08-06-2016, 23:44
Salut ! Vreau sa va impartasesc experienta me [Image: smile.gif] . Cand mi-am descoperit pasiunea ,fiind in Italia, primul pas a fost sa ma duc intr-o "torrefazione " italiana clasica pt cafea proaspat parjita. Dar modul lor de prajire e " tonaca di frate " adica sa obtina culoare boabelor asemanatore vesmintelor calugarilor [Image: smile.gif] . pt mine un pic prea tare dar incomparabil mai buna decat orice brand. Cand am inceput sa prajesc ..prima cafea ethiopia yrga ( 1kg) l-am facut la 1 ; 1,30 ; 1;45 dupa FC. Dupa 4 zile de degazare ...prea acru pt gustul meu iar sotia, care bea doar capuccino , se lamenta ca nu simte gustul cafelei in lapte. Am incercat cu o guatemala ...acelesi rezultate si...lamentari. Atunci m-am dus la, inceputul in SC ....si am gasit punctul perfect pt gustul meu si al sotiei. Africanele extrase la temperatura apei 93 iar sud- americanele la 89 . Dar am ramas mereu cu parerea de rau ca n-am incercat un prajitor 3rd wave. Lui Gradelli , nu-i dau 18 E /250 g ...da ce-i face ? O descanta ? O binecuvanteaza ? Ii ..."leaga cununia " ? [Image: biggrin.gif] . In cautarea unui furnizor de cafea verde ,la recomandarea unei persone am intrat intr-un grup whatsupp de toreffatori italieni . Iar acolo l-am intalnit pe Fabrizio Rinaldi . Tanar torrefator ,de noua generatie recomandat si de Andrej Godina . Mi-a facut un bun pret ,personalizat pt cafea verde si....am profitat sa-i cer si cel mai bun blend ( la alegerea lui ) si Ethiopia Sidamo ...prajite 3rd wave. Astazi au ajuns si le-am gustat. .....In Moldova ,pt acrirea ciorbei ,noi folosim bors . Eehhiii...cam asta am baut eu azi [Image: smile.gif] . Cand imi trebuie ceva de acrit ciorba..o sa folosesc Ethiopia Sidamo prajita 3rd wave. Multumesc "sfantului " Gene , si religiei lui...PRAJIREA ACASA . Se vede ca eu si 3rd wave-ul nu ne simpatizam prea tare [Image: smile.gif] . Mai sunt colegi in situatia asta ?