Hello There, Guest! Login Register


Pretul cafelei proaspat prajite in Romania

#18
Folosesc de curand numai cafea verde. Nu pentru ca nu imi convine ce gasesc la prajitori, dimpotriva. Tin insa mult sa am o cafea proaspata.

Consider pretul platit (cu reducerea de pe forum) ca fiind corect. Desigur, o calitate mai buna a cafelei ar fi de dorit, aruncand acum dupa prajire undeva intre 5 si 8% din boabe, in functie de soi (mai mult la Costa Rica sau Brazilia Blue Diamond si foarte putin la Columbia Supremo, Salvador sau Guatemala de exemplu). Dar sunt multumit de raportul calitate/pret din prezent, apreciind pretul ca fiind mai degraba mediu decat scazut. 
Suntem totusi putini consumatori de cafea proaspata, in ciuda promovarii pe care sunt sigur ca fiecare dintre noi o face, constient sau nu, instinctiv sau intr-un cadru organizat.

Intr-un scenariu in care oferta de cafea verde, impreuna cu reducerea pentru forum ar disparea, probabil o prima masura ar fi sa caut o solutie de aprovizionare in exteriorul tarii. Nu mai pun in discutie cresterea semnificativa a pretului, care in mod evident m-ar impinge spre aceeasi masura.

Pe de alta parte, sunt convins ca fiecare prajitor cunoscut aici are capacitatea de a gandi un plan propriu de management al afacerii sale, punand in balanta in primul rand aspectele legate de cererea pietei si de ce nu pastrarea unei relatii privilegiate cu cei din comunitatea asta din care poate s-au sau se vor fi desprins la un moment dat, cu, prin sau langa care au sau vor fi crescut poate.
Avantajele, desi greu cuantificabile, pot fi reciproce, iar noi, cei de pe forum suntem cel putin o baza constanta, in continua crestere, a pietei (e adevarat, selectiva, informata, pretentioasa, ... distincta in cele din urma).
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"
 
Reply
  


Messages In This Thread
RE: Pretul cafelei in Romania - by coffeesnob - 11-02-2015, 19:08
RE: Pretul cafelei proaspat prajite in Romania - by Adrian T - 22-02-2015, 15:52

Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)