Salutare, tocmai a intrat în posesia unui Mazzer Major(desigur că SH) și trebuie să-i schimb o piesă, mai exact roata cu care selectezi finețea mărunțirii bobului.
Eu o folosesc deocamdată pentru presa franceză și nu am nevoie de o măcinare mai fină dar pe viitor o să-mi trebuiască și ceva mai fin pentru espresso.
Piesa se vede în imaginea asta și are numărul MAZ. 108.
Roata nu lipsește, doar că e puțin îndoită și nu reușesc să o rotesc la maxim, proprietarul zice că a căzut de pe raft.
Vreun magazin de unde aș putea-o achiziționa? eu nu am găsit.
Eventual o să încerc cu un strung dar parcă mi-e frică să n-o stric mai tare.
Ar trebui sa rezolvi. Daca nici asa nu reusesti, intra pe http://www.mazzer.com/contatti.asp si intreaba-i de vreun dealer autorizat care vinde piese, in Romania. Cand am avut o nelamurire au fost destul de prompti ca si timp de raspuns,
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Sambata am intrat si eu in posesia unui Mazzer Major SH, facand un upgrade de la Hario Mini .
Primul lucru, l-am curatat.
Am scos din el 3g de cafea, din care 1.5 era ascuns sub cutitul fixat pe ax (aici macinatura intra doar o singura data si nu mai iese pana la o noua curatare).
La prima pornire cu 14g, am ramas cu -3g, la urmatoarele rasniri pierd doar sub 1g (dupa ce dau vreo 2 capace cu tamperul de plastic, astfel curatand iesirea), care este imprastiat in dozator (pe viitor o sa incerc sa scap si de asta).
In camera de macinare, nu mai ramane cafea, probabil din cauza paletelor uriase.
Pana acum, am facut doar 4 "cafele", din care 3 au fost ciorbe rapide si cu 1 am blocat complet pompa.
Consistenta: mda, nu se compara cu Hario Mini (cu altceva n-am putut compara).
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
(28-10-2013, 12:48)csabitec Wrote: Am scos din el 3g de cafea, din care 1.5 era ascuns sub cutitul fixat pe ax (aici macinatura intra doar o singura data si nu mai iese pana la o noua curatare).
Sa o stapanesti cu placere si sa ne prezinti in curand si "varianta electro"
Daca e asa cu cele 3g, atunci sa ai grija sa o cureti frecvent, caci cafeaua rancezeste si nu se stie ce aroma subtila va furniza
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
28-10-2013, 13:48 (This post was last modified: 28-10-2013, 13:49 by csabitec.)
Mersi,
Nu cred ca va ajunge electro .
Folosesc single dose si nu prea are rost comanda electronica.
Ce intra sub cutit, o singura data (1.5g), nu mai iese.
Cred ca la fel se intampla si cu alte rasnite (am citit pe net).
(28-10-2013, 13:28)Lyvyoo Wrote:
(28-10-2013, 12:48)csabitec Wrote: Am scos din el 3g de cafea, din care 1.5 era ascuns sub cutitul fixat pe ax (aici macinatura intra doar o singura data si nu mai iese pana la o noua curatare).
Sa o stapanesti cu placere si sa ne prezinti in curand si "varianta electro"
Daca e asa cu cele 3g, atunci sa ai grija sa o cureti frecvent, caci cafeaua rancezeste si nu se stie ce aroma subtila va furniza
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
(28-10-2013, 13:48)csabitec Wrote: Ce intra sub cutit, o singura data (1.5g), nu mai iese.
Cred ca la fel se intampla si cu alte rasnite (am citit pe net).
Pot confirma si eu, pentru Vario. Astazi, dupa ce am desfacut-o (pana actiona sarea de lamaie la Lelitza) si i-am dat jos cutitele, cam asa am scos, doar ca asta era mai fin macinata ca restul. Ce m-a incantat este ca si shot-ul care a urmat era mai bogat in arome.
