Hello There, Guest! Login Register

AJUTOR - Lelit Bianca presiune scazuta la pompa si la grup dupa decalcifiere

Salutari tuturor!
Ma poate ajuta cineva cu informatii despre problema din titlu?
Problema aparuta dupa ce (in lipsa de preocupari mai inteligente), dupa 1 an si jumatate de extractii, folosind doar apa Bucovina si filtrul de apa Lelit aferent, am decis ca aparatul are nevoie de o decalcifiere. Operatie pe care am facut-o ajutat de youtube si filmuletul celor de la Lelit cu Puly Descaler.
Doar ca, dupa ce am terminat cu toate cele, incercand prima extractie cu aparatul “ca nou” am avut surpriza sa constat ca presiunea pompei abia ajunge la 8 bari iar in grup, cu padela la maxim, la fel, chinuita ajunge la 8 bari si scade destul de repede la 7.
Am incercat cu sita oarba, aceeasi poveste la pompa, 8 bari destul de greu si tot 8 la grup, care se mentine pe parcursul celor 10-12 sec cat am lasat sa curga apa.
Am scos o “cafea”, 32 g din 14 g in 28 sec, cu presiunile descrise mai sus…..
Asta a fost ieri. Azi, sperand ca, peste noapte Bianca a revenit la sentimente mai bune, am incercat o noua extractie, dar am avut acelasi rezultat, in aceiasi parametri.

Daca ati intampinat aceste probleme sau stiti vreun remediu, va rog ajutati-ma.

O zi minunata!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Lelit Bianca, Eureka Atom 75

Reply
Încearcă să mărești presiunea din reglajul de pe lateral dreapta de sub expresor. Ce mai probabil asta este problema. Bănuiesc că este vorba de backflush nu decalcifiere. Decalcifierea la dual boiler se face la service. [Image: addb5dd78666ed2fd5f9e103c92c734f.jpg]
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO

Reply
Multumesc, am incercat. Am uitat sa precizez asta. Nu stiu exact cum ar fi trebuit sa o fac. Am incercat cu sita oarba, apoi fara, cu apa curgand. Nu s-a intamplat mare lucru. Dar nici nu stiu cat de mult pot strange acel surubel. Sau trebuie sa il desfac mai mult?
Un amic, care mai depaneaza acele automate mari din institutii, imi zicea ca ar fi posibil sa fi ramas reziduuri de calcar pe conducte si sa mai fac o decalcifiere !?!?
Nu prea mi-as dori asta!

Reply
Din câte îmi aduc aminte, presiunea creste intorcand șurubul in sens invers acelor de ceas dar încearcă și invers.
La poziția pe care o vezi in poză eu am maxim 9.5 bari cu sita oarbă pusă.
Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Gene 101, Kaleido M10PRO

Reply
Multumesc din nou @mihneasusan!
Cu ajutorul tau si vizionand mai atent videoclipul de pe youtube am reusit sa o readuc pe Bianca la parametri normali.

Si da, despre decalcifere era vorba, nu despre backflush!
Din pacate, in Craiova nu am gasit un service foarte ok si, mi-a fost putin teama sa duc aparatul la cei de aici.
In final, cu ceva emotii (mari, recunosc) cred ca am reusit sa resuscitez aparatul.

Toate cele bune!

Reply
Felicitări! Am văzut și eu procedura. O să o aplic pentru că nu am decalcifiat niciodată aparatul chiar daca este unul din primele aduse în Ro. Am folosit doar apa cu TDS 50-80 și doar de curând am început sa aud mici pocnituri la momentul de început al încălzirii boilerului, lucru care mi-a dat de gândit că ar fi necesară o decalcifiere.

Reply
Succes!
Atentie, sunt 2 filmulete, mergi cu cei de la Lelit. In celalalt, la un moment dat, cetateanul care face decalcifierea, face si un backflush prelungit, 10-12 ori, cate 10-15 sec. Nu mi s-a parut chiar ok si nu am facut asta.
Am folosit 2 buc Puly Descaler, combinate cu 1.5 l apa la inceputul procedurii (specificatiile producatorului sunt 1 puly la 0.4 l apa).
Singurul efect nedorit a fost pierderea presiunii, despre care am discutat, dar e rezilvata acum.
Spor!

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)