Hello There, Guest! Login Register


2 luni de Gaggia Clasic (din pacate)

#1
De ceva timp incoace, dupa 2 luni de GC  imi pun din ce in ce mai des intreabrea: de ce dracu m-am zgarcit la 300 de lei si n-am luat Lelit. Ce o fi fost in capul meu de prost irecuperabil? Dracu stie...
Au trecut doua luni si nu ne-am impretenit. Ne uitam chioras unul la altul dimineata si nici nu ne vorbim...  El cand ma vede parca imi zice... da da da, bine, iar vrei  sa-ti fac cafea buna si eu de al dracu nu-ti fac... si uite imi zdrangan si tavile mai tare ca sa vad cu te enervezi.  Da? Bine,  macaronar incapatanat...Vafancullo, ii spun eu... si il scot din priza.
Glumesc... nu fac asa... nu-l scot din priza ca imi e mila de el. Mai simplu e sa tai firul....

Am o problema cu amicul italian. S-a intamplat ceva, habar n-am,  dar curge apa din grup dupa ce opresc butonul. Fac cafea, si opresc pompa din buton si apa tot curge... Scot portafltru.. acesta balteste de apa... si din dus tot mai picura, frate.
Are cineva idee ce poa sa fie... se poate face din pix acasa sau tre  ma duc la garantie? Dusu la garantie inseamna sa stau fara cafea cateva zile (nu stiu cate) ceea ce e cam nasol....  
Help...
GEM Profesional Expressor, Gaggia Clasic, Fiorenzatto T80, Compak K6 stepless, Cafea boabe.
 
Reply
#2
Legat de problemele tehnice nu ma pricep.. dar legat de cafeaua buna: tu ar trebui sa o faci nu aparatu... ca de aia e considerat manual (sau semi automat)
strietman CT1, Kinu-M68;
 
Reply
#3
Am avut problema asta și eu. Nu stiam că are nouă elctrovalva care nu suge apa rămasă pe traseu la încheierea extractiei. Oricum, problema e mai mult la tine decât la el. Poți scoate o cafea foarte buna cu Gaggia sau la fel de slabă cu Expobar. Te asigur că nu faceai cafea mai buna cu Lelit😎. Eu am apa berechet in portafiltru daca rasnesc prea fin cafeaua și am si ceva nămol si gust cumplit uneori pe noul Expobar, mult mai prost decât cele mai nereușite extracții de pe Gaggia. Cât despre service, te sfătuiesc să stai departe. Am avut aparatul la ei 3 săptămâni exact pentru problema ta. Nu i-au făcut nimic, dimpotrivă. Mi-au schimbat garnitura după o luna de la achiziție și mi-au decalcifiat expresorul. Le-am spus că nu era nevoie, este imposibil să facă depuneri după câteva cafele și garnitura originala sa se strice așa repede, mai ales că cea pe care mi-au pus-o ținea cu portafiltrul strâns spre capăt de tură. Câteva săptămâni am fost convins că mi-au pus una veche de pe alt expresor, pe urma am văzut că sunt unele de 8 și altele de 8.5. Cu cea originala portafiltrul se oprea exact la mijloc deci presupun că era cea de 8.5. Per ansamblu un dezastru. Culmea, m-au pus să și plătesc pentru asta. Le-am spus că nu plătesc nimic și că aparatul a ajuns in service pentru alt motiv. M-au asigurat că s-a rezolvat. De unde? Nimic! În pus mi-au schimbat tăvița. Au susținut că nu e adevărat. Posibil. Poate au reușit să o zgârie ei in service așa bine. Mai ciudat că mi-au arătat alt Gaggia și mi-au zis că dacă cred că cealaltă tăvița e a mea să o iau pe aia! În fine, până la urma a trebuit să plătesc decalarea. Când am ajuns acasă mi-am dat seama că aparatul nu era clătit. Rămăsese o cantitate considerabila de soluție in boiler. Aparatul a fost mai apoi la nickso, care i-a montat un pid. El mi-a confirmat că treaba cu apa nu e un defect. Bine ar fi fost să nu fie dar așa e construit noul Gaggia se pare. Bine, asta daca e vorba de câteva picături pentru câteva secunde. Daca curge multa apa e alta poveste...
Oricum, daca nu vrei să îți pară și mai rău, nu il duce în service. Cauta-l pe nickso de pe forum.