Am dat jos dozatorul (doar ma incurca) si am pus un shaker taiat (10RON cu reducere de la Carrefour) iar golul in spatele dozatorului am acoperit cu o placa de aluminiu (0.8mm de la OBI cu 20RON).
Nu e cea mai buna solutie, deoarece fundul e prea mare si abia intra in PF, dar o sa incerc sa prelungesc cu un pahar de inox, iar cealalta problema e ca macinatura se incarca un pic electrostatic (nu asa de grav ca si in filmulet) si se formeaza o pelicula subtire pe cana, solutia ar fi instalarea unui grilaj pe canal, dar acesta ar bloca cam 4g de cafea.
08-11-2013, 19:47 (This post was last modified: 08-11-2013, 19:52 by csabitec.)
Am incercat o perie antistatica lipit pe canal.
Nu-i asa de eficient ca un grilaj, dar reduce mult incarcarea electrostatica.
Ideal ar fi un grilaj mobil.
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
(10-11-2013, 15:49)Lyvyoo Wrote: Cand am vazut pensula mi-am amintit de fostul meu Cunill, iar Pascalau cred ca se regaseste si el in clip
Acele 1.5g care raman acolo constant, se reimprospateaza la fiecare rasnire sau raman pana la o eventuala curatare?
Raman acolo pana la curatare (pana se demonteaza cutitul de jos).
Cafeaua intra acolo din cauza fortei centrifuge, pana se umple golul intre cutit si suport.
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
Wow..0.1? Este extraordinar...eu, la un moment dat, cand aveam compak, renuntasem la a mai curata cafeaua cu pensula. Cel putin dimineata... Si totusi cred ca as putea sa o fac din nou pt un major...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
(11-11-2013, 01:37)nickso Wrote: Wow..0.1? Este extraordinar...eu, la un moment dat, cand aveam compak, renuntasem la a mai curata cafeaua cu pensula. Cel putin dimineata... Si totusi cred ca as putea sa o fac din nou pt un major...
Mini cat are pe canal?
Daca dai cu pensula (nu stiu cum), cred ca si la tine tinde spre 0.
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
Nu am acces la acel tunel...dar nici nu ma complic. Daca trece mult timp, de la ultima cafea, arunc o cantitate mica. Daca au trecut maxim 24 de ore, si vorbim despre cafeaua de dimineata, fac prima cafea cu lapte...si nu se simte nimic. Nu ca as fi simtit ceva diferit vreodata de la cafeaua ramasa...plus ca oricum eu tin boabele in rasnita si mai ramane si cafea sfaramata intre cutite.
Nu mai tin bine minte cat retine mini...parca putin peste 2g...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
11-11-2013, 10:52 (This post was last modified: 11-11-2013, 11:14 by csabitec.)
(11-11-2013, 10:39)nickso Wrote: Nu am acces la acel tunel...dar nici nu ma complic. Daca trece mult timp, de la ultima cafea, arunc o cantitate mica. Daca au trecut maxim 24 de ore, si vorbim despre cafeaua de dimineata, fac prima cafea cu lapte...si nu se simte nimic. Nu ca as fi simtit ceva diferit vreodata de la cafeaua ramasa...plus ca oricum eu tin boabele in rasnita si mai ramane si cafea sfaramata intre cutite.
Nu mai tin bine minte cat retine mini...parca putin peste 2g...
Varianta asta, o sa incerc si eu.
Un mic hopper pt. boabe + timer de la PID (problema e, daca modific granulatia des, trebuie sa modific si timpul rasnirii).
Tot ma gandeam sa pun sau nu acest link, dar in strainatate am vazut, ca mai multi folosesc aceasta solutie , pt. curatarea canalului de iesire de la rasnita.
Se foloseste doar la single dose.
Dupa ce rasnita a terminat de rasnit, se da cu palma peste el, astfel rasnita va scuipa tot ce are inauntru.
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
Eu de ani de zile de cand am mazzer-ul folosesc asa ceva: http://www.f64.ro/kaiser-6305-mini-blowe...e-aer.html
E cam acelasi lucru, insa te scapa de privirile 'ciudate' pe care le poti primi folosind pompa de clisma
12-11-2013, 09:09 (This post was last modified: 12-11-2013, 09:10 by csabitec.)
(11-11-2013, 19:30)Ernest Valentin Wrote: Eu de ani de zile de cand am mazzer-ul folosesc asa ceva: http://www.f64.ro/kaiser-6305-mini-blowe...e-aer.html
E cam acelasi lucru, insa te scapa de privirile 'ciudate' pe care le poti primi folosind pompa de clisma
Exact la fel am si eu pt. aparat foto, dar asta cred ca poti folosi sa curati canalul doar din exterior, nu prea se aseaza in locul hopperului.
Oricum n-am incercat nici o varianta, raman la pensula.
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino
Repet si aici postul din thread-ul Modificare Mazzer SuperJolly in doserless pt. utilizare acasa. ca sa ajunga informatia la mai multi colegi de forum, poate sunt interesati.
Am cautat si am intrebat la diferite firme/meseriasi daca pot produce/confectiona acel con de inox, insa nu am primit niciun raspuns afirmativ.
Acum cateva zile am gasit aceasta modificare si dupa 3 zile de cautari si discutii cu olandezi si belgieni care cereau 48euro pentru costuri de expeditii, am gasit aici la un cost mai mult decat decent - 15USD cu transport inclus. Solutia mi se pare foarte apropiata, cel putin la nivel vizual, de varianta de 177 USD.
Am comandat acum, va anunt cand soseste si mai ales cum arata montat.
(16-07-2014, 22:35)cosssoft Wrote: Repet si aici postul din thread-ul Modificare Mazzer SuperJolly in doserless pt. utilizare acasa. ca sa ajunga informatia la mai multi colegi de forum, poate sunt interesati.
In varianta cu pahar de pana acum ce nu era in ordine?
Am vazut si eu madificarea bazata pe acea palnie de otel, dar am citeva nedumeriri
Pe canalul ce leaga camera cutitelor de exterior raman pana la 3-4g, indiferent daca-i doser sau doserless. Cum rezolvi aceasta problema? Tot cu pensula sau pompa de aer?
@altul Care pahar? Eu am o sticla de zizin intoarsa care cere bobarnace pt a scutura totul si ma enerveaza si aspectul.
@CosminN inca nu am studiat problema, ma cam enerveaza insa.
18-07-2014, 01:04 (This post was last modified: 18-07-2014, 01:17 by altul.)
(17-07-2014, 13:12)cosssoft Wrote: @altul Care pahar? Eu am o sticla de zizin intoarsa care cere bobarnace pt a scutura totul si ma enerveaza si aspectul.
Cred ca am facut o confuzie, csabitec si-a pus pahar de inox
(17-07-2014, 13:07)CosminN Wrote: Pe canalul ce leaga camera cutitelor de exterior raman pana la 3-4g, indiferent daca-i doser sau doserless. Cum rezolvi aceasta problema? Tot cu pensula sau pompa de aer?
Eu la o rasnita asemanatoare am taiat un canal pana la marginea cutitelor, in partea de jos a gaurii de iesire cafea.
Urmeaza sa pun un cioc de teava sau confectionat.
In felul asta dispare toata retinerea care se aduna in acea gaura
18-07-2014, 08:39 (This post was last modified: 18-07-2014, 08:44 by csabitec.)
Am pus un pahar de inox (shaker), dar nu e perfect. Abia intra 1-2mm in PF, ca are diametru prea mare (asta e standardul la shakere), astfel cafeaua nu curge pe mijloc (in PF). La iesire avem nevoie de diametre mult mai mici, ca la SJ Doserless sau ca la palnia de mai sus.
Mai nou, pe acest shaker, pun un pahar de plastic de unica folosinta (se strange perfect pe shaker) si rasnesc direct in ea, dupa care torn in PF (pt. 2 cafele pe zi, e ok).
Gaggia Classic + PID Espressuino + Mazzer Major Doserless Mod + DIY Fluid Bed Roaster + PID Roastuino