20-02-2015, 04:35
un sit cu valente educationale pentru barista:
http://baristahustle.com/
still fluent, nepretentios, facand din subtilitatile extractiei cafelei, ceva destul de clar si simplu;
in plus - si mie asta mi-a placut - multe comentarii ale cititorilor, unele chiar remarcabile;
fara indoiala un merit al lui Matthew Perger - nerealizat in campion WBC 2013, dar foarte activ in diseminarea propriilor idei, multe foarte potrivite pentru a sta la baza unor metode inedite de extractie cafea, in orice caz, altceva decat espresso; IMO;
si probabil o completare la materialul in 3 parti, despre rasnita suprema, Mahlkonig EK43 :), facut impreuna cu Ben Kaminsky, pe premizele Mahlkonig...intru demonstrarea inferioritatii tuturor marilor titani conici, in special popularul printre profesionisti, Mazzer Robur:
http://mattperger.com/The-EK43-Part-One
http://mattperger.com/The-EK43-Part-Two
http://mattperger.com/The-EK43-Part-Three
pentru cei carora TGP (Titan Grinder Project), in home-barista, li se pare deja prea vechi - si asa este, inceput in 2007 - materialul lui Mat Perger le prilejuieste o aceeasi intalnire cu teoriile, reloaded, despre rasnirea bimodala si extractia cafelei, dar cu concluzii diferite; intru confirmarea a ce-am mai invocat si eu, despre lucrurile controversate: daca e ceva acceptat ca adevarat, atunci si contrariul lui e la fel de adevarat :)
am rezerve in a apropia un mediu de cultivare a unei singure personalitati, pentru ca oricat de buna ar fi in lumea ei - exista deci o faza profitabila educational - va termina intr-o forma sau alta de evanghelizare a propriilor adevaruri;
si de aceea prefer forumul, blogului...
dar nu am postat cele de mai sus ca link-uri spre teorii controversate, ci tocmai pentru ca le recunosc, in hatisul de subiecte cu concluzie impusa, marea lor valoare informationala;
http://baristahustle.com/
still fluent, nepretentios, facand din subtilitatile extractiei cafelei, ceva destul de clar si simplu;
in plus - si mie asta mi-a placut - multe comentarii ale cititorilor, unele chiar remarcabile;
fara indoiala un merit al lui Matthew Perger - nerealizat in campion WBC 2013, dar foarte activ in diseminarea propriilor idei, multe foarte potrivite pentru a sta la baza unor metode inedite de extractie cafea, in orice caz, altceva decat espresso; IMO;
si probabil o completare la materialul in 3 parti, despre rasnita suprema, Mahlkonig EK43 :), facut impreuna cu Ben Kaminsky, pe premizele Mahlkonig...intru demonstrarea inferioritatii tuturor marilor titani conici, in special popularul printre profesionisti, Mazzer Robur:
http://mattperger.com/The-EK43-Part-One
http://mattperger.com/The-EK43-Part-Two
http://mattperger.com/The-EK43-Part-Three
pentru cei carora TGP (Titan Grinder Project), in home-barista, li se pare deja prea vechi - si asa este, inceput in 2007 - materialul lui Mat Perger le prilejuieste o aceeasi intalnire cu teoriile, reloaded, despre rasnirea bimodala si extractia cafelei, dar cu concluzii diferite; intru confirmarea a ce-am mai invocat si eu, despre lucrurile controversate: daca e ceva acceptat ca adevarat, atunci si contrariul lui e la fel de adevarat :)
am rezerve in a apropia un mediu de cultivare a unei singure personalitati, pentru ca oricat de buna ar fi in lumea ei - exista deci o faza profitabila educational - va termina intr-o forma sau alta de evanghelizare a propriilor adevaruri;
si de aceea prefer forumul, blogului...
dar nu am postat cele de mai sus ca link-uri spre teorii controversate, ci tocmai pentru ca le recunosc, in hatisul de subiecte cu concluzie impusa, marea lor valoare informationala;
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

