regim de utilizare, pentru că lucrez de acasă și lucrez în IT, espressorul stă cald cam 6-7 ore/zi pentru suport moral. Comparativ cu Pavoni Europiccola (singura referință pe care o am) aș zice că a fost overall tot cam pe-acolo în termeni de fiabilitate și costuri de mentenanță.

Merci anticipat.
Lelit PL62S | Pavoni Europiccola | Niche Zero | Kinu M47 | ROK
Ex DF64, Ceado E5P, Rancilio Rocky
 
Reply
#2
Ca să n-o las în aer, menționez că am rezolvat. A fost unitatea de comandă. Ce anume de la ea, nu știu. 

Ca să mai șterg praful de pe letcon, am bricolat eu un circuit nou cu un arduino nano și niște relee. Acum totul merge perfect. Boilerul încălzește și am din nou un buzzer funcțional, acordat să sune mai puțin iritant decât cel original.
Lelit PL62S | Pavoni Europiccola | Niche Zero | Kinu M47 | ROK
Ex DF64, Ceado E5P, Rancilio Rocky
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)