Hello There, Guest! Login Register


10 ANI DE ESPRESSOMAN

#1
La final de martie se implinesc 10 ani de cand ne-am cuibarit pe Espressoman.ro, in acea perioada boema venind dinspre Softpedia, ca un "minipartid" de pasionati ai espresso-ului si cafelei, pornind impreuna cea mai mare miscare de rezistenta din Romania impotriva mediocritatii in cafea.

Personal am avut ganduri mari cu aceasta aniversare, deja la inceput de februarie faceam planuri consistente insa trebuie sa recunosc ca ceea ce s-a intamplat in Ucraina m-a dezarmat total. Desi nu ar trebui sa aiba neaparat legatura cu aniversarea noastra am considerat ca nu e un moment prielnic sa declansam un val de bucurie si sarbatoare si asa au ramas lucrurile. 
Totusi, viata merge inainte si imi doresc mult sa aducem macar o particica de fericire in cestile noastre cu ocazia celor 10 ani. Si cum cel mai tare ne-au lipsit intalnirile in ultimii ani mi-as dori ca aniversarea noastra sa insemne un prilej de revedere si schimbare de idei, preferinte, ganduri despre ceea ce ne uneste cel mai mult - cafeaua buna! In perioada ce urmeaza voi sta de vorba cu prajitorii, cafenele, locatii, sper din mai multe locuri din tara, o parte din propuneri fiind deja lansate, urmand sa anuntam aici locurile unde ne vom vedea. Uneori cu o tematica anume, alteori pur si simplu pentru a degusta cafele interesante.

Voi updata acest topic cu fiecare loc de intalnire, ora si ziua respectiva.

Tare mult mi-as dori ca in acest topic ca in loc de simple urari de la multi ani sa va faceti timp sa ne spuneti ce a inseamnat pentru voi intrarea in aceasta comunitate si cum v-au schimbat espressomanii ceasca de cafea.  

LA MULTI ANI ESPRESSOMANI!

1. Prima intalnire - marti 22 martie - cafeneaua Sloane Coffee Roastery de pe Calea Victoriei - ora 16 

2. Al doilea eveniment va fi concursul de HOME LATTE ART, organizat in doua editii, pe 26 martie (sambata ora 12) si inca unul la inceput de aprilie (vom reveni cu o confirmare) de catre @Raducanu la Fluid Coffee, cu premii de la Lelit Romania. 

3. O degustare aniversara in premiera de Cold Brew in multiple variante, din multiple cafele procesate diferit, pentru a cunoaste impreuna secretele acestei bauturi si cat de mult poate diferi in functie de varietalul si procesarea cafelei de origine folosite. Ne vedem la Buimac pe Icoanei vineri 1 aprilie ora 16.30. Topic separat de inscriere aici.

4. Aradul sarbatoreste 10 ani de Espressoman la Rosters.coffee, sambata 9 aprilie! Daca sunteti din zona sau aveti drum prin Arad in weekend, Vlad va asteapta sa testati pe Bianca sa cafelele noi, experimentand diverse metode de preinfuzie. Topic de inscriere si detalii aici.

5. Venim la Cluuuuj! Sarbatorim 10 ani de Espressoman pe 10 Aprilie (duminica), la Yume, in cafeneaua lor de pe Victor Babes. Va fi un regal educational si un rasfat pentru papile, alaturi de Razvan si Mihai, fondatorii Yume. Urmariti topicul dedicat pentru inscrieri, abia astept sa ma vad cu espressomanii clujeni! Topic de inscrieri si alte detalii, aici.

6. Sarbatorim 10 ani de Espressoman si la MABO pe 17 iunie 2022. Detalii aici.

7. Sarbatorim 10 ani de Espressoman, Vineri 8 iulie ora 18, la BOILER x GUIDO, un eveniment ce ii va aduce in prim plan pe Adi Simion de la Guido si pe Paul Ungureanu (Boiler). Pe Paul l-am cunoscut chiar inante sa fie Espressoman, iar el la randul sau a ghidat multi espressomani spre "drumul cel bun". Evenimentul nostru se va lipi la fix de inaugurarea noii cafenele Boiler x Guido, pe locul Fellow One de pe Calea Victoriei. Detalii aici!