Am văzut că ai și un GEM în semnătură. Pot sa te întreb de ce ti-ai mai luat Gaggia in cazul asta?
La Pavoni Gran Romantica, San Marco SM92 Instant, Rok espresso maker, Hario V60, Wega HX, Gene CBR 101. Lavazza Guzzini si Lavazza Matinee. 
 
Reply
#4
La Gaggia vechi asa ceva nu mi s-a intamplat.S-a dovedit un prieten de nadejde 2 ani pana a schimbat stapanul si cred ca il slujeste si pe el cu acelasi devotament.Asta se intampla când isi baga coada firmele astea mari si distrug traditia.Nu vreau sa mai ad argumentul tampit ca profitul este totul.Aparatul vechi a fost perfect gandit si facut,fapt dovedit de zeci de ani de uz intens.
Expobar Brewtus IV,Honne, tamper dinamometric reglabil Etolia 58 mm,VST de 18 si de 20 de grame,IMS de 20 grame,inel Tidaka M 58 mm ,pahare test espresso Concept-Art, ,latiera 350 ml Concept-Art,distribuitor Motta.
 
Reply
#5
Din pacate picura mult mai mult decat cativa stropi timp de doua 3 secunde. Picura din momentul in care pornesc aparatul... Dupa ce fac cafea si opresc pompa.. si apa tot mai curge... si curge... si mai ies si aburi.... si se opreste. Cand dau drumul la aburi curge  si apa din portafiltru cu tot cu aburi.... Ma hotarasem sa il duc la service... dar acum ca mi-ai bagat cuiul cu service-ul... stau pe hold pana... s-o repara de la sine...Smile)))

GEM-ul din semnatura l-am luat la servici. E foarte bun dar trebuie sa astepti juma de ora pana se incalzeste ca sa iti faci o cafea. Gaggia l-am luat pe acasa pt ca doamna mea prefera cappucino...
GEM Profesional Expressor, Gaggia Clasic, Fiorenzatto T80, Compak K6 stepless, Cafea boabe.
 
Reply
#6
PredAlert, problema ta e la supapa din grup. Nu ai nevoie sa mergi la service. Scoti sita dusului cu o surubelnita in cruce, scoti piesa in forma de bucsa filetata cu o surubelnita lata scurta (sau poti folosi o moneda de 50 bani si un patent). Supapa e din cauciuc si e semisferica. E impinsa pe scaun de un arc. Cel mai probabil s-a prins un corp strain intre cele doua. Le cureti cu un servetel curat, le montezi la loc si gata. E buna si o decalcifiere fiindca de obicei calcarul desprins de pe rezistenta se blocheaza chiar in acea supapa.
Moka Pot, Pe-De Dienes, Armin Trosser, Gaggia Pure
 
Reply
#7
(21-03-2017, 16:55)PredAlert Wrote: Din pacate picura mult mai mult decat cativa stropi timp de doua 3 secunde. Picura din momentul in care pornesc aparatul... Dupa ce fac cafea si opresc pompa.. si apa tot mai curge... si curge... si mai ies si aburi.... si se opreste. Cand dau drumul la aburi curge  si apa din portafiltru cu tot cu aburi....
Este posibil sa ai nevoie de o decalcifiere. Se face extrem.de simplu pe single boiler. Dacă nu reacționează la acest tratament cheamă-l pe Nickso.
La Pavoni Gran Romantica, San Marco SM92 Instant, Rok espresso maker, Hario V60, Wega HX, Gene CBR 101. Lavazza Guzzini si Lavazza Matinee. 
 
Reply
#8
(21-03-2017, 17:14)Stefu Wrote: PredAlert, problema ta e la supapa din grup. Nu ai nevoie sa mergi la service. Scoti sita dusului cu o surubelnita in cruce, scoti piesa in forma de bucsa filetata cu o surubelnita lata scurta (sau poti folosi o moneda de 50 bani si un patent). Supapa e din cauciuc si e semisferica. E impinsa pe scaun de un arc. Cel mai probabil s-a prins un corp strain intre cele doua. Le cureti cu un servetel curat, le montezi la loc si gata. E buna si o decalcifiere fiindca de obicei calcarul desprins de pe rezistenta se blocheaza chiar in acea supapa.

Multumesc stefu pt ajutor. Am facut asa cum mi-ai sugerat si s-a reparat macaronaru. Am facut si o decalcifiere dupa si se pare ca acum e ok... Sa vedem cat o tine...
GEM Profesional Expressor, Gaggia Clasic, Fiorenzatto T80, Compak K6 stepless, Cafea boabe.
 
Reply
#9
@PredAlert astept cu interes urmatoarele interventii pline de naduf pentru a drege si eu aceleasi hibe ale aparatului meu [Image: biggrin.gif]
Gaggia Classic / Kinu M38 si M47/ PF naked/7g IMS/LM-VST 14 g/Tamper inox 58 mm
 
Reply
#10
Ce apa ai folosit?
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47, Cafflano Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30,
 
Reply
#11
(20-03-2017, 20:19)organon Wrote: La Gaggia vechi asa ceva nu mi s-a intamplat.S-a dovedit un prieten de nadejde 2 ani pana a schimbat stapanul si cred ca il slujeste si pe el cu acelasi devotament.Asta se intampla când isi baga coada firmele astea mari si distrug traditia.Nu vreau sa mai ad argumentul tampit ca profitul este totul.Aparatul vechi a fost perfect gandit si facut,fapt dovedit de zeci de ani de uz intens.
Confirm cu mare placere! Imperecheata cu atentie, rasnita buna si cafea de calitate, GC e chiar o prietena de nadejde ....
Brewtus-R; Macap M7D; Kinu M47
 
Reply
#12
Confirm si eu ca până acum sunt foarte multumit de această mașină. O am de aproape două luni si sunt foarte multumit de ce scoate.
Problema mea e ca acum fac nazuri si nu prea mai beau cafea de oriunde!
 
Reply
#13
(22-03-2017, 10:32)Lyvyoo Wrote: Ce apa ai folosit?

De care aveam  prin casa... Dorna, Bucovina, A.Carpatica, Borsec mai sec... cine mai stie... [Image: smile.gif]))

Da, asa e,  face cafea buna...  dar fratilor, voua,  ori nu va zdrangane tavile  ori aveti vecini calmi. La mine stie tot blocul cand face alex cafea [Image: smile.gif])))
Glumesc, glumesc. Da, face cafea buna da-l in masa... altfel de mult scria OLX pe el.
In fine...
Sotia mea de exemplu. nu e implicata deloc in cautarea expresso-ului perfect si de fiecare data cand fac cafea ma intreaba.. dragul meu sot, atat te-a dus capul sa dai 1200 de lei pe o zdranganitoare?  Am incercat sa-i explic cum e cu cele 25 de secunde, gramele, temperatura, presiunea, boilerul, portafiltyru, sitele, rasnita, ... si mi-a spus... auzi... cand se opreste ala din zdranganit, si tu din vorbit...scoate-ma la o cafea in oras.
GEM Profesional Expressor, Gaggia Clasic, Fiorenzatto T80, Compak K6 stepless, Cafea boabe.
 
Reply
#14
Vezi ca sunt pastile amortizoare din silicon (folii de cate 50 buc) pe la magazinele cu accesorii de mobilier. Pune pe fundul tavitei in fiecare colț cate una si vei vedea o diferență...zdranganitul nu va dispărea de tot însă va fi altceva.
 
Reply
#15
Daca ai folosit si folosesti apa la intampalre, e posibil ca teoria de mai sus, cu formatiuni de calcar care sa fi venit dinspre boiler spre acea supapa, sa se fi aplicat. Cand bagi de buna voie in espressor cantitati mari de apa calcaroasa, atunci si consecintele vin imediat. Foloseste doar Bucovina si atat, daca nu detii un sistem de filtrare si dedurizare partiala sau totala.

Acele pernute de silicon pot fi o solutie.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47, Cafflano Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30,
 
Reply
#16
(23-03-2017, 11:18)Lyvyoo Wrote: Daca ai folosit si folosesti apa la intampalre, e posibil ca teoria de mai sus, cu formatiuni de calcar care sa fi venit dinspre boiler spre acea supapa, sa se fi aplicat. Cand bagi de buna voie in espressor cantitati mari de apa calcaroasa, atunci si consecintele vin imediat. Foloseste doar Bucovina si atat, daca nu detii un sistem de filtrare si dedurizare partiala sau totala.

Acele pernute de silicon pot fi o solutie.
Gata sefu... Bucovina sa traiti! Smile)
GEM Profesional Expressor, Gaggia Clasic, Fiorenzatto T80, Compak K6 stepless, Cafea boabe.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)