Welcome Back Log In Create Account

Achiziție râșniță ~1000ron

Salut,
E simplu; ai buget mai mare, ia DF64; ai buget mai redus, ia surata mai ieftina. Ai mai multe avantaje la cuțitele de 64 mm; dacă te documentezi, vei descoperi singur, fără să ceri ajutorul.. 
o să îți cumperi 2-3 râșnițe doar ca să îți dai seama pe ce direcție vrei să mergi cu cafeaua. 
Eu unu n-aș mai coborî mai jos de 83mm; dar asta e doar părerea mea subiectivă;
concluzia mea e ca orice vei lua, mai devreme sau mai târziu tot vei schimba ; insa trebuie sa începi sa înveți de undeva, ce vrei de la rasnita aia .. pana nu încerci, nu vei ști .

Uite o alternativa de unde poți începe :

https://www.olx.ro/d/oferta/vand-rasnita...iCZIL.html
Pavoni & Kinu Classic

Reply
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...ite-SSP-HU este probabil aceea de pe olx, valabil doar pt București..
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply
Pai asta din ce înțeleg eu e DF64, nu pare a avea probleme. Ce mă sfătuiți să fac, să iau cu tot cu cuțite ssp sau fără? Sau DF64 Gen 2 in locul ei? 

Din ce am înțeles eu cu cât e mai mare profilul cu atât e mai bine deoarece se poate folosi și la cafele prăjite light.

Da eu înțeleg ce spui @GeorgianM dar idea e că la mine schimbările astea se fac odată la 10 ani sau evident când se strică ce am. Așa că această primă achiziție de râșniță vreau să mă îmi confere cumva o plajă de la light- până la dark roast.

Mai câteva păreri că deja cumva tind către DF64 gen2 dar vreau sa vad ce părere aveți și voi despre asta pe care mi-ați aratat-o :   https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...ite-SSP-HU adică care ar fi mai ok dintre astea două și evident dacă cu acele cuțite ssp sau fără?

Reply
Cutitele SSP HU sunt f similare in geometrie cu cele standard din DF64, obtii acelasi profil de gust cu ambele (corp mai ridicat, gust dulce si arome amestecate). Daca vrei sa obtii un alt profil de gust trebuie sa consideri cutitele Multi Purpose (corp mai subtire dar arome mai distincte si parca mai puternice) ori Lab Sweet de la SSP (comb de profil de gust intre clasic si MP). Daca ar fi sa aleg eu intre cele 2 as merge pe Gen2 cu cutite standard, apoi dupa o perioada mai lunga de timp si dupa ce am mai multa experienta as incerca si alte cutite complet diferite ca geometrie, doar ca sa experimentez si sa vad daca imi plac alte profile de gust. Gen2 e mai bine construita decat Gen1.

Reply
(06-10-2024, 22:24)SaZ Wrote: Pai asta din ce înțeleg eu e DF64, nu pare a avea probleme. Ce mă sfătuiți să fac, să iau cu tot cu cuțite ssp sau fără? Sau DF64 Gen 2 in locul ei? 

Din ce am înțeles eu cu cât e mai mare profilul cu atât e mai bine deoarece se poate folosi și la cafele prăjite light.

Da eu înțeleg ce spui @GeorgianM dar idea e că la mine schimbările astea se fac odată la 10 ani sau evident când se strică ce am. Așa că această primă achiziție de râșniță vreau să mă îmi confere cumva o plajă de la light- până la dark roast.

Mai câteva păreri că deja cumva tind către DF64 gen2 dar vreau sa vad ce părere aveți și voi despre asta pe care mi-ați aratat-o :   https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...ite-SSP-HU adică care ar fi mai ok dintre astea două și evident dacă cu acele cuțite ssp sau fără?

Eu as lua-o, e o rasnita pe care poti sa o tii minim 3-4 ani de zile, poate mai mult pana sa vrei mai mult.
Si cand vei vrea mai mult, vei avea de facut un pas mult mai mare dpdv financiar.
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
Bun, va mulțumesc tuturor pentru sfaturi, m-am hotărât să merg pe DF64 Gen 2. 

Cât credeți că va scădea de BF cea din showroom care e momentan la ~ 1900 ron ? 
​​​​​​Oare de BF se poate folosi reducerea pe care o avem membri espressoman? Se poate folosi reducerea și la asta oare din showroom?

Reply
De BF uzual se opresc reducerile standard, cele de atunci sunt mai mari.
La cea din showroom cred ca e aceeasi abordare.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Cat credeți că va fi reducerea de BF deoarece văd că a dispărut DF64 Gen 2 din showroom și acum e doar la 2500 Ron ?.
Daca as aplica codul de reducere ar ieșii 2250 Ron ... credeți că va fi o reducere mult mai mare ?

Reply
Nimeni nu stie sa îți spună! Vedem peste o luna. In fiecare an inclusiv Barshaker au avut reduceri frumoase pentru aparatura nouă. Urmărește forumul Espressoman in ziua/zilele respective (nu s-a stabilit nimic exact) si vom afla cu totii care este reducerea pentru noi, suplimentar fata de pretul din website-ul lor. Daca tot aștepți BF, ia-ti un produs nou, macar stii o treaba. Si da, gen 2 e o alegere foarte buna in mod clar. Pune-i ssp-uri si o faci rachetă.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
@Lyvyoo mulțumesc, unde prin forum vad de reducerea de care vom beneficia de BF ? Din ce vad BF va fi pe 15 Nov. 
Ai dreptate cu lucrurile noi. 

Va mulțumesc tuturor celor care ați contribuit și m-ați ajutat sa aleg.

Reply
REDUCERILE BARSHAKER - Eureka, DF64 Gen2, DF64V, ECM, Bentwood etc (espressoman.ro)

Aici poti urmari noutatile de la Barshaker pentru Espressomani.
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)