(in curs de actualizare cu alte evenimente )
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
Reply
#2
LA MULTI ANI espressoman.ro!
 Cool Smile ​​​​​​​ Exclamation
■  Kinu M38 ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  Kinu M47PH ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired: Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
 
Reply
#3
(19-03-2022, 15:09)lracu Wrote: LA MULTI ANI espressoman.ro!
 Cool Smile Exclamation

La multi ani !
Lelit PL41TEM + Kinu M47
 
Reply
#4
La multi ani! La Sloane nu pot sa particip dar la Mabo voi avea mai multe sanse.

PS: si aici trebuie sa modifici din 21 martie in 22 martie.
DF64, Mazzer Mini 58mm | Lelit PL41TEM, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
#5
La mulți ani!!! și mulți fani

Pentru mine in acest loc a început tot ceea ce tine de cafea.

Pana în 2009 nu consumam cafea deloc, dar știam ca o cafea pe zi are avantajele ei și am zis sa încep cu una pe zi dar bună.

Asa a început totul.

Ce este o cafea buna?
Câte feluri de preparare a cafelei sunt?
Ce îmi trebuie pt a obține o cafea buna?
De unde cumpăr echipamente și cafea?

Au fost întrebări la care am găsit răspunsuri aici.

Acum, 3 ani mai târziu, am rămas tot la o cafea pe zi v60, aeropres, espresso sau alte băuturi care se pot face pe baza de espresso.

Pentru mine a devenit momentul mult așteptat al zilei (după ce termin treburile zilnice legate de serviciu, nu beau cafea dimineața niciodata) în care ma joc cu echipamentele și sunt curios ce obțin astăzi în ceașcă.

Totodată am cunoscut noi oameni de cuvânt de la care am învățat lucruri noi.


Dacă as fi din București sau din jur nu as rata nicio ocazie de a ne întâlni dar asa din Iași e mai greu.
MaraX <> EurekaMignonSDCrom <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> AeroPres
 
Reply
#6
La mulți ani!!!
Sa ne vedem cu bine și peste încă 10 ani!
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#7
La mulți ani, EspressoMan.ro!!!
New Eq: Atom 75, PL162T, PLA481A, PLA482A0, PL105, Tamper Autonivelare DYI;
Vacation Eq: Hario, Kalita, Kompresso;
Past Eq: PL042TEMD, PL105, PL100, PL121, PL82T, PL105, PL100PLUS, PL121PLUS;
 
Reply
#8
Salutare, espressoman m a " impins" sa mi deschid propria( ul )cafenea/ bistro si intamplarea face ca,  locatia unde mi am inceput calatoria, a fost gasita prin oamenii frumosi de la Sloane. Pe langa asta am gasit suport si intelegere, pe partea de cafea si echipamente, din partea oamenilor de la Hedone. Concluzia este ca acest forum este o piatra de temelie pentru mine. La cati mai multi ani! La Multi Ani! ??
 
Reply
#9
La multi ani espressoman.ro! Smile
 
Reply
#10
La mulți ani, un loc unde învăț, un loc a extremelor Smile. Aici am învățat sa fac pâine cu maia. Aici l-am întâlnit pe renato Smile.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#11
La multi ani!

De cand am gasit forumul, recent, (si -mi pare rau ca nu l-am descoperit cu ani in urma), am devenit dependenta de cafeaua de specialitate, de procesul de pregatire  si de informatiile de pe forum. Momentan sunt in faza in care visez des ca mananc boabe de cafea... si abia astept dimineata si pranzul sa vad ce reusesc sa scot in ceasca. Pana la perfectiune  e cale lunga, insa cu sanatate, rabdare si ajutor sper sa ajung la un moment dat macar pe aproape.
Ma bucur ca existati.
La multi ani frumosi in continuare!
Lelit 042 Emi +Pid, Sita Ascaso, Kinu Simplicity, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress
 
