• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Workshop despre apa

#1
Am aflat din scurt si va anunt si pe voi: maine (sambata) ora 11, la Bucharest School of Coffee, se va desfasura un Workshop despre filtrarea apei, sustinut de un tip de la Water and More daca nu ma insel (cei care produc filtrul Bestmax). Inarmati cu argumente obiective si protectie la reclama, poate dam o fuga. Eu vin sigur. Intrarea libera!
Comunicatul suna asa:


Strada Luigi Cazzavillan, nr 31, 010786 Bucharest, Romania

Organizat de Bucharest School of Coffee, în colaborare cu
Best Water Technologyes.

Sunt invitați să participe profesioniștii care activează în industria alimentară și, desigur, orice persoană care dorește să afle cum poate beneficia de avantajele care vin odată cu consumul de apă purificată.

Vom discuta despre importanța apei curate și echilibrate, în prepararea unei cafele care să corespundă celor mai înalte standarde și despre cum o putem obține, folosind cele mai noi tehnologii în materie. Cu degustare, desigur.


Intrarea este liberă. Numărul de locuri este limitat.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Am fost ieri la acest workshop. De fapt o prezentare de marketing. Dar din dialoguri iti formezi anumite puncte de studiat si clarificat. Concluzia este simpla - filtrele care utilizeaza rasini schimbatoare de ioni, au tendinta sa traga in jos foarte mult pH-ul. Pentru espressoare, coborarea sub un pH de 6.5 poate fi coroziva. Producatorii filtrului Bestmax, garanteaza acest prag de 6.5 doar pentru modelul Balanced, inca neaparut pe piata. Modelele din prezent care pe langa acel carbune activ si filtru de sedimente, mai contin si o rasina schimbatoare de ioni pentru coborarea duritatii, pot duce pH-ul apei sub 6.5, e adevarat, nu mult mai jos.

Personal am in prezent un filtru Everpure Claris care ar fi de aceeasi calitate. Abia noul Claris Ultra se lauda ca va stabiliza pH-ul acolo unde trebuie. Impreuna cu hexagon vom face curand aceasta achizitie din UK.

Oricum, o parere mult mai avizata voi obtine de la GrigGuti de pe topicul de filtre de pe Softpedia, specialistul in apa pe care sper sa pot sa-l intervievez intr-una din editiile viitoare ale mult doritei serii a Interviurilor Espressoman Smile
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#3
(28-04-2013, 23:11)Lyvyoo Wrote: Am fost ieri la acest workshop. De fapt o prezentare de marketing. Dar din dialoguri iti formezi anumite puncte de studiat si clarificat. Concluzia este simpla - filtrele care utilizeaza rasini schimbatoare de ioni, au tendinta sa traga in jos foarte mult pH-ul. Pentru espressoare, coborarea sub un pH de 6.5 poate fi coroziva. Producatorii filtrului Bestmax, garanteaza acest prag de 6.5 doar pentru modelul Balanced, inca neaparut pe piata. Modelele din prezent care pe langa acel carbune activ si filtru de sedimente, mai contin si o rasina schimbatoare de ioni pentru coborarea duritatii, pot duce pH-ul apei sub 6.5, e adevarat, nu mult mai jos.

Personal am in prezent un filtru Everpure Claris care ar fi de aceeasi calitate. Abia noul Claris Ultra se lauda ca va stabiliza pH-ul acolo unde trebuie. Impreuna cu hexagon vom face curand aceasta achizitie din UK.

Oricum, o parere mult mai avizata voi obtine de la GrigGuti de pe topicul de filtre de pe Softpedia, specialistul in apa pe care sper sa pot sa-l intervievez intr-una din editiile viitoare ale mult doritei serii a Interviurilor Espressoman Smile

Nu toate rasinile schimbatoare de ioni fac asta. Rasina cationica este in regula si iti afecteaza insesizabil pH-ul.
Ingineria este in tot ce are ea mai frumos, o simbioza intre abstractul matematic, concretul tehnologic si inefabilul artei.
 
Reply
#4
La mine nivelul PH-ului , la robinet ( dupa filtrare si dedurizare ) , este 7,2 .
La intrare in casa , inainte de a fi procesata , apa are tot 7,2 .
Avand in vedere acest aspect nu pot sa trag decat o concluzie , adica , dedurizatorul meu nu influenteaza nivelul PH- ului .
Sau , daca as fi avut alt nivel l-ar fi modificat in jurul acestei valori ?

Care este realitatea ?
LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Kinu M68, Hottop P
 
Reply
#5
(06-07-2013, 12:07)RaduCarutasu Wrote: La mine nivelul PH-ului , la robinet ( dupa filtrare si dedurizare ) , este 7,2 .
La intrare in casa , inainte de a fi procesata , apa are tot 7,2 .
Avand in vedere acest aspect nu pot sa trag decat o concluzie , adica , dedurizatorul meu nu influenteaza nivelul PH- ului .
Sau , daca as fi avut alt nivel l-ar fi modificat in jurul acestei valori ?

Care este realitatea ?

Influenta asupra pH-ului este f mica (0,x), sesizabila doar cu testere profi. Am un astfel de tester, la urmatoarea revizie ... dar mai depinde putin si de calitatea rasinii. La echipamentul in cauza vorbim de o rasina alimentara DOW.
Ingineria este in tot ce are ea mai frumos, o simbioza intre abstractul matematic, concretul tehnologic si inefabilul artei.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)