27-02-2015, 22:31
#galileo, hai sa le luam pe rand:
A- PRESIUNEA: ce se intimpla cu presiunea cu sita oarba, timp de 20-30 secunde?
Daca ramane constanta (la ce valoare este stabila?) inseamna ca scaderea in timpul extractiei este probabil cauzata de un efect de channeling destul de accentuat.
Daca asta e situatia, poate incerci sa macini cafeua ceva mai fin, sa tampezi poate mai puternic si mai constant - ce sa zic, trebuie incercat... O scadere a presiunii in timpul shotului, asa cum o descrii, deci reproductibila la fiecare shot, probabil ca nu se datoreaza OPVului.
B- TEMPERATURA: faptul ca temperatura scade nu este un semn bun. Poti te rog sa verifici la PID care este valoare de OFFSET? Poate pot si alti posesori sa verifice si sa posteze valoarea offsetului, ca si cu cit scade temperatura in timpul unui shot.
Dupa parerea mea, scaderea de temperatura este foarte mare (eu zic „necceptabila“), cu atit mai mult cu cit masina are un PID.
Recomand o autocalibrare a PIDului, facuta in conditii normale, deci cu cafea in flitru, si o ceasca mare dedesupt. Daca asta nu produce o stabilizare a temperaturii, atunci (sorry!) inseamna ca puterea spiralei boilerului (1050W) este subdimensionata. Nu pe degeaba generatia noua are 1250W.
Astept vesti (bune), si apoi mai vedem.
Vlad
A- PRESIUNEA: ce se intimpla cu presiunea cu sita oarba, timp de 20-30 secunde?
Daca ramane constanta (la ce valoare este stabila?) inseamna ca scaderea in timpul extractiei este probabil cauzata de un efect de channeling destul de accentuat.
Daca asta e situatia, poate incerci sa macini cafeua ceva mai fin, sa tampezi poate mai puternic si mai constant - ce sa zic, trebuie incercat... O scadere a presiunii in timpul shotului, asa cum o descrii, deci reproductibila la fiecare shot, probabil ca nu se datoreaza OPVului.
B- TEMPERATURA: faptul ca temperatura scade nu este un semn bun. Poti te rog sa verifici la PID care este valoare de OFFSET? Poate pot si alti posesori sa verifice si sa posteze valoarea offsetului, ca si cu cit scade temperatura in timpul unui shot.
Dupa parerea mea, scaderea de temperatura este foarte mare (eu zic „necceptabila“), cu atit mai mult cu cit masina are un PID.
Recomand o autocalibrare a PIDului, facuta in conditii normale, deci cu cafea in flitru, si o ceasca mare dedesupt. Daca asta nu produce o stabilizare a temperaturii, atunci (sorry!) inseamna ca puterea spiralei boilerului (1050W) este subdimensionata. Nu pe degeaba generatia noua are 1250W.
Astept vesti (bune), si apoi mai vedem.
Vlad
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu M47