Reply
#12
La multi ani espresoman si membrilor săi! Multumesc pentru intrarea in lumea cafelei bune si pentru tot suportul pe care l-am gasit aici! Toate bune tuturor!
Lelit PL72 William, Lelit PL92T Elizabeth, Kinu Phoenix
 
Reply
#13
Bine ca existați! 
Sa ne auzim și la 20 de ani!
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

 
 
Reply
#14
Salut,

Se întâmpla in iunie 2019, cand era cat pe ce sa imi achizitionez un automat, cum sunt tentati multi de mirajul si marketingul agresiv din jurul lor. Din întâmplare am auzit de la seful meu de forum, el fiind consumator de cafea de specialitate. Dupa ce am intrat aici, m-am documentat puțin si mi-am dat seama ca era sa fac o greșeală si ca am nimerit in locul potrivit, un forum cu oameni care au câteodată opinii diferite cum este si normal, dar foarte deschisi la dezbateri. Personal, consider doar simplu fapt ca esti membru in aceasta comunitate ai foarte mult de câștigat.

La multi ani sanatosi sa avem!
Lelit PL41TEM/Niche Zero/sita Ascaso 14-20gr/tamper Lelit 57.35mm/nivelator pretampare Motta 57mm/naked portafilter/handmade Kribli Grabli/Cafflano Kompresso/
 
Reply
#15
Forumul a fost pt mine o descoperire incredibila, parea ireal nivelul discuțiilor, plăcerea interacționarii și bunăvoința utilizatorilor veterani în instruirea noilor veniți. Am vrut sa aflu mai mult și am avut onoarea sa particip la diverse evenimente dedicate espressoman și chiar sa organizez câteva intalniri. De aici pasiunea a devenit meserie și am deschis legendara prajitorie Buimac acum 5 ani și de curând, cafeneaua de pe Icoanei nr 23 @unde sper sa ne corelam cu Liviu pt efectuarea unei întrevederi forumiste.
Extracții reușite încă mulți ani!
La Pavoni, Mazzer
 
Reply
#16
LMA, Espressoman și espressomani! Smile
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#17
La Multi Ani forumului nostru si membrilor sai.
Sa ne vedem cu bine si peste 10 ani, si inca peste 10 si tot asa multi, multi ani.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#18
La multi ani!

Eu am ajuns aici prin 2017. Am tot citit vreo 3 ani, tot vedeam bugete ce păreau incredibile (cum sa dai zeci de milioane pe o râșnița??).

A venit pandemia si am început sa lucrez exclusiv de acasa. Nu puteam bea cafeaua aia arsa din comerț, nu aveam nici o cafenea de specialitate prin zona, așa că dupa ceva research, am luat un pachet recomandat de forum. Cred ca e nevoie de o comunitate de genul asta, cu oameni care se pricep și care schimbă idei si experiențe.

​​​​​​Sper sa ne vedem mai des si sa avem mai multe iesiri. De preferat prin weekend Smile
Lelit PL41TEM + Eureka Mignon SD , sita IMS 12/18 g / Ascaso 14-20 g
 
Reply
#19
Am cautat si am recitit una din postarile mele de inceput pe acest forum si am zambit!  Smile
Ce spuneam si ce faceam atunci si, ce prefrinte si preocupari am azi! 

Postarea de mai jos, arata ceva din experienta mea la nivelul anului 2012 si ilustreaza cam ce preferinte aveam la acea vreme.
Aceasta sintetizeaza cam ce s-a intamplat de la inceputurile acestui forum, care nu sunt prea departe de startul meu in cautarea unui espresso perfect, pana in prezent…….  

Un cadru excelent de comunicare, de invatare, de experimentare, de evoluare!
Si, un fapt foarte important, pasiunea comuna ne-a pus in contact unii cu altii, ocazii cu care am cunoscut oameni minunati.
Cu cativa am legat prietenii foarte frumoase.

La multi ani Espressoman!


01-06-2012, 19:51
(01-06-2012, 20:51)RaduCarutasu Wrote:
(31-05-2012, 18:35)honciucmihai Wrote: 31.05.2012 am prajit Columbia , Papua , Costa-Rica, Brazilia ,Sarkis Espresso ,Sarkis Cafe si amestecul comandat de catre Sirpet si RaduCarutasu la care a marjat si Mokele

Felicitari pentru modul in care ai reusit sa prajesti amestecul . Este clar ca tipul soft de prajire ,de pana acum , nu este corespunzator pt espresso. Ca o confirmare vine si faptul ca abiia acum sitele de singla si dublu se umplu cu 7 respectiv 14-15 g ( in sitele VST de 7 si 15 g ) dupa care nivelarea se poate face la nivelul sitei prin taiere de exemplu . ( Precizez ca la sita de single VST se umple perfect cilindrul din partea de jos. ) . Extractia este mult mai cremoasa si pentru prima data zaharul a stat deasupra , deci crema este si mult mai consistenta .Am postat pe softpedia mai detaliat impresiile.
Inca odata felicitari si cu siguranta eu voi dori ca, de acum inainte , sa merg pe acest mod de prajire , pe care l- am incadrat la full city.
Si cu aceasta ocazie mi s-a intarit convingerea ca in amestec blendurile sunt puse mai bine in evidenta.
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#20
La multi ani espressomani !!!

eu si acum imi aduc aminte mirosul primei cafele proaspat prajita  ( de la ecuatorcafe ) pe care am macinat-o cu o rasnita veche manuala...a fost ca si cand am trecut de la telefonul fix la Nokia 3310  Big Grin Big Grin ​​​​​​​ Big Grin
Bezzera Unica |  La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 
 
Reply
#21
La multi ani!
Pot spune cu sinceritate ca datorez aproape totul in domeniul cafelei acestui forum. Cand am venit aici beam cafea la "ibrik" cu o cafea macinata din Mega si alternam cu pastile DolceGusto. Mi s-au deschis noi orizonturi si nu numai ca mi-am gasit un nou hobby dar am reusit sa-mi imbunatatesc semnificativ diminetile.
Mi-as fi dorit sa ne vedem in persoana dar, cine stie, cu alta ocazie.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 | Past: Ascaso I-STEEL 1
 
Reply
#22
La multi ani !
Cu ocazia asta constat ca am ratat acum o luna propria aniversare de 7 ani pe forum... prea putina cafea bauta in ziua aia probabil Smile
 
Reply
#23
Apropo de ce spunea @RaduCarutasu, acesta e un exercitiu extraordinar, sa va cautati postarile de la inceput si sa vedeti ce scriati pe atunci, mai ales cei mai vechi in forum.
Sa vedeti ce trageam noi acum 10 ani (chiar 12 pe Softpedia) de eXpressoare Ufesa si cum luam pe sub mana cafea Bristot prajita italian de la importator alaturi de site La Marzzocco de 7g, imposibil de gasit in alta parte.

Tot atunci incepea prajitoria Monkaff treaba, prin prajitorie de specialitate daca nu ma insel, descoperita de colegul nostru espressoman @Torin, prin Dorobanti, iar eu le scriam:
"Daca ai si o descriere a sortimentelor de cafea pe aciditate/corpozitate/aroma ar fi extraordinar! Pe site vad ca scrie doar de aroma. Practic ma intereseaza in primul rand aciditatea, sa fie cat mai scazuta..
Problema care o semnalasem eu era ca in cazul unor cafele arabice 100% cu cat adaugi mai mult zahar (e vb de cateva grame) cu atat se acreste mai tare espresso-ul. Nu stiu ce reactie chimica se produce acolo... "

Mai caut prin arhiva Smile)))
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
Reply
#24
La mulți ani! Acest forum este o sursa foarte mare de informații și a ajutat foarte mulți oameni sa înțeleagă ce este un espresso si de ce avem nevoie pentru a-l obține. Pe multa lume a convertit de la diferite băuturi cu gust de cafea la ceea ce inseamna esenta cafelei.  Acest forum trebuie sa rămână în picioare inca foarte mulți ani pentru ca o cantitate atata de mare de informație și atata de concentrata este neprețuita. Felicitari!
Lelit Grace Pl 81T, Eureka Minion Instantaneo, G-iota, tamper Lelit 57, nivelator Mota 57,sita Ascaso, 1Z Presso Q2, Moka Pot
 
Reply
#25
La Multi Ani Espressoman ,
Au trecut 10 ani ( 12 cu tot cu softpedia ) de cand sunt in aceasta familie si am avut bucuria sa vad cum pasiunea pentru cafea ( un lucru ce ma defineste ) a cuprins din ce in ce mai multe persoane , a fost o crestere mica dar constanta ( nu ca fat-frumos ) si sanatoasa , exact cea ce trebuia sa fie . Dealungul timpului , asa cum este in orice familie , au fost si certuri si impacari , s-a cernut neghina , au aparut castele s-a dovedit ca suntem o comunitate ce evolueaza .
Fiind de la inceput si avand pravalie fizica am avut placerea de a intalni multi espressomani pe care , cred eu , i-am indrumat in cautarea espressoului perfect , unii cumpara in continuare , altii au descoperit altceva ce se potriveste mai bine gustului lor oricum ceva tot de calitate , au vazut o oportunitate de afacere si au creat proprile brenduri ( chiar de succes , felicitari ) unii s-au apucat de prajit acasa , am vazut cum s-au updatat la scule , la extractii , la identificarea aromelor , la analiza senzoriala si multe altele .
In fine , sunt multe lucruri de spus despre espressoman si bune si rele dar exista o singura concluzie -
Aceasta comunitate a creat educatia bunului gust , in domeniul cafelei , in Romania .

PS . Pentru cei noi , intrati in postarile vechi , acolo veti gasi informatile in forma pura , ( nu la Scott Rao sau alti marketizati )
Mihai - SarkisCafe
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn
 
Reply
#26
La multi ani !  Az
Cand ma gandesc ce porcarii beam inainte sa descopar forumul...
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM
 
Reply
#27
La multi ani espressoman.ro !!!
Lelit pl162t Bianca+Rasnita Hone by Hedone.
 
Reply
#28
La multi ani espressoman! Nu cred ca zic ceva nestiut, dar Liviu a reusit o chestie foarte faina cu forumul asta. Pe mine, personal, forumul m-a introdus intr-o lume plina de sens. La inceput, cand beam primele V60-ul cu cafea de la Guido rasnita cu un Mini Mill, a fost vorba de gust si de un proces de invatare. In urmatoarea etapa, invatarea s-a extins cu incercarea de a intelege aparatele din punct de vedere tehnologic - toata viata o sa numar secundele 1 Mississippi, 2 Mississippi, etc. dupa ce am invatat sa gestionez temperatura pe Magica in urma parcurgerii postarilor lui radudani. Iar acum, pentru ca am descoperit dimensiunea "comunitatii", ma bucur de cea mai buna cafea, din toata Europa (dar mai ales din Romania, bineinteles), fie fiind beneficiarul comenzilor de grup organizate de Vlad, fie cumparand cafea proaspat prajita la preturi cu discount prin forum, fie band aproape in fiecare dimineata espresso la coffeeshop-ul lui Florin.
Honne, Fellow Ode, 1zpresso JX, Flair 58
 
Reply
#29
Uei, 10 ani, super bună treabă, Liviu!
Multe am învățat de pe forum și n-am ajuns rău Smile)

La mulți ani, să mai vină încă 10 cu aceleași rezultate bune!

La Marzocco Linea PB, Mazzer Vulcano, Rocket Boxer, Malhkoning Vario, Wilfa Swart
La Marzocco Linea PB, Mazzer Vulcano, Rocket Boxer, Mahlkonig Vario, Wilfa Svart
 
Reply
#30
La multi ani! Sa speram ca urmatoarea intalnire o sa fie in weekend, sa putem veni mai multi Big Grin
Lelit MaraX | DF64 | Timemore Black Mirror 
Past: Lelit PL81T Grace
